Trine Flor er racerepræsentant for en af de sjældnere racer i Danmark, og selvfølgelig er hun også at finde på den internationale hundeudstilling i Vejen. Her udstiller hun sin tæve Lulu, som lørdag er den eneste til at repræsentere racen.
Lulu er Trines syvende hund i racen, og det hele startede som lidt af en tilfældighed.
– Jeg kendte et polsk par, som havde et par polski owczarek podhalanski, der fik 14 hvalpe. Da de skulle hjem til Warszawa, kunne de ikke have alle hvalpene med, og så valgte jeg at købe en af hvalpene, og det var altså bare kærlighed ved første blik, lyder det fra Trine Flor.
Racen har tidligere været på observationslisten i Danmark. Derfor har man valgt at lave en ønskeprofil på racen, så hundene kan mentalbeskrives.
– På den måde kan vi vise politikerne, at vores hunde er sunde og gode, fortæller Trine Flor.
Tyvenes fjende
Polski owczarek podhalanski er en vogtende hyrdehund, og det er også en af grundene til, at Trine Flor har kastet sin kærlighed på racen.
– Jeg bor alene på en gård, og jeg er aldrig utryg, når jeg har mine hunde. Det kan godt være, folk kan komme ind i huset, men de får ikke lov at komme ud igen, for så vil hundene vogte over dem, fortæller hun og griner.
At racen kan klare lidt af hvert, har Trines hunde bevist i praksis.
– Jeg arbejder i nattevagt, og en morgen jeg kom hjem, ville hun have mig med over til en skrænt. Jeg gik med derover, og der fik jeg at vide, at mine hunde havde fanget nogle tyve, der var brudt ind i nogle sommerhuse. De havde gøet så højt, at politiet var blevet mistænksomme, og ville undersøge, hvad det var. Der stod hundene og vogtede over lovovertræderne.
Intelligens
Udover at være den vogtende hyrdehund, forsikrer Trine Flor om, at racen også er en fantastisk sød og intelligent race.
– Den skulle jo oprindelig vogte mod los, ulve og bjørne i Polen. Det gjorde de ved at være mere intelligente end de andre dyr. De angreb ikke, men gøede og vandt over deres modstandere med snilde, siger hun.
Racen ligger konstant omkring 30 hunde i DKK om året. Men der er også en del, som kommer ind i landet med polakker, der flytter hertil i kortere eller længere tid. Disse er ikke registreret i DKK
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
På trods af 27 grader og tung, stillestående luft viste juniorhandlerne ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Vejen stort overskud, ansvar for hundenes velfærd og stærkt samarbejde i ringen.
Den talentfulde juniorhandler Simone Riisgaard Kristiansen imponerede dommerne og sikrede sig sejren i juniorhandling-finalen ved Dansk Kennel Klubs prestigefyldte Show of Winners.
Set udefra ligner det en skønhedskonkurrence, der har til formål at udvælge den smukkeste deltager: Ikke et hår vender forkert. Ikke et gram for meget på de veltrimmede kroppe. Men i virkeligheden er konkurrencen nærmere en jobmesse, hvor deltagernes anatomi bedømmes ud fra den type arbejde, de er sat i verden for at udføre. Tag med til ”karrieredage for dem på fire poter” i Messe C i weekenden
Her får du overblikket over, hvilke racer du kan se i Messe C i Fredericia i dag
I Hal C kan besøge en helt ny stand på DKK's udstillinger. Standen ejes af Magtor, og her kan man få testet hundens bevægeapparat
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.