I denne weekend, den 21.-22. september, afholdes de internationale DKK-udstillinger i Roskilde, hvor hundeentusiaster fra nær og fjern samles for at vise deres firbenede venner frem. Allerede fredag var der liv på pladsen, da mange udstillere benyttede muligheden for at sikre sig de bedste pladser ved at opstille deres telte i forvejen mellem kl. 16 og 17.
Helle og Julie, der begge har grand danois, var blandt de første, som ankom til pladsen.
- Vi ankom allerede kl. 12:00, da vi tidligere har oplevet, at det kan være svært at få en god plads, hvis man kommer for sent. I foråret kom vi kl. 14:00, og der var så mange mennesker, at det blev helt kaotisk, fortæller Helle.
Det betaler sig at komme i god tid
Erfaringen fra tidligere udstillinger har lært dem, at det betaler sig at komme i god tid. Denne gang har de i alt fire telte med sig for at skabe en god base for deres hunde og hundevenner og samtidig have et sted, hvor de kan følge med i, hvad der sker i udstillingsringen.
- Det er vigtigt at have den rigtige plads, så vi kan holde øje med, hvad der sker, og samtidig sørge for, at hundene har det godt. I vores flok passer vi på hinandens ting og hunde, og det giver en tryghed, at vi står tæt. Så kan vi bevæge os væk uden bekymringer, forklarer Helle.
Ved 15-tiden var antallet af udstillere vokset markant, og omkring 50 mennesker stod i kø for at komme ind og sætte deres telte op. Der kom løbende flere til, og stemningen på pladsen blev mere og mere intens, efterhånden som udstillerne indfandt sig. På trods af de praktiske udfordringer, som en udstillingsweekend kan byde på, var både Helle og Julie klar til at møde enhver situation med godt humør.
- Havde det regnet, havde vi siddet her alligevel – også klokken 12. Det er bare sådan, vi hundemennesker er, siger Helle med et smil.
Hundeudstilling er en livsstil
Udstillingslivet er for mange ikke kun en hobby, men en livsstil.
- For 20 år siden havde jeg ikke regnet med, at dette ville blive en stor del af mit liv, men nu er det svært at forestille sig noget andet, fortæller Helle.
Julie, som kun har været en del af miljøet i halvandet år, nikker genkendende til følelsen:
- Det kan være svært at komme ind som ny, men det betyder meget, når nogen tager én under deres vinger og hjælper én i gang. Det har virkelig gjort en forskel for mig.
For Helle og Julie, og for mange andre udstillere, er det ikke kun konkurrencen, der trækker dem til Roskilde i weekenden. Det er fællesskabet, hyggen og samværet med ligesindede, der gør, at de år efter år vender tilbage. - Det er en livsstil, der startede som en hobby, men nu fylder det meget mere. Man bliver grebet af det, afslutter Helle.
Der er ingen tvivl om, at denne weekend bliver fyldt med spænding og masser af oplevelser for både hunde og deres ejere. Vi ser frem til at følge udstillingen og de mange flotte præstationer på pladsen.
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Nu kan du se alle billederne fra Ballerup og måske også købe et enkelt eller 50
Heldigvis er danske udstillinger populære hos internationale dommere. Derfor kan Dansk Kennel Klub tiltrække nogle fornemme af slagsen. En af dem er irske Paul Lawless
I sportshjørnet kan man søndag opleve lydighed i klassisk og rally version. Her kan man opleve hunde, der kan for alvor lystrer hver en kommando fra deres ejer
Det var en svensk berner sennen, der vandt lørdag BIS i Roskilde. Det bar den ikke vant til
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse