Hundens poter er gjort af bløde trædepuder, som ikke er lavet til at gå på det grove vejsalt, der hver vinter spredes på de danske stier og veje. Det er derfor vigtigt at passe på hundens poter i den salte periode, da hunden ellers kan få alvorlige poteskader. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
– Salten, der spredes på vejene, kan udtørre poterne og lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden. Det bliver dog ofte først opdaget, når hunden virker doven på gåturen, men den har sandsynligvis ømme poter, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.
Voks forebygger potesår
Den pinefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden de daglige gåture. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får smertefulde sår og sprækker på trædepuderne. Potevoks gør trædepuderne smidige og modstandsdygtige mod efterårsvejrets påvirkninger.
– Det er vigtigt, at potevoksen kommer i brug fra første dag, hvor vejene er fyldt med salt, fordi hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til, forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:
– Begynder man at bruge potevoks, er det dog en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles for salt.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Linn K. Øverland og hendes korthåret hønsehund Quattro har vundet begge forårets DM-titler i scooter 1 – en trækhundedisciplin hvor samarbejde, udholdenhed og fart går op i en højere enhed.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen
Efterår og vinter er højsæson for kennelhoste. Hosten kan være plagsom for hunden, og den er desværre meget smitsom. Her kan du læse om, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
Det er koldt derude. Hunde fryser også. Her er lidt inspirationsbilleder til, hvordan du kan beskytte hunden mod kulden
Trods det milde vintervejr kan de kolde februarmorgener være en strabadserende omgang for danskernes foretrukne kæledyr. Få dyrlægens råd til, hvordan du bedst hjælper din hund gennem vinteren
Flåterne har ikke bare været tidligt på færde i år, der kommer også ekstra mange af dem på grund af den våde vinter. Derfor skal man som hundeejer være opmærksom
Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet