Kvalme, og deraf nedsat appetit, ses ved mange forskellige sygdomme hos hunde. Især ses det ved sygdomme relateret til hundens fordøjelsessystem. Andre sygdomme kan dog også medføre kvalme – og holder hunden op med at spise, bør man altid få den undersøgt.
Hvordan ved man at hunden har kvalme?
Kvalme kan være svært at opdage hos hunde, da man ikke altid kan se det. Når hunde har kvalme, kan det dog nogle gange ses ved at hunden savler, smasker og synker ofte. Man vil også kunne se at hunden ikke vil spise og fravælger både foder og godbidder.
Sygdomme i mave-tarm-systemet
Kvalme kan ses ved en lang række sygdomme hos hunden, og blandt andet kan det ses ved flere sygdomme i hundens fordøjelsessystem. Det kan eksempelvis ses ved forstoppelse, maveinfektioner og tarmbetændelser, mavesår, mavedrejning og kræft i mave-tarm-systemet. Derudover kan det også ses, hvis hunden har spist et fremmedlegeme eller ved større infektioner med indvoldsorm.
Sygdomme i bughulen
Udover problemer i maven eller tarmen, så kan andre sygdomme i bughulen også medføre kvalme. Det kan blandt andet ses ved betændelse i bugspytkirtlen, betændelse i bughinden, livmoderbetændelse eller sygdomme i milten.
Andre sygdomme der giver kvalme
Sygdom uden for bughulen kan også give kvalme, heriblandt kan det forekomme ved forstyrrelser i mineralbalancen, kredsløbsrelaterede sygdomme og forgiftninger.
Kvalme er et forholdsvis uspecifikt symptom, hvilket betyder at det kan være svært at vide hvad hunden fejler, hvis den ikke viser andre symptomer samtidigt, og hunde bør derfor undersøges grundigt.
Er ens hund holdt op med at spise og/eller virker den som om at den har kvalme, bør man altid kontakte ens dyrlæge.
Løbeklubben DIRTY PAWS inviterer til juleløb ved Silkeborg for alle, som har lyst til at komme ud og være aktive sammen med deres hund. Alle kan være med, da der både er ture for hurtigløberne og for dem, som hellere vil gå.
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Holder hunden hele tiden hovedet på skrå, kan det være tegn på sygdom – oftest i nervesystemet eller i det indre øre
Hunde kan besvime, hvis de ikke får nok blod med ilt og næringsstoffer ført op til hjernen, og det er ofte tegn på alvorlig sygdom
Spiser din hund også sokker, underbukser eller noget helt tredje? – så er den ikke den eneste. At spise ting, der ikke kan fordøjes, er en almindelig, men potentielt farlig, uvane hos mange hunde. Sætter tingene sig fast, kan det nemlig hurtigt udvikle sig til en livstruende tilstand
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.