Abekoppe-epidemien fortsætter med at sprede sig i Europa, og fra Paris har myndighederne rapporteret om et tilfælde, hvor en hund er smittet af to abekoppe-patienter. Hermed har det vist sig, at virussygdommen kan smitte hunde og måske andre dyr ved tæt kontakt. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
- Lige nu ser vi en kraftig stigning i antallet af mennesker, der bliver smittet med abekopper i Europa og de vestlige lande. Dyr spiller ikke en rolle i smittespredningen, men for at forebygge at sygdommen spreder blandt dyr, indfører vi nu en pligt til at anmelde mistanke om abekoppe-smitte til os, siger Sten Mortensen, veterinær udviklingschef i Fødevarestyrelsen.
Hvis man får mistanke om abekoppe-smitte i et dyr, skal dyrlægen kontaktes og dyret skal holdes i hjemmeisolation ind til mistanken er afkræftet. Dyrlægerne skal være særligt opmærksomme, når de skal undersøge dyr, som er eller har været i tæt kontakt med en abekoppe-patient.
- Lige nu ser vi kun smitte blandt mennesker og hvis forbliver sådan, så bliver det nemmere at kontrollere sygdommen end hvis der også foregår smitte blandt dyr, siger Sten Mortensen.
Det er dyrlægens opgave, at anmelde mistanke om abekopper hos dyr, men ejer kan også anmelde mistanke om abekopper hos dyr til Fødevarestyrelsen. Styrelsen kan også give råd om, hvordan man holder sit dyr i hjemmeisolation.
Abekoppevirus er ifølge Sundhedsstyrelsen ikke meget smitsomt, men smitte kan ske mellem mennesker og dyr, derfor anbefales effektiv smittebeskyttelse.
Feber er et typisk første tegn på smitte med abekopper i dyr, men symptomer varierer og kendes ikke med sikkerhed. Vær altid opmærksom på risiko for abekoppeinfektion, hvis et dyr har været i kontakt med abekoppepatient og bliver syg.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.