Forholdet mellem dyr og mennesker er noget helt specielt. Det ved Tibbe Shamigo og Catja Vernal som sammen har startet virksomheden Team Servicehunden. De to kvinder har hver især mange års erfaring med træning af hunde og arbejde med mennesker med særlige behov. Denne særlige kombination har gjort at de to kvinder har slået sig sammen for at hjælpe de mennesker som er udfordret i deres hverdag.
Dette unikke projekt har gjort at Team Servicehunden både er løbet med prisen for Årets Dyreven og Årets Brobygger.
– Team Servicehundens arbejde bærer virkelig præg af, at de har en brændende indre passion for at hjælpe andre, og så har de en kæmpe respekt for alt levende, dyr, såvel som mennesker. Derfor er Team Servicehunden vinder af Årets Dyreven, fortæller Britta Riis, Direktør i Dyrenes Beskyttelse.
Selv forstår de kvinder ikke, at de har vundet priserne. Tibbe Shamigo og Catja Vernal fælder begge to en tåre, da de får overrakt prisen.
– Det er en kæmpe anerkendelse af vores arbejde, at få den her pris og det betyder så utrolig meget for os. Jeg tror slet ikke vi rigtig har forstået det endnu, siger en meget rørt Tibbe Shamigo fra Team Servicehunden.
Hjælper indsatte og internatshunde
Team Servicehunden brænder virkelig for at hjælpe andre. De fortæller selv, at man ikke bliver rig af at træne servicehunde, men det er så givende at arbejde med hunde og mennesker. Der ligger tusindvis af timer i at træne en servicehund, men for Catja og Tibbe er det det hele værd.
I efteråret 2019 startede de et samarbejde med Søby Søgaard Fængsel på Fyn, hvor indsatte passer og træner hundehvalpe, som en del af et resocialiseringsprogram.
– Projektet er helt fantastisk. Både indsatte og ansatte fortæller os at det har skabt en helt ny atmosfære i fængslet. De indsatte har været med til at bygge en agilitybane så det har skabt en masse gode opgaver og mening. Og hundene har så meget glæde af det, fortæller Catja Vernal.
Team Servicehunden er en landsdækkende virksomhed med speciale i træning og udplacering af servicehunde. De har mange års erfaring som instruktører, og elsker at bygge bro mellem mennesker og dyr. De har de sidste år arbejdet sammen med Fyns Internat hvor de har fået otte hunde fra.
De har de sidste 6 år arbejdet professionelt med udplacering af servicehunde til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicaps – bl.a. angst og autisme.
Traditionen tro kårer Dyrenes Beskyttelse Årets Dyreven, og man kan nu stemme på sin favorit blandt tre nominerede
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet