Først og fremmest er det vigtigt endnu engang at understrege, at hunde ikke har behov for store mængder frugt og grøntsager, men mange frugter og grøntsager har en gavnlig effekt på helbredet med deres høje indhold af vitaminer og mineraler.
Broccoli har et højt indhold af C-vitamin og kalium, og så består broccoli af hele 42% protein! Dens hårde, næsten træede konsistens fortæller også om et højt indhold af fibre. Så tilsyneladende er broccoli den perfekt grøntsag ikke kun til mennesker, men også til vores hunde – men så alligevel ikke helt.
Broccoli indeholder som nævnt giftstoffet isothiocyanat, som alt afhængig af hunden kan forårsage en mere eller mindre kraftig forgiftning. Så vil du servere broccoli for din hund, er det bedst, at mængden ikke overstiger 10% af hundens daglige foderindtag. Over 25% må du forvente en kraftig reaktion og eventuelt forgiftning.
Selve stilken har i nogle tilfælde fra USA givet anledning til kvælning hos små hunde. Her så man, at stilken satte sig som en prop i spiserøret, hvorved det trykkede så meget på luftrøret, at hundene blev kvalt. Der er med andre ord god grund til at passe på.
Så ja, du må godt give din hund broccoli, hvad enten den er rå eller kogt, men bestemt ikke for meget og helst skåret ud i små stykker.
Kilde: akc.dk, maddata.dk, hundeleksikon.dk
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. juli
Danmarks største kæde indenfor foder, plejeprodukter og alt andet tilbehør, Maxi Zoo, er blevet ny hovedsponsor for det årlige Winter Wonder Show, der løber af stablen den kommende weekend i Herning Messecenter.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde