I Sydkorea vil de ikke længere spise hunde

23-11-2023 08:30, af Anne Cecilie Sohl

Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: AdobeStock

Vedtages loven, vil den gøre det ulovligt at avle hunde for deres kød på de tusindvis af organiserede farme, der findes lige nu. Regeringen har lovet at introducere lovforslaget inden udgangen af 2023. 

Dyreværnsorganisationen Anima har længe arbejdet for at stoppe mishandlingen af hunde i Sydkorea, og ser det kommende lovforslag som en milepæl på vejen mod et endeligt punktum for hundekød i Asien. 

Direktør, Joh Vinding, udtaler: “Et forbud mod hundekød er en drøm, der går i opfyldelse for alle os, der har arbejdet så hårdt for at afslutte denne grusomhed. Det sender en klar besked om, at dyremishandling ikke vil blive tolereret, og er samtidig et fantastisk eksempel på, hvordan et land kan vælge at sætte dyrene og deres velfærd først til trods for gamle traditioner”. 

Stigende modstand mod hundekød
I Sydkorea har der længe været en stigende modstand mod at spise hunde, og seneste meningsmålinger viser, at 86% af sydkoreanerne ikke vil spise hundekød i fremtiden, og 57% støtter et forbud. Derudover er der over 6 millioner hunde, som lever som kæledyr i familier i Korea, og det har ført til en voksende bekymring for dyrevelfærd, som har fået efterspørgslen efter hundekød til at falde. 

Når lovgivningen er vedtaget, vil hundekødsfarme blive udfaset over 3 år og få kompensation til at omstille eller lukke deres aktiviteter. En nødvendighed understreger direktør i Anima, Joh Vinding: 

“Vi har selv været i Sydkorea og talt med flere, som arbejder i industrien. Mange vil gerne stoppe, men de mangler alternativer. Derfor er det vigtigt, at regeringen i Sydkorea giver støtte til at omstille industrien”. 

Anima vil bruge det forestående forbud i Sydkorea til at lægge yderligere pres på de lande i Asien, som fortsat tillader produktionen af hundekød - bl.a. Kina, hvor den brutale hunde- og kattekødindustri årligt koster tusindvis af stjålne kæledyr deres liv. 

Fakta
FAKTA OM HUNDEKØD

Sydkorea er det eneste land i verden, hvor man opdrætter hunde på store dyrefabrikker. Det er især under Bok Nal-dagene i juli og august, hvor nogle mener, at hundekødssuppen ‘boshintang’ vil nedkøle dem og give ekstra energi og virilitet i de varme sommermåneder. 

Hundekød er forbudt  i Hong Kong, Taiwan, Filippinerne, Indien, Thailand og Singapore, samt byerne Shenzhen og Zhuhai på det kinesiske fastland, Siem Reap-provinsen i Cambodja og 32 byer og regenter samt provinsen DKI Jakarta i Indonesien.  

Til trods for disse forbud er det estimeret, at omkring 30 millioner hunde årligt bliver slået ihjel for deres kød i Asien. 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden