Herhjemme er der heldigvis bred enighed om, at hunde ikke er menneskeføde. Sådan er det desværre ikke alle steder, selvom flere og flere lande begynder at få øjnene op for det frygtelige i hundespisning.
Synes man alligevel, at det er ok at spise hund, så må man vel i det mindste kunne kræve, at hundene har haft et godt liv.
Sådan var det ikke forleden i Siem Reap i det nordlige Cambodja, hvor Four Paws - Paw Patrol Cambodja og Cambodjas dyreværn befriede ikke mindre end 61 hunde.
Hundene var en blanding af stjålne kæledyr og gadehunde, og de var blevet behandlet ekstremt dårligt. For det første havde de ikke fået mad i flere dage. Derudover var de presset sammen i alt for små bure i transporten.
– Alle hundene var ekstremt sultne, og de har sikkert ikke spist i dagevis. Lige nu er vi ved at forberede et sted, hvor hundene kan være, og vi kan passe godt på dem, indtil der er fundet nye hjem til dem, siger Katherine Polak, der er dyrlæge og leder af FOUR PAWS Stray Animal Care i Sydøstasien og fortsætter:
– Det er første gang, der er lavet en intervention som denne i Camodja, og vi håber, at det vil sende et signal til dem, der stadig slagter hunde.
Ifølge Four Paws bliver omkring 3750 hunde sendt til ud af Siem Riep til slagtehuse rundt omkring i Cambodja hver eneste måned, og det sker selvom Siem Riep har forbudt slagtning af hunde og salg af hundekød.
Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes.
I Sydkorea er det fortsat lovligt at slagte hunde for at spise dem. Præsidentfruen håber på forandringer, og det har provokeret hundeavlerne
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
Historisk aftale indgået under verdensudstillingen i Kina
Kan hunde smitte mennesker med COVID-19? Indtil nu har svaret på dette spørgsmål været et rungende nej, men nu peger et nyt studie på, at hunde måske kan have været den mellemvært, hvori virus fra flagermus har udviklet og ændret sig i en sådan grad, at det blev i stand til at smitte mennesker
Ny forskning viser, at hunde oprindeligt stammer fra Kina. Det skriver Videnskab.dk
De gode hundenyheder fra Kina står nærmest i kø i disse dage. Denne nyhed kan blive meget vigtig for landets hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet