Dommer Hanne Leine Jensen tog søndag smilende imod juniorhandlerne i Store Ring. Først var det den yngste gruppe, der skulle ind i ringen. De ni dygtige handlere, stillede op med otte forskellige racer: To boston terriere, en gammel dansk hønsehund, en saluki, en samojed, en mittelspitz, en border collie, en golden retriever og en flatcoated retriever.
Hanne Leine Jensen gik ned gennem rækken af de unge handlere og hørte dem i deres racer, inden hun sendte dem ud på en lille løbetur, hvor de skulle vise deres evner inden for handling af hunde.
Noget af det bedste ved at sidde tæt på juniorhandlerne, når de er i ringen, er at opleve deres positive måde at tale til hundene og hinanden på. Kærligheden til hundene får I den grad lov til at skinne igennem, og det bliver man altså glad i låget af.
Videre til finalen gik Kimberly med gammel dansk hønsehund, Andreas med saluki, Silke med border collie og Naya med en flatcoated retriever. Da de fire var taget ud, tog Hanne Leine Jensen en snak med hver af de fem, der ikke var gået videre for at fortælle, hvad de kunne have gjort bedre.
I den ældste gruppe (14-17 år) var der otte deltagere og otte hunderacer. Det var en basenji, en samojed, en korthåret collie, en dansk/svensk gårdhund, en engelsk pointer, en islandsk fårehund, en gammel dansk hønsehund og en pharaoh hound.
Fra denne gruppe gik Maya med basenji, Mathilde med korthåret collie, Sara med engelsk pointer og Frederikke med pharaooh hound videre til finalen.
I finalen blev de fire, der skulle placeres hurtigt udvalgt. Efter at have løbet en tur rundt i ringen fortalte Hanne Leine, at det var fire dygtige juniorhandlere, og at det var detaljer, der afgjorde finalen.
På fjerdepladsen kom Sara med engelsk pointer, tredjepladsen tog Frederikke med pharaoh hound, andenpladsen gik til Silke og hendes border collie, mens Maya tog førstepladsen med sin basenji.
Stort tillykke til alle juniorhandlerne.
På trods af 27 grader og tung, stillestående luft viste juniorhandlerne ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Vejen stort overskud, ansvar for hundenes velfærd og stærkt samarbejde i ringen.
Juniorhandlere leverede imponerende præstationer og stærkt samarbejde med hundene ved DKK’s nordiske udstilling lørdag.
To unge danske talenter havde en uforglemmelig oplevelse ved en international udstilling i Maribor, hvor de klarede sig flot i både juniorhandling og i raceringene
I går skrev vi om smileyordningen, som træder i kraft i løbet af marts. Men hvad synes du egentlig om ordningen?
I dag fylder Incy 13 og et halvt år. Hun tilhører en sjælden race i Danmark og er en af de sidste lovlige hunde i racen
Dommere er meget mere end hundenørder. Det beviste Birte Scheel, da hun gav en udstiller gode råd om dårligt knæ
Lørdag den 28. oktober kan du opleve de 6 nationale hunderacer i Sortebakkehallen i Nørager.
Årets sidste internationale udstilling har nu fundet sin vinder, og det blev igen hollandske Forget Me Not
Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.
Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden den 24. og 25. september inviterer til "Kampen om København" set fra hundeperspektiv, gælder det om at holde halen lige på bagdelen; For her kan du opleve ikke færre end 3.200 af Danmarks smukkeste - og dygtigste – hunde
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet