Der er ingen tvivl om at jeg bevæger mig mest i sportsverdenen når det kommer til det med hunde. Når jeg tidligere har hørt om andre der har omplaceret en af deres ældre konkurrence-hunde, har jeg altid tænkt "Det gør man da ikke, når man har anskaffet sig et dyr, så beholder man den resten af dens liv". Men jeg må indrømme at jeg den seneste tid har fået et HELT andet syn på dette.
Lad mig starte med at sige at jeg bestemt ikke synes man skal skille sig af med hunden så snart, det ikke er sjovt, men at der faktisk sagtens kan være tidspunkter, hvor hunden vil få et bedre hjem et andet sted.
Jeg er så heldig at have en bonusdatter, hun og hendes mor har desværre, alt for tidligt, måtte sige farvel til deres hund. Emily er vokset op med hunde omkring sig både hos os og hos hendes mor. Derfor var det svært for hende at der ikke ville være en hund, når hun ikke var hos os. Derfor bestemte vi os for at hun kunne låne vores gamle tæve med hjem de første 2 uger, så hun kunne vænne sig til tanken om ikke at have hund. Brezee, som tæven hedder, er 11 år, og vi kunne se at hun efterhånden ikke var SÅ aktive sammen med de andre hunde, når de drønede rundt. Så vi tænkte at hun sikkert ville kunne hygge sig sammen med Emily.
Vi skulle efter den første uge aflevere noget til Emily og glædede os til at se Brezee, da vi kom kiggede hun ud af døren, hilste meget kort på mig og løb derefter ind i hendes kurv igen. Allan hilste hun slet ikke på, og har ellers ALTID været 100% hans hund.
Det var meget tydeligt at se at her havde hun det bare hyggeligt. Nu var hun pludselig ene hund i hjemmet, ingen andre der kunne tage opmærksomheden fra hende. Den eneste der skulle med på tur og alle godbidder var til hende :-)
Ugen efter hvor Emily kom hjem til os igen havde hun Brezee med, og her sprang hun glad ud af bilen og var glad for at hilse både på os og de andre hunde. Sprang lystigt med på tur og var bare glad.
Vi blev enige om at Emily fik hende med hjem igen, da de hyggede sig sådan sammen og det var rart for Emily at komme hjem til en hund, når hun kom hjem fra skole. Så havde hendes mor også tid til at finde ud af om de skulle have ny og i givet fald hvilken.
Vi prøvede en gang mere at vi kom hjem til Emily, og her skete det samme igen. Hilste meget kort på os og så ind igen, hun havde ikke behov for at skulle med os. Tydelige tegn på at hun var glad for at komme og besøge os, når hun kom til os, men hun havde ikke lyst til at skulle med os når vi kom til hende. Må indrømme at vi snakkede meget om det de næste par dage, for der var bestemt ingen tvivl om at Brezee helst ville være ved Emily og hendes mor, men hun var jo vores hund og man kunne jo ikke bare ”give hende fra os”, for det gør man jo ikke. Enden på det hele blev faktisk at vi blev enige med Emilys mor om at de skulle beholde hende hos dem. Så kunne hun få lov til at nyde hendes otium hos dem. Der er ingen tvivl om at hun nyder at der er mere ro hos dem, for der er ingen tvivl om at der sker lidt mere på ”hunde-kontoen” hos os, når man har 3 border collier og 2 sheltier, der altid er med på tur og trænes med.
Der er ingen tvivl om at det var en svær beslutning for os at tage, ikke mindst fordi det var imod alle vores principper. Men når vi ser tilbage på det i dag, så er vi ikke et sekund i tvivl om at det var det rigtige – måske ikke for os, men for Brezee, og når alt kommer til alt, så er det jo det vigtigste.
4 hunde tilbage på matriklen er stadig lidt mere end normalen – hvad gør man egentlig med ferier? Kan det overhovedet lade sig gøre at tage på ferie med sine hunde? Man hører tit at man bliver så låst når man har hund, man kan ikke komme nogle steder eller tage på ferie. Jeg er enig i at man ikke bare kan blive væk hjemmefra i mange timer, men på ferie kan man sagtens komme – følg med og se hvordan vi elsker at holde ferie med alle vores hunde.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Så blev det nytårsaften, og vi kan snart vinke farvel til 2020, men husk nu stadig at holde afstand og gør ikke som disse to labradorhvalpe. Billedet er taget af Susanne Hemmingsen
Det er ikke altid en selvfølge at der bliver hvalpe, bare fordi der har været flere vellykkede parringer – naturen er til tider lunefuld. Det at ”miste” hvalpe kan både være en hård omgang, både for pengepungen med også mentalt, da det man drømte om ikke blev
Hvad gør man egentlig når lysten svigter? Lysten til at træne med sine hunde og lysten til at deltage til konkurrencer. Når man hele ens hundeejerliv har været aktiv træner og konkurrencehundefører, så er det som at miste en stor del af en identitet, når man ikke kan finde glæde i det mere – og hvad gør man så?
Jeg bliver tit spurgt om vi nogen sinde kommer på ferie og om det overhovedet er afslappende med så mange hunde
I sommeren 2020 måtte vi sige farvel til en af vores gamle hunde, denne gang blev det sværere end normalt. Her skulle man ikke kun takle sin egen sorg over tabet, men også sit barns
- når man får oplevelsen lidt på afstand, var det måske ikke helt så slemt
Da Susanne Olsen fik en blodprop i hjertet, holdt hendes hund hende i live, indtil ambulancen kom
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse