BLOG: Når lysten svigter

05-12-2022 08:31, af Susanne Møller Randeris

Hvad gør man egentlig når lysten svigter? Lysten til at træne med sine hunde og lysten til at deltage til konkurrencer. Når man hele ens hundeejerliv har været aktiv træner og konkurrencehundefører, så er det som at miste en stor del af en identitet, når man ikke kan finde glæde i det mere – og hvad gør man så?

Copyright Ridehesten.com
Tiden uden træning er blevet brugt i naturen med en masse svømme- og gåture. Den bedste medicin for sjælen. Privatfoto

 

Det kræver ikke det store detektivarbejde at se, at der har været stille fra min side i længe, faktisk rigtig længe. Det er ikke fordi, jeg ikke har haft lyst, men har virkelig kæmpet med at finde noget jeg synes kunne være spændende at skrive om. Corona ændrede verden på mange punkter, og så sandelig også min. Da der blev lukket ned for alle stævner og træning tror jeg lidt, at jeg endte i en eller anden form for ”trænings-depression”. Da vi blev afskåret fra at være sammen om vores træning og ikke mindst vores hunde, så var det svært for mig at holde det ved lige selv. Jeg fandt det utrolig svært at motivere mig selv til at træne videre på de ting jeg manglede at blive skarp på, og jeg fandt ud af, at en stor del af mit konkurrenceliv var mest pga. det sociale og ikke det, at jeg SKULLE vinde eller absolut være den bedste og dygtigste udgave af mig selv. Og da jeg mistede det sociale havde jeg pludselig et kæmpe tomrum i mit liv.

Hvis ikke jeg var hende der drønede til træning uge efter uge og også gerne trænede med nogle privat, og ofte tog afsted til konkurrencer hele weekender sammen med familie og venner, hvem var jeg så? Hvis ikke jeg tændte på at træne med min hunde og ikke kunne komme til konkurrence med dem, ja hvad skulle jeg så egentlig bruge dem til og vigtigst af alt ville jeg overhovedet kunne give dem et godt hundeliv??
Men hvad er et godt hundeliv egentlig? Jeg har jo altid sat lighedstegn ved, at det var at jeg trænede dem, og at vi lavede en masse med dem, og at de altid var med os via vores konkurrencer, og det at alle vores venner også var i den verden.

Jeg er sikker på, at det ikke kun er mig der har haft det svært på den måde under corona, men man kan også sige, at corona bragte gode ting med sig. Man lærte at være hjemme hele weekender af gangen, det er virkelig ikke noget, vi har dyrket meget i min familie. Været hjemme sammen og bare lavet ikke noget eller fundet på ting hen ad vejen. Man gik på en eller anden måde HELT ned i tempo. Det var også utrolig lækkert at mærke på min krop, hvor dejligt det egentlig var at bruge weekenderne på at lade op i stedet for, at man brugte 100% af ens energi på konkurrencer, kurser eller mange aftaler begge dage.

Jeg tror også, at det var noget af det, der gjorde det endnu svære for mig at komme i gang igen – ingen tvivl om at jeg var ekstremt hårdt ramt over at have manglet det sociale. Det var svært for mig at komme ud igen til stævnerne, jeg havde mistet ALT min selvtillid i min træning og kunnen, det gjorde det bestemt ikke bedre. Og så kunne jeg bare mærke, at jeg slet ikke havde samme behov mere.
Jeg havde nemlig hen ad vejen, under nedlukningen, fundet ud af nye måder at være sammen med mine hunde på. Tænk sig hvor fantastisk det var bare at gå eller løbe ture med dem i skoven, være sammen bare for at hygge os sammen, ikke ”kun” fordi vi skulle opnå noget. Canicross og K9 løb var noget af det første, der blev lukket op for, og selv om jeg også var blevet ramt af ”corona-formen”, så tog jeg afsted til alle de løb jeg kunne – ikke for at vinde (for denne krop er ikke skabt til løb) men for at være social og nyde naturen med mine hunde. Hold op hvor var det dejligt, selv om kroppen værkede flere dage efter hvert løb, så ELSKEDE jeg det – og den største oplevelse for mig var faktisk at se at hundene elskede det meget mere end at løbe agility. Når jeg tog løbeselerne frem, så ligefrem skreg de indtil vi var startet ud på ruten. DER vidste jeg, at de rent faktisk havde et fantastisk hundeliv – for et godt hundeliv er jo egentlig bare at være aktive sammen, om det så er via en sportsgren eller lange ture i naturen er jo ligegyldigt.

Copyright Ridehesten.com
Elliot – vores nyeste medlem af familien, der helt sikkert, om ikke andet, allerede har den bedste titel man kan få, nemlig verdens bedste kammerat og familiemedlem. Privatfoto

Hvorfor har jeg så ikke skrevet flere oplæg til bloggen, når nu der har være så meget tid? Ja det er jo et godt spørgsmål. I min corona-krise havde jeg svært ved at se, hvad der var spændende i mit hunde liv, for jeg synes jo selv det var helt ude i tovene. Og jeg kunne jo ikke have skrevet 10 oplæg om ”min tur i skoven med hundene”.
Når jeg i dag ser tilbage, er det jo egentlig ikke fordi der ikke er sket noget, vi har faktisk lavet et kuld hvalpe, hvor vi selv har beholdt en han, så nu har vi tre generationer under samme tag, samt prøvet at en tæve er gået tom 2 gange.
Da jeg beholdte Elliot vidste jeg ikke, hvad han skulle bruges til andet end, at jeg gerne ville hyggeløbe med ham, agility måske, lydighed måske, hyrde måske, sandheden var at jeg simpelthen ikke vidste det. Og hold op jeg er blevet spurgt af mange – ”hvornår skal han starte”, ”hvor langt er han” osv osv
I dag er han 17 måneder, og han har fået lov til at være hundehvalp og unghund uden at skulle ”leve op til” at han skulle være min nye stjernehund i en eller anden sportsgren. Og hold nu op det har været skønt. Der er ingen tvivl om, at han kunne blive en stjerne med den rette løber til canicross, da han lægger et helt fantastisk og ikke mindst konstant træk, men han må nøjes med mig på slæb, tænker egentlig også han er helt tilfreds med det, da vi virkelig hygger os sammen. Søndag d. 4/12 har han debut til et løb. Jeg er for et par uger siden startet ganske let op på at snuse til agilityen med ham og han har bare det helt rigtige hoved til det og samtidig er han ekstrem eksplosiv i hans fart. Skal han så løbe agility – ja det ved jeg faktisk ikke endnu, tiden må vise om min lyst kommer tilbage.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto


Jeg mistede desværre mere end lysten under corona, der var på jobbet perioder hvor jeg var meget stressede og det har desværre også sat sine spor. Det har betydet at min hukommelse har lidt under det. Og i trænings øjemed betyder det at jeg har svært ved at huske hvordan jeg træner mange ting og ikke mindst starter op på nye ting. Det har heller ikke gjort det nemmere at prøve at komme i gang med hundene og det at løbe agility med dem


Da det er vigtigt for mig at mærke rigtig efter angående fremtiden med mine hunde, så valgte jeg at melde min sheltie Mystique, til ”Sheltie agility VM” der blev holdt i Danmark – måske at tage munden for fuld at starte op med sådan en konkurrence, men for mig betød det mere at jeg fik mærket efter, skal jeg fortsætte med agility eller er der kommet andre glæder i mit hundeliv? Kunne jeg overhovedet være med har efter næsten tre års pause og havde jeg lysten til det? Spørgsmålene var mange da jeg drog afsted g svarerne skal du selvfølgelig ikke snydes for, men mon ikke den prøvelse hører et helt andet opslag til. Så hvis du vil vide hvordan det gik og hvad det gjorde ved mig, så lover jeg at der ikke går længe inden det næste blogindlæg kommer. 

Copyright Ridehesten.com
Alle, både 2 of 4 benede har nydt at vi ikke har skulle noget i weekenderne. Privatfoto

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

To champions på én dag

20-08-2017 14:42, af Anne Ekenberg

Det blev en rigtig god dag for Susanne og Roine Lindberg fra Finland, som udstillede deres to pyrenæiske mastiffer.

BLOG: Var det egentlig så forfærdelig en fødsel?

22-10-2020 19:00, af Susanne Møller Randeris

- når man får oplevelsen lidt på afstand, var det måske ikke helt så slemt

BLOG: Det bliver sværere at sige farvel når man har børn

23-01-2021 08:58, af Susanne Møller Randeris

I sommeren 2020 måtte vi sige farvel til en af vores gamle hunde, denne gang blev det sværere end normalt. Her skulle man ikke kun takle sin egen sorg over tabet, men også sit barns

Dagens Læserfoto: Dejlig sne

18-12-2020 09:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Mange børn længes efter sne. Denne schæfer har det sikkert på samme måde lige nu. Billedet er taget af Susanne W. Søgaard

Gilpa

 

Dagens Læserfoto: Godt nytår

31-12-2020 07:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så blev det nytårsaften, og vi kan snart vinke farvel til 2020, men husk nu stadig at holde afstand og gør ikke som disse to labradorhvalpe. Billedet er taget af Susanne Hemmingsen

Gilpa

BLOG: Når hvalpene ikke kommer af sig selv

29-03-2023 08:47, af Susanne Møller Randeris

Det er ikke altid en selvfølge at der bliver hvalpe, bare fordi der har været flere vellykkede parringer – naturen er til tider lunefuld. Det at ”miste” hvalpe kan både være en hård omgang, både for pengepungen med også mentalt, da det man drømte om ikke blev

Hund reddede Susannes liv

21-11-2018 15:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Susanne Olsen fik en blodprop i hjertet, holdt hendes hund hende i live, indtil ambulancen kom

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Sjovt adventsløb for hund og ejer

29-11-2023 12:00, af Anne Cecilie Sohl

Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker