Et dødsbo på Mors med 60 hunde i alle størrelser er en af fire store sager, som Dyrenes Beskyttelse har taget sig af den sidste måned.
På stedet avlede man både chihuahua, jack russel-terriere og cavalier king charles spaniels.
De 60 hunde er både hvalpe og voksne avlshunde, som skal passes og plejes. Det er en stor opgave, og mere end enkemanden kunne overskue.
Derfor indgik han en aftale med Dyrenes Beskyttelse om at overdrage dyrene til deres internater, så de kunne finde nye hjem til de mange hunde. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
I alt har Dyrenes Beskyttelse fået indleveret 219 hunde i årets to første måneder, heraf 113 hunde fra de fire store hundesager:
– I alle de fire sager drejer det sig om mennesker, hvor opgaven er vokset dem over hovedet. Der er blevet indgået aftaler med ejerne, der alle har taget ansvar og frivilligt overdraget hundene. I denne slags sager er dialog langt den bedste løsning, siger dyreværnschef Henrik Bucholdtz.
Mange hunde søger nyt hjem
Hundene i de fire sager er nu fordelt på fire af Dyrenes Beskyttelses internater i henholdsvis Roskilde på Sjælland, Hjallerup i Nordjylland, samt Brande og Spøttrup i Midtjylland. De er i forskellig stand, hvor nogle hunde måtte klippes og have ordnet pelsen, enkelte er blevet aflivet på grund af sygdom, men de fleste er i fin stand. Der venter dog en stor opgave med at få nogle af hundene på fode igen.
– Flere af hundene, især de voksne, er sky og tilbageholdende, og socialiseringen er allerede i gang ude på internaterne. Det er et stort arbejde, som vores medarbejdere på internaterne står med lige nu med så mange hunde på én gang. Hundene skal sundhedstjekkes, vaccineres, og de skal lære helt basale færdigheder som at gå i snor, gå tur og være sammen med mennesker. Flere af hundene er godt på vej og i gang med at blive klar til et nyt hjem, vurderer Henrik Bucholdtz.
I alle sagerne er der både voksne hunde, tæver, hanner og hvalpe af forskellige racer. Nogle af hundene er allerede blevet formidlet videre og andre er endnu ikke klar til formidling endnu, men Dyrenes Beskyttelse efterlyser nye ejere til de mange hunde, som optager meget plads på foreningens internater.
– Nogle af de voksne fra disse sager har særlige behov, fordi de ikke har været tæt knyttet til mennesker gennem deres opvækst. Derfor skal man tænke sig grundigt om, inden man henvender sig om at få sådan en hund. Der skal tages særlige hensyn til hunden resten af dens liv, og det gør også, at disse hunde ikke nødvendigvis er egnede til børnefamilier. Men hvalpene er, som hvalpe nu en gang er. De skal nok få et helt normalt liv hos gode familier, siger Henrik Bucholdtz.
Hvis man er interesseret i at adoptere en hund, kan man følge på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside, hvor hundene lægges op efterhånden som de er klar til et nyt hjem.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler
Ny undersøgelse viser store mangler i hundeannoncer på diverse køb og salgssider
Selv om Fødevarestyrelsens nye smileyordning for hundehold ikke kan stoppe ikke-registrerede virksomheder, ser Dyrenes Beskyttelse positivt på ordningen. For at få de ulovlige hundehandlere frem i lyset har foreningen taget initiativ til sin egen efterforskning
Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem
I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat
Fredag lagde opdrætter Christina Rosenhøj Tindbæk et opslag på Facebook, hvor hun i klare vendinger lod forstå, at folk skal stoppe med at købe hvalpe hos tvivlsomme opdrættere i udlandet. Vi har taget en snak med hende om problemet
I onsdagens udgave af Kontant på DR1 så vi, hvordan hunde mistrives i såkaldte hvalpefabrikker og hos avlere, hvor opgaven var steget dem over hovedet. Kennelklubben har nogle råd til, hvordan man undgår at støtte en hvalpefabrik
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet