Danske Natasha Gjerulff Jensen har nu været verdensmester i agility for små hunde i cirka 24 timer.
– Jeg tror slet ikke, det er gået helt op for mig endnu, lyder det fra den nykårede verdensmester, da hunden.dk fanger hende på en telefon.
Der er ingen tvivl om, at titlen som verdens bedste er kommet noget bag på Natasha, der til dagligt arbejder som fysioterapeut.
– Jamen det er jo første gang hun løber fire fejlfri løb i træk, fortæller hun om hunden, Moviestar, der i den grad løb sig ind i verdenseliten.
Natasha og Moviestar deltog også i holdkonkurrencen, hvor de løb to fejlfri løb og var de bedste på det danske hold.
Mere opmærksom hund
Moviestar er en meget livlig hund, som elsker at løbe og nogle gange går det lidt for stærkt for den lille dame. Men ved verdensmesterskaberne gik hurtighed og koncentration op i en højere enhed.
– Det var som om, hun var mere på mig, som om hun vidste, at det var vigtigt. Jeg var selvfølgelig også mere koncentreret og tændt, og det har hun måske kunnet mærke, lyder det fra Natasha Gjerulff Jensen.
Moviestar valgte altså den helt rette turnering at toppe i, for ikke nok med, at hun løb fire fejlfri løb, så løb hun sig også i top-3 i alle fire løb.
Ydmyge ambitioner
Med Moviestars historik med manglende fejlfri løb, var forventningerne til verdensmesterskabet på ingen måde at blande sig i topstriden.
– Jeg havde på forhånd en forhåbning om et gennemløb, hvor jeg kunne sammenligne hendes tid med verdenseliten, fortæller hun og fortsætter:
– Da hun så løb to fejlfri løb i holdkonkurrencen, troede jeg, at hun havde opbrugt sin kvote af fejlfri løb ved dette mesterskab. Men så gjorde hun det igen og igen, og pludselig var vi verdensmestre.
Især på springbanen var Moviestar suveræn og løb bedste tid. Her løb den danske ekvipage som nummer 21 ud af 93, så der var altså rigtig lang ventetid efter løbet.
– Det var jo vildt at opleve, at tiden blev ved med at være den bedste. Og det er jo sådan, at hundene er i et andet lokale end os, når de ikke løber, så det var lidt svært at vide, hvornår jeg kunne tillade mig at hente hende ind og gøre klar til at løbe æresrunde. Det ville jo være lidt pinligt at skulle snige sig tilbage igen, indrømmer hun.
Hverdagen kalder
I dag slapper Natasha og Moviestar af. Da vi fanger den stolte ejer over telefonen, er hun på vej til dyrlægen med en af sine andre hunde, og tirsdag står den igen på arbejdsdag som fysioterapeut.
– Planerne lige nu er jo, at jeg skal tilbage til hverdagen. Jeg ved, at man får en masse invitationer til at holde en masse kurser, når man er blevet verdensmester. Men det har jeg ikke tid til. Jeg har jo mit arbejde, min familie og mine hunde at passe, lyder det fra den tydeligt glade verdensmester med begge ben plantet i hundegården.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
I denne weekend er gæve beagler fra Danmark, Norge og Sverige samlet i Ålbæk for at dyste i spor
Fiona Wennberg fortæller her om sin hund Mille, der ikke længere løber agility, men er en fantastisk hyggehund
Efter nogle flotte præstationer måtte de danske hold tage til takke med sekundære placeringer. Nu venter de individuelle konkurrencer
Denne historie stammer fra oktobernummeret fra 1981. Historien skulle være ganske sand, og det er Staffan Møllerberg, der var sportsreporter på Radio Kronoberg i Sverige
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?