Bare tanken om at sætte tænderne i et stykke hundekød kan give de fleste opkastfornemmelser og tårer i øjnene. Sådan er det i hvert fald her på vores breddegrader, og sådan bliver det heldigvis også flere og flere steder i Asien.
Kina er ofte det første land, man tænker på, når man taler om hundespisning, men faktisk er også Cambodja et land, hvor den slags opfattes som en del af en god ernæring.
To til tre millioner hunde lader hvert år livet for at ende på en tallerken i Cambodja, men nu er der udsigt til, at dette enorme tal bliver noget mindre i fremtiden. Siem Reap provinsen i Cambodja har nemlig forbudt hundespisning.
Loven gik igennem mandag og forbyder køb, salg og slagtning af hunde til brug som mad.
– Det er godt nyt for dyrene, at der nu er endnu en by, der laver forbud mod at indtage hundekød. Jeg håber, at tendensen vil sprede sig til resten af Asien, hvor der er en lang tradition for at spise hunde. De stakkels hunde lever et frygteligt liv, hvor de sidder buret inde i små bure og transporteres over lange strækninger blot for at ende på middagsbordet. Det glæder mig at høre, at der nu er en by mindre, der udnytter dyrene på denne måde. Det er på høje tid, lyder det fra Esben Sloth, der er kampagneansvarlig for World Animal Protection Danmark.
Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes.
I Sydkorea er det fortsat lovligt at slagte hunde for at spise dem. Præsidentfruen håber på forandringer, og det har provokeret hundeavlerne
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
I Cambodja har en dyrevelfærdsorganisation reddet 61 hunde, der var på vej til et slagtehus. Hundene blev fundet i propfyldte bure
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
En ny dille har spredt sig i Kina. En dille, hvor folk bestiller en kasse med et dyr, som herefter bliver sendt til modtageren. Dillen har kostet flere dyr livet
Endnu engang er der grund til at glæde sig over at bo i lille Danmark. Denne gang er det kineserne, som foranstalter denne glæde. Først havde Kineserne etbarnspolitikken, men da man opdagede, at der ville mangle plejepersonale til de aldrende generationerne, ændrede man det. Nu gælder det så hundene.
Organisationen Four Paws har lukket et hundeslagteri i Cambodja og befriet samtlige 15 hunde, der var på stedet og stod foran en slagtning
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet