Daisy og Alba er to shih-tzu hvalpe på 14 uger, der kommer fra Serbien. De sidder lige nu i karantæne på Dyreværnets internat i Rødovre. Fødevarestyrelsen har bestemt, at hvalpene enten skal aflives eller sendes tilbage til Serbien, da de ikke er rabiesvaccineret. På grund af den manglende vaccine frygter Fødevarestyrelsen, at hvalpene kan have rabies.
Hundene er ulovligt importeret og derfor blevet beslaglagt af det nye dyrepoliti.
Dyreværnet har nægtet at følge Fødevarestyrelsens anbefalinger, idet man hos værnet mener, at hundene er sunde og raske.
– Det virker enormt meningsløst at kræve to hvalpe i sikker forvaring aflivet, når der går massevis rundt frit i Danmark. Så uden koordineret indsats på området, giver det ikke mening. Dyreværnet mener bestemt, at hele hvalpeimportområdet indebærer store risici som for længst burde være adresseret -heriblandt: FOLKESUNDHED -risiko for indførsel af eksotiske, og zoonotiske sygdomme. DYREVELFÆRD: køb af disse støtter hvalpefabrikker som er en af Europas førende former for organiseret kriminalitet. ØKONOMI: ofte er disse hunde syge og må enten i dyr behandling eller aflives. ADFÆRD: hundene er typisk ikke socialiserede og dårligt prægede i en tidlig alder, og er derfor svære at håndtere. Slag på tasken -flere af disse omplaceres eller aflives end dansk fødte hvalpe, skriver Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee i en mail til hunden.dk.
Hun slår også fast, at en rapport fra 2018 viser, at der ikke findes rabies blandt hunde i Serbien. I rapporten fremgår det, at rabies kun er fundet hos nogle enkelte ræve i de sidste år i Serbien.
Mange vil mene, at man jo blot kunne teste, om hundene har rabies, men den slags kan man ikke med levende hunde, da det påvises i hjernevævet.
Da Dyreværnet ikke har efterkommet Fødevarestyrelsens krav, har man valgt at melde Dyreværnet til politiet. Det er Rikke Christensen-Lee naturligvis ked af.
– Jeg har det lidt blandet med det hele. Jeg er glad for endelig at få en debat om dette vigtige emne, men jeg er ked af at Fødevarestyrelsen har politianmeldt mig, skriver hun.
Vi har forsøgt at få en kommentar fra Fødevarestyrelsen, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Da Hanne Adly og hendes mand for et par år siden ville købe hund, anede de ikke, at det ville ende med afsløringen af en af de værste hundesager i Danmark
Hele sit liv har Milt Lessner haft hund. Da han mistede sin kone, mistede han også sine hunde. Nu har han adopteret en ældre hund, og han er lykkelig
Den franske bulldog Gismo havde en meget slem ørebætendelse og sprængte trommehinder, da den blev indleveret i nødpension hos Dansk Dyreværn Aarhus. På grund af intensiv pleje har Gismo det bedre i dag og er snart klar til at komme videre
Labradoren er en dejlig hund, og Fred fra England er blandt de dejligste i racen. I hvert fald har han et omsorgsgen, som er større end de fleste andre hundes
I Hurup i Thy bor en lille familie, som på det seneste er blevet lidt større. Familien har nemlig taget en gæsling til sig. En gæsling, der bliver passet af familiens hund
De 9 labradorhvalpe, som var en del af den store hundesag fra Lolland, er næsten klar til at blive adopteret af familier, som ved hvordan, man behandler hunde
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?