I dag har Essie og jeg været til vores første Dirty Paws løb i Randers. Essie er vores yngste tæve på 6 år. Hun elsker at komme på tur og vil altid gerne med. Essie er altid klar når der rasles med nøgler eller hundesnor. Bea som er Essies mor på 10 år, tager derimod gerne en ekstra lur, mens vi går tur. Det synes hun er en god arbejdsfordeling.
Vi mødtes med omkring 10 andre hundefolk ved Fussing ø slot søndag formiddag. De fleste var i løbetøj, med elastikline spændt om maven og hundene i sele foran sig. Det så ret professionelt ud.
Jeg var noget varmere påklædt. Klædt på til at gå. I frisk gang ganske vist. Det er frivilligt om man ville gå eller løbe ruten. Her første gang valgte vi at gå. Vi gik i rask tempo gennem bakkerne ved Fussing sø. Essie i strakt elastikline og mig bagefter, lettere forpustet nærmest trukket op over bakkerne. Ruten er temmeligt kuperet. Vi går gennem bakker skabt i istiden. Et utroligt smukt landskab som bruges af mange mennesker. Et område som der i øjeblikket snakkes om skal være en af Danmarks kommende nationalparker.
Solen skinnede og selvom det var efterår, var det dejligt at være ude. Sveden piblede frem på panden, pulsen kom op mens blodtrykket faldt og humøret steg et par grader efterhånden som vil kom frem gennem terrænet.
Det er min ambitionen at vi skal trænes op til at løbe sammen igen, ligesom vi gjorde for nogle år siden. Hverken jeg eller Essie er i form til at løbe endnu, men det skal nok komme. Indtil videre vil vi gå turene i rask tempo og for mit vedkommende snart med 10 kg ballast i rygsækken også.
Mens jeg sidder og skrive dette ærger jeg mig over, at jeg ikke tog en masse billeder til denne blogpost, men jeg var så optaget af naturen og turen at jeg ikke skænkede det en tanke.
Det er ikke kun Essie der er med på Dirty Paws løb. Essie og jeg har også været på med på mini Dirty Paws med hvalpene, så de også kunne komme ud og opleve verden i skoven. Essie viser vejen mens vi går tur og hvalpene danser omkring hende med viftende haler.
Sådan en dag er livet med hunde ganske fantastisk. Ud i naturen med hundene er et godt pusterum fra hverdagens dont. Nu hvor vi er kommet hjem nyder jeg stilheden med en kop kaffe mens jeg skriver dette. Der er helt stille i alle hundekurve og det eneste der høres er en let snorken fra en hvalp.
[F1 ]
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Vi er på genbrugspladsen, Zacho og jeg, hvor vi kigger på maskiner, biler og mennesker der smider deres affald i containere. Han er nysgerrig og vil egentligt bare tættere på det hele, også gravemaskinen for at se hvad det er for noget. Vi sætter os på god afstand og spiser godbidder mens han er helt opslugt af alt det der sker omkring ham. Efter at have kigget på det hele i omkring 5 minutter kører vi igen
Træner vi hund eller træner hunden os? Det er da et underligt spørgsmål, for selvfølgelig træner vi hunden. Når vi får en lille sød hundehvalp tager de fleste af os til hvalpemotivation, hvor vi kan træne vores hund og arbejde med basisprincipper, samtidig med at vi får nogle gode stunder med den lille og skaber en god relation
Vores hunde elsker at gå tur. Især er vores mellemste hund Essie klar når der rasles med nøgler eller hundesnore. Hun er altid frisk på en gåtur. Vi kalder hende i sjov husets gåturs junkie, men det passer meget godt på hvor meget det betyder for hende at komme ud og få luftet ørene og noget i næsen.
Jeg kan bestemt ikke lide at blive nappet i fingrene når jeg vil give hunden en godbid. Det kan være ret voldsomt at blive nappet i fingrene og det kan være alt fra et lille nap der næsten ikke kan mærkes til at blodet springer og plaster må findes frem
Jeg har lært det på den hårde måde. Godbidder er ikke bare godbidder. Det er ikke ligegyldigt hvad du tager med i godbidstasken, når du træner med hunden. I særdeleshed ikke hvis du går efter gode resultater. Hvem gider at lave noget for kedelige tørre kiks?
Massage er en god ting. Det synes Hope også
Det er efterhånden en del år siden jeg begyndte at bruge klikker i min hundetræning og det har vist sig at være en af de bedre ideer for både hunden og mig. Vores relation er klart forbedret at at jeg har lært hunden at tænke selv
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen