Dyrenes Beskyttelse beklager

17-01-2020 19:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om hunden, der stod bundet foran Rema, er der kommet megen kritik af Dyrenes Beskyttelse. Dyreværnschef forstår kritikken, men lægger det største ansvar hos politiet

Copyright Ridehesten.com
Shutterstock

Natten mellem tirsdag og onsdag stod en hund bundet til et træ udenfor Rema1000 i Hedensted. Både politi og Dyrenes Beskyttelse blev kontaktet tirsdag aften, men hunden måtte alligevel blive stående ved træet hele den blæsende og regnfulde nat. Tidligere har Sydøstjyllands Politi beklaget over for Horsens Folkeblad. Nu følger Dyrenes Beskyttelse trop.

– Det er korrekt, at vi blev kontaktet tirsdag aften om denne sag. Der er ingen tvivl om, at efterladte hunde, der er bundet, ifølge hundeloven er en sag for politiet, fortæller dyreværnschef Yvonne Johansen.

Grunden til, at hun ser det som en politiopgave er, at situationen går under hundeloven og ikke dyreværnsloven, som Dyrenes Beskyttelse tager sig af.

– Det gør vi også opmærksom på, da vi bliver kontaktet, men vores vagtcentralmedarbejder lover alligevel at undersøge, om der skulle være en af vores frivillige i området, der havde mulighed for at køre forbi og se, om hunden var blevet hentet. Det kunne desværre ikke lade sig gøre, og det er i bagklogskabens lys rigtig ærgerligt, og det er vi meget kede af, lyder det fra Yvonne Johansen.

Selvom hun ser det som politiets opgave at løse den slags sager, mener hun godt, at Dyrenes Beskyttelse kunne have hjulpet.

– Det vigtigste er naturligvis hunden, og den skal jo ikke lide, fordi vi mener, det er en politiopgave. Når politiet ikke kan hjælpe, så skal vi kunne træde til. Det gjorde vi ikke den aften, og det skal vi have kigget på, så vi kan gøre det anderledes i fremtiden, siger hun.

Hun mener dog også, at der er sket en fejl i kommunikationen mellem vagtcentralmedarbejderen og henvenderen.

– Så vidt jeg er orienteret, så får vi ikke en opfølgning på sagen, og der er en eller anden form for miskmask i kommunikationen, siger hun.

Sagen har ført til selvransagelse hos Dyrenes Beskyttelse, der vil kigge på deres procedurer, så de fremover kan samle en sag som denne op.

– Vi er jo på ingen måde interesserede i, at der står en hund og lider en hel nat. Det er klart. Derfor skal vi også have kigget vores procedurer igennem. Vi kan jo sagtens synes, at det er politiets opgave, men når de ikke kommer ud, så skal vi simpelthen kunne løfte opgaven, indrømmer hun.   

Læs også

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

1 mio. opkald til 1812

09-09-2020 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral runder fornem milepæl.

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

1. oktober må hunden være løs på stranden

26-09-2022 09:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra den 1. oktober må hunde igen gå uden snor på de danske strande. Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man aldrig slipper hunden løs, hvis man ikke har fuld kontrol over den

Hvem skal være Årets Dyreven 2011?

18-08-2011 14:39, af Tine Luther
Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse "Årets Dyreven." Skal det være en hunde–person igen i år, som det har været to gange tidligere? Du kan være med til at bestemme, hvem der skal være med i opløbet ved at foreslå en kandidat senest den 21. august.

Efterlad aldrig din hund i en varm bil

06-06-2023 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt, hvilket kan have fatale konsekvenser

Dyrenes Beskyttelse: 126 sager om hunde i varme biler i 2019

03-06-2020 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom det burde være børnelærdom, så er der stadig mange, der ikke forstår, at hunde ikke skal være i bilerne, når det er varmt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.