Der er mange teorier om, hvorfor, hvornår og hvordan mennesket tæmmede ulvene og gjorde dem til hunde. Nu har finske arkæologer præsenteret en ny og opsigtsvækkende teori. Det skriver Videnskab.dk.
De finske forskere har nemlig fundet beviser på, at menneskene fodrede ulvene med kødrester, da menneskene ikke selv kunne tåle den alt for proteinrige kost.
– Det er første gang, vi har fundet en miljøbestemt forklaring på tæmningen af hunden, siger hovedforfatter Maria Lahtinen til mediet Scientific American. Hun er seniorforsker ved den finske fødevarestyrelse og gæsteforsker ved det finske nationalmuseum.
Perioden mellem 20.000 og 15.000 før vores tidsregning, var den koldeste periode i den sene istid, og især om vinteren måtte menneskene leve af udsultede dyr uden fedt på kroppen. Den kost er farlig for mennesker og kan inden for et par uger give proteinforgiftning. Derfor mener forskerne, at det giver god mening, at menneskene kastede resterne af kødet ud til ulvene.
På den måde blev ulvene afhængige af menneskets hjælp, og med tiden betød det, at ulvene blev til menneskekærlige hunde.
– Personligt tror jeg ikke på, der er en simpel og nem forklaring bag tæmningen af hunden, men vi har brug for at se det fulde billede for at forstå processens kompleksitet, siger Lahtinen om sin egen forskning.
Gider du ikke X-Factor eller Versus lørdag aften, så kan du slå over på DR2 og se hele tre udsendelser om hunde
Vi ved, at hunde er menneskets bedste ven, men nu viser ny forskning også, at de er menneskets ældste ven
I den kommende uge udkommer det nyeste nummer af HUNDEN. Her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til
Et besøg på dyrskuet i Roskilde er et must for mange danske dyrefolk. I weekenden er det igen blevet tid til det traditionsrige skue. Her på hunden.dk glæder vi os over, at også hunden er talstærkt repræsenteret på årets skue
I sidste uge havde vi historien om, at raw food til hunde ikke var godt for dem på grund af diverse bakterier. Engelsk ekspert går nu i rette med den opfattelse. Hendes hunde har spist raw food de sidste ti år
Sat over for en opgave, der kræver samarbejde, klarer ulve sig væsentlig bedre end hunde, viser forskningen
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet