I en pressemeddelelse fortæller Chrisco, at de besluttede torsdag at opsige samarbejdet med underleverandøren til Chrisco Tyggeruller med kylling, 10 stk. (varenr. fremgår nederst), der er mistænkt for at give hunde bekymrende adfærdsændringer. Beslutningen er truffet ud fra et forsigtighedsprincip om, at hundenes ve og vel er det absolut vigtigste.
Brian Christensen, Adm. direktør i Chrisco, udtaler:
– Det er dybt forfærdeligt, når hundeejere oplever, at deres hunde bliver syge, og vi er oprigtigt kede af den situation, som dette har skabt for både hunde og deres familier. Selvom vi på nuværende tidspunkt ikke har dokumentation for, at produktet er årsagen til adfærdsændringerne, vælger vi at tage konsekvente skridt – både ved at tilbagetrække alle produkter fra underleverandøren og ved at opsige vores samarbejde. Hver eneste berørt hund er en tragedie, og hundenes sikkerhed er vigtigere end alt andet. Vi kan ikke tage nogen chancer.
Onsdag morgen den 11. december blev Chrisco via sociale medier opmærksomme på, at der var blevet observeret flere neurologiske episoder hos hunde.
Torsdag den 12. december tilbagekaldte Chrisco Chrisco Tyggeruller med kylling, 10 stk. (se oversigt nederst) på baggrund af forbrugerhenvendelser. Siden da har Chrisco iværksat en undersøgelse i samarbejde med eksperter for at identificere, om produktet er årsagen til hundenes adfærdsændringer.
Vejledning til forbrugere
Alle forbrugere opfordres til at returnere de berørte produkter i den butik, produkterne er købt og få pengene retur.
Produkterne omfatter:
Hvis din hund udviser symptomer som rastløshed, angst, sløvhed eller gøen, anbefales det at kontakte en dyrlæge. Hundeejere kan også henvende sig direkte til Chrisco med spørgsmål. De meddeler dog, at de oplever øget pres på deres kundeservice i øjeblikket pga. den verserende sag og beklager derfor, at svartiden kan være længere end normalt.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Hunden Paco mistede for nylig livet i Munkebo. Hunden døde af en forgiftning. Flere mener, at det er et menneske, der med vilje har forgiftet Paco og andre hunde og dyr i området
Nogle hunde tømmer en tallerken i en mundfuld, mens andre er mere snedige som denne
Når du nu alligevel måske går hjemme med børn og hunde, hvorfor så ikke lave noget, som alle kan have glæde af
Alle hunde har brug for at bruge hjernen dagligt, men i en travl hverdag kan det være svært at nå, når der også skal købes ind, laves mad, hentes børn og ordnes vasketøj. Et nemt trick, der sikrer at hunden bliver udfordret, er at gemme madskålen væk!
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse