Juletræet hører til juleaften, og mange begynder allerede nu at pynte det fine tre i stuen, men det pyntede træ med julekugler, slik i kræmmerhuse og levende lys kan give problemer, hvis man har hund i huset. Tager man et par enkelte forholdsregler, kan man let gøre træet hundevenligt og sikre at både hunden og træet kommer sikkert igennem julen.
5 gode råd til et hundevenligt juletræ
1. Pas på de levende lys
Levende lys og logrende hundehaler er en farlig cocktail. Erstat eventuelt de levende lys med elektriske lys, eller ryk lysene op og væk fra de nederste grene.
2. Undlad slik og chokolade
Julehjerter og kræmmerhuse kan ifølge traditionen fyldes med slik og chokolade. Det kan dog være en stor fristelse for hunden, og det meste slik er ikke godt for hunden at spise – og noget er ligefremt giftigt for den.
3. Pas på med glaskugler
Glaskugler er skrøbelige og vælter hunden dem af træet, kan de skære hundens poter i stykker. Nogle hunde ser også kuglerne som bolde, og kan finde på at bide i dem, og det kan have alvorlige følger. Erstat glaskugler med plastik varianter, eller ryk dem væk fra de nederste grene, så hunden ikke kan nå dem.
4. Juletræsfoden
En glad hund kan let komme til at skubbe til juletræet så det vælter. Vælg derfor en god og tung juletræsfod, så træet står så godt fast som muligt.
5. Gaverne under træet
Gavebåndet på gaverne kan give alvorlige problemer i hundens tarm. Har man en ung og nysgerrig hund, eller en hund, der har tendens til at spise ting, bør man overveje ikke at lade gaver med gavebånd ligge fremme. Pak også båndet hurtigt væk, nå gaverne er pakket op.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Julen er fyldt med lækkert mad og der er ofte meget af det, men pas på med at give resterne til din hund. Den fedtholdige julemad kan nemlig være farlig for den!
Lørdag blev der holdt juletræsfest for golden retrievere i Hedehusene hundeskov. Her kan du se lidt dejlige billeder
Det er jul og vi skal hygge os
Det var så den jul. Vi håber, den har været en god en af slagsen
Dyreværnet melder sig nu i koret blandt gode organisationer, som vil os og dyrene det godt i julen. Her er ti gode råd til en sikker jul for dyrene
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse