Når to mennesker lever som hund og kat, er det ikke positivt. Men måske skal de bare have et skud feromon i ansigtet for at bedre forholdet.
Sådan er det i hvert fald, hvis der er tale om rigtige hunde og rigtige katte. Det viser ny forskning fra University of Lincoln i England.
Her benyttede man to forskellige feromoner til at forsøge at bedre forhold mellem hunde og katte i hjem, hvor der var problemer mellem de to dyr.
Det ene produkt hedder Feliway Friends og skulle virke beroligende på katte, mens det andet, Adoptil, skulle have den samme virkning på hunde.
Det viste sig dog, at begge produkter over en seksugers periode havde en positiv virkning på forholdet mellem hund og kat.
Brugen af de to feromoner førte nemlig til et betydeligt fald i antallet af uønskede interaktioner som for eksempel hund der jagter kat, kat der gemmer sig for hund, nedstirring og gøen.
Brugerne af Adoptil kunne desuden melde, at de oplevede en stigning i positive interaktioner som afslapning i samme rum og venlige hilsner.
– Selvom vi ved, at der er spændinger mellem hunde og katte, så tror jeg, at dette er det første forsøg, hvor man bruger feromoner til at forbedre forholdet mellem de to dyr, siger en af forskerne bag projektet, Daniel Mills, og fortsætter:
– I England er der både hund og kat i syv procent af hjemmene, og mens de fleste siger, at forholdet mellem hunde og katte er godt, så er der også mange hjem, hvor det ikke fungerer. Det kan have store konsekvenser for dyrene.
Inden studiet havde forskerne en tro på, at feromonet til katte ville have den bedste virkning, da kattens velbefindende, ifølge forskerne, betyder mest for forholdet mellem de to dyr.
Studiet viste dog, at katteferomonet ikke var bedre.
– Mens kattens velbefindende nok er vigtigst for forholdet mellem hunden og katten, så er hundens velbefindende for, at katten føler sig godt tilpas. Derfor viser det sig faktisk at produkterne er lige gode, lyder det fra dyrlæge Miriam Prior, der også var en del af projektet.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.