Symptom - kvalme

28-07-2022 09:09, af Astrid Gerd Holtet

Kvalme hos hunde er ofte forbundet med sygdomme i mave-tarm-systemet, men det kan også forekomme ved sygdom andre steder i kroppen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Kvalme, og deraf nedsat appetit, ses ved mange forskellige sygdomme hos hunde. Især ses det ved sygdomme relateret til hundens fordøjelsessystem. Andre sygdomme kan dog også medføre kvalme – og holder hunden op med at spise, bør man altid få den undersøgt.

Hvordan ved man at hunden har kvalme?

Kvalme kan være svært at opdage hos hunde, da man ikke altid kan se det. Når hunde har kvalme, kan det dog nogle gange ses ved at hunden savler, smasker og synker ofte. Man vil også kunne se at hunden ikke vil spise og fravælger både foder og godbidder.

Sygdomme i mave-tarm-systemet

Kvalme kan ses ved en lang række sygdomme hos hunden, og blandt andet kan det ses ved flere sygdomme i hundens fordøjelsessystem. Det kan eksempelvis ses ved forstoppelse, maveinfektioner og tarmbetændelser, mavesår, mavedrejning og kræft i mave-tarm-systemet. Derudover kan det også ses, hvis hunden har spist et fremmedlegeme eller ved større infektioner med indvoldsorm.

Sygdomme i bughulen

Udover problemer i maven eller tarmen, så kan andre sygdomme i bughulen også medføre kvalme. Det kan blandt andet ses ved betændelse i bugspytkirtlen, betændelse i bughinden, livmoderbetændelse eller sygdomme i milten.

Andre sygdomme der giver kvalme

Sygdom uden for bughulen kan også give kvalme, heriblandt kan det forekomme ved forstyrrelser i mineralbalancen, kredsløbsrelaterede sygdomme og forgiftninger.

Kvalme er et forholdsvis uspecifikt symptom, hvilket betyder at det kan være svært at vide hvad hunden fejler, hvis den ikke viser andre symptomer samtidigt, og hunde bør derfor undersøges grundigt.

Er ens hund holdt op med at spise og/eller virker den som om at den har kvalme, bør man altid kontakte ens dyrlæge. 

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Må min hund spise hyben?

02-08-2017 13:20, af Anne Ekenberg

Mine hunde går i disse dage og gnasker løs af hyben, når vi dagligt er ved stranden. Og jeg når hver gang at tænke, om det nu er godt for dem, for de spiser dem med hud og hård – og altså også frøene inden i. Så det satte jeg mig for at finde ud af.

Må min hund spise gulerødder?

24-07-2017 12:33, af Anne Ekenberg

Ja, det må den. Gulerødder har længe fungeret som en snack til vore hunde, og selv om ikke alle hunde ligefrem spiser den, så elsker mange at gnave i den.

Kysser du din hund

12-04-2022 08:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ifølge New York Post advarer flere forskere nu mod at kysse hunden, da hundens mund kan være fyldt med bakterier, der kan gøre dig syg

Sydkorea: Hundeavlere protesterer

03-05-2023 10:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Sydkorea er det fortsat lovligt at slagte hunde for at spise dem. Præsidentfruen håber på forandringer, og det har provokeret hundeavlerne

Må man pudse sin hund på klovne?

24-10-2016 15:29, af Kasper Larsson
Set i lyset af den forgangne uge, hvor klovnerier har spillet en stadig større og meget lidt flatterende rolle, har politiet forsøgt at give et svar på, om Fido må spise klovne

Kat reddet af hundeblod

23-08-2013 13:10, af Tine Luther
Kun en blodtransfusion kunne redde en syg kats liv. Blodet kom fra en hund.

Symptomer – gulsot

12-03-2019 15:00, af Astrid Holtet

Gulsot er en betegnelse for at hundens hud og slimhinder bliver gullige, og kan ses ved en lang række sygdomme

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.