Med en masse glæde kommer også sorg – for lige så stor en glæde det er at have hvalpene. Lige så hårdt er det også at skulle sige farvel til dem, når de rejser videre ud i verden.
Nu tænker mange sikkert, hvordan det kan være hårdt, når man kun har de små væsner i 8 uger? Men de kryber ind under huden på mig, jeg bruger jo næsten også alle mine vågne timer sammen med dem. Nogle kæmper man for, da de måske er mindre end de andre og har brug for de gode patter, andre kan være lidt mere tilbageholdne, så er det op til mig i de 8 uger at få dem med frem i bussen. Jeg sover med dem, spiser med dem og har bare utrolig mange varme, sjove og fantastiske øjeblikke med dem.
Men det er bestemt ikke lutter lagkage, for der er bestemt også meget arbejde i det at have hvalpene. Jeg står op om natten for at lufte dem, så jeg kan være med til at få dem renlige, inden de flytter. Der er rengøringen af deres hvalpegård mange gange om dagen, ikke mindst når man kommer hjem fra job, der kan det jo nærmest ligne en krigszone. Så er der alle de ting, de skal nå at opleve, ikke på de 8 uger, men faktisk kun på de sidste 3-4 uger. Så ikke meget søvn eller rolige øjeblikke. Har man haft en hård eller dårlig dag, så er der ikke noget at gøre ved det, for hvalpene venter ikke til dagen efter bare fordi jeg er træt. Så er det godt, at den bedste medicin til en dårlig dag, er at sætte sig ned i hvalpegården sammen med alle hvalpene og bare lade sig overfalde. Blive slikket på, hoppet på og bidt i. det kan KUN få latteren frem og humøret tilbage i top.
Så selv om det kun er 8 uger man har dem, så bruger man utrolig meget tid sammen med dem, og man lærer hver enkelt af dem utrolig godt at kende.
Hvordan bliver man så klar til at sige på gensyn? Først og fremmest er det yderst vigtigt for mig at finde de hjem, der rammer mig i hjertet, dem jeg har en utrolig god kemi med og som har de samme tanker om, hvad det indebærer at have en border collie. For mig er det også rigtig vigtigt, at man ønsker et tæt bånd, for jeg er bestemt ikke interesseret i ikke at kunne følge hvalpen tæt i dens videre liv og oplevelser. Jeg siger nej tak til rigtig mange hjem. Det føler jeg mig bestemt forpligtet til, da jeg jo er hvalpens ambassadør Og når jeg har det helt perfekte hjem til hver og en, så er det ikke SÅ slemt, når vi siger på gensyn. Det skal ikke forstås sådan, at jeg så ikke er en tudemarie. Jeg er heldigvis blevet bedre til at styre det på selve dagen, hvor de flytter hjemmefra, men dagene op til, de er ikke sjove. Jeg kan blive overvældet af følelserne, når jeg kører bil, sidder med dem om aftenen og natten inden er der ikke meget søvn, for har jeg fundet de rette hjem til dem alle, er hvalpene delt rigtigt ud og hvad nu hvis og hvis og hvis?
Vi gør alt, vi kan for at gøre afskedsdagen hyggelig, ikke kun for os, men bestemt også for vores børn, der jo også skal undvære hvalpene. Vi hyggede os og fik æbleskiver med de nye ejere og da det var ved at være tid, så blev bilerne pakket. Når man arbejder et sted som jeg gør, så kan det til tider være svært at holde igen med ting til hvalpene. Så de fik utrolig mange ting med, så det var lige før der var brug for en trailer.
Da alt var klar, tog vi alle hvalpene med over på marken og fik dem rigtig krudtet af, så de var klar til at sove i bilen på vej hjem, hjem til deres nye ejere og en helt ny verden.
Alt går godt lige indtil det er NU. Så skal jeg både sige ”pas nu godt på den, skriv hvis der er noget, ring endelig, send billeder og sørg for at elske den” alt imens jeg kysser og krammer den på gensyn med tårerne trillende ned ad kinderne. Fy for den det er ikke sjovt – og lige der er det at jeg siger ”jeg gør det ikke igen, for det er så svært og gør så ondt”.
Når man har vinket farvel til hvalpene og deres nye ejere, så burde man stoppe med at bekymre sig om dem, men sådan er det så langt fra for mig. Denne gang havde vi desværre en lille hvalp der fik et maveonde den første nat i dens nye hjem og blev indlagt. Jeg var helt færdig og sov ikke hele natten og slappede først af igen, da jeg fik besked om at hun var ok og vel hjemme igen et par dage efter.
Vi siger altid til vores hvalpekøbere, at de har livtidspasning hos os. Det betyder, at vi ALTID er villige til at passe dem, hvis de skal på ferie, har travle perioder eller er syge. Det er den bedste måde at følge hvalpene på, og den bedste måde at se, hvad det egentlig er for nogle hvalpe, vi har avlet.
Det betyder, at vi lige nu har fornøjelsen af Bundy, en af hvalpene fra kuldet. Jeg har ham med på arbejde hver dag, super måde at få han socialiseret og aktiveret, og han nyder det lige så meget som jeg. Det betyder jo nok også, at det bliver ekstra hårdt at skulle sige på gensyn til ham, men på gensyn er jo slet ikke så slemt. For det betyder jo at vi skal ses igen.
Det er jo 100 gange værre den dag vi skal sige FARVEL! Farvel til vores bedste ven igennem så mange år, vores børns elskede kammerater og når vi ved at vi ikke skal ses igen – det farvel må vel være det værste? Det farvel har desværre ramt os i år.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Så blev det nytårsaften, og vi kan snart vinke farvel til 2020, men husk nu stadig at holde afstand og gør ikke som disse to labradorhvalpe. Billedet er taget af Susanne Hemmingsen
- når man får oplevelsen lidt på afstand, var det måske ikke helt så slemt
Mange børn længes efter sne. Denne schæfer har det sikkert på samme måde lige nu. Billedet er taget af Susanne W. Søgaard
Ordsproget siger ”man skal jo starte et sted”, men det fortæller jo ingenting om, hvor man starter. Ja hvorfor ikke bare starte på toppen af bjerget? Nyder man ”udsigten”, så kan man jo blive og ellers er der altid den mulighed at bevæge sin nedad til man føler sig hjemme
Min holdning har altid været lidt firkantet på dette punkt. Når man anskaffer sig en hund, så beholder man den, til man desværre må sige farvel til den pga alderdom
Jeg bliver tit spurgt om vi nogen sinde kommer på ferie og om det overhovedet er afslappende med så mange hunde
Det blev en rigtig god dag for Susanne og Roine Lindberg fra Finland, som udstillede deres to pyrenæiske mastiffer.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.