Et dødsbo på Mors med 60 hunde i alle størrelser er en af fire store sager, som Dyrenes Beskyttelse har taget sig af den sidste måned.
På stedet avlede man både chihuahua, jack russel-terriere og cavalier king charles spaniels.
De 60 hunde er både hvalpe og voksne avlshunde, som skal passes og plejes. Det er en stor opgave, og mere end enkemanden kunne overskue.
Derfor indgik han en aftale med Dyrenes Beskyttelse om at overdrage dyrene til deres internater, så de kunne finde nye hjem til de mange hunde. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
I alt har Dyrenes Beskyttelse fået indleveret 219 hunde i årets to første måneder, heraf 113 hunde fra de fire store hundesager:
– I alle de fire sager drejer det sig om mennesker, hvor opgaven er vokset dem over hovedet. Der er blevet indgået aftaler med ejerne, der alle har taget ansvar og frivilligt overdraget hundene. I denne slags sager er dialog langt den bedste løsning, siger dyreværnschef Henrik Bucholdtz.
Mange hunde søger nyt hjem
Hundene i de fire sager er nu fordelt på fire af Dyrenes Beskyttelses internater i henholdsvis Roskilde på Sjælland, Hjallerup i Nordjylland, samt Brande og Spøttrup i Midtjylland. De er i forskellig stand, hvor nogle hunde måtte klippes og have ordnet pelsen, enkelte er blevet aflivet på grund af sygdom, men de fleste er i fin stand. Der venter dog en stor opgave med at få nogle af hundene på fode igen.
– Flere af hundene, især de voksne, er sky og tilbageholdende, og socialiseringen er allerede i gang ude på internaterne. Det er et stort arbejde, som vores medarbejdere på internaterne står med lige nu med så mange hunde på én gang. Hundene skal sundhedstjekkes, vaccineres, og de skal lære helt basale færdigheder som at gå i snor, gå tur og være sammen med mennesker. Flere af hundene er godt på vej og i gang med at blive klar til et nyt hjem, vurderer Henrik Bucholdtz.
I alle sagerne er der både voksne hunde, tæver, hanner og hvalpe af forskellige racer. Nogle af hundene er allerede blevet formidlet videre og andre er endnu ikke klar til formidling endnu, men Dyrenes Beskyttelse efterlyser nye ejere til de mange hunde, som optager meget plads på foreningens internater.
– Nogle af de voksne fra disse sager har særlige behov, fordi de ikke har været tæt knyttet til mennesker gennem deres opvækst. Derfor skal man tænke sig grundigt om, inden man henvender sig om at få sådan en hund. Der skal tages særlige hensyn til hunden resten af dens liv, og det gør også, at disse hunde ikke nødvendigvis er egnede til børnefamilier. Men hvalpene er, som hvalpe nu en gang er. De skal nok få et helt normalt liv hos gode familier, siger Henrik Bucholdtz.
Hvis man er interesseret i at adoptere en hund, kan man følge på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside, hvor hundene lægges op efterhånden som de er klar til et nyt hjem.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat
Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder
Da en ældre mand lå for døden, og nægtede at forlade sine dyr, trådte kredsformand for Dyrenes Beskyttelse til og hjalp den aldrende mand og hans dyr
Kort tid efter at Bella blev adopteret til en kærlig familie, løb hun væk. I otte dage var hun forsvundet, og flere hundrede borgere på tværs af kommuner i Region Sjælland samarbejdede om at få hende hjem igen. Det lykkedes, og nu er Bella tilbage på Roskilde Internat
Tilbage i november 2016 blev 25 udsultede labradorer fra et sommerhus i Nordsjælland afleveret til Dyrenes Beskyttelse. Nu skal ejerne for retten
De første otte år af sit liv, blev Richard så dårligt behandlet, at han mistede pelsen på ryggen og tissede blod. Det lykkedes en frivillig i Dyrenes Beskyttelse at redde ham i tide, og for nyligt blev han adopteret af den familie, han skal blive gammel hos. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.