Retssagen i Randers: Pludselig skiftede stemningen

03-02-2023 19:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag fortsatte retssagen i Randers, hvor en mand og en kvinde blandt andet er tiltalt for at sælge hunde uden tilladelse. Vi var med i retssalen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobestock

I dag fortsatte retssagen i Randers, hvor et tidligere ægtepar er tiltalt for blandt andet at have solgt flere hunde uden at have tilladelse til avl og salg.  De er sigtede for at have solgt ikke mindre end  85 hundehvalpe fra deres adresse i Randers og tjent mere end 600.000 kroner på to år uden at være registreret som opdrættere.

Klokken 09.00 fredag morgen var det atter tid til retssagen, hvor to randrusianere er tiltalt for både salg, import og opdræt af hunde uden Fødevarestyrelsens tilladelse. I retten var den mandlige tiltalte, hans forsvarer, hans ekskones forsvarer, anklageren, dommere og undertegnede. Ekskonen var ikke til stede, selvom flere af vidnernes udsagn også havde relevans for hende.

Der var en god stemning i retten, hvor forsvarer og anklager hyggesnakkede, inden retssagen gik i gang. De tiltalte sad ved sin forsvarer og snakkede med. Det var tydeligt, at det ikke var første møde i denne retssag. 

Den muskuløse mandlige tiltalte sad gennem hele dagen med et smil på læberne og lyttede interesseret til vidnernes forklaringer. 

Dagens første vidne var embedsdyrlægen, som i sin tid var blevet tilkaldt af politiet, idet politiet havde opdaget to hunde af racen american bully hos den tiltalte. Hundene var fra Rumænien og ifølge anklageskriftet skulle de to hunde ikke have været fulgt af de nødvendige papirer, ligesom der ikke var tilladelse til at importere hunde. 

Det andet vidne var den tiltaltes dyrlæge, som har tilset hunde fra den tiltalte siden 2013. Han kunne fortælle, at der var fint styr på hundene, og at der aldrig var bekymring om hundenes sundhed.   

Flere hvalpekøbere var også vidner i dag, og langt de fleste fortalte om gode forhold hos de tiltalte. En enkelt sagde endda, at de havde besøgt flere steder på Sjælland, hvor de ikke havde turdet købe hund, men da de kom til Randers for at købe den hund, de endte med at investere i, var der ingen bekymringer. 

Men da et kvindeligt vidne trådte ind i retten, ændrede stemingen sig radikalt.

Hendes mand havde købt en pomeranier hos den tiltalte til hende som en gave. Hunden var blevet syg to dage efter, de havde fået den, og da hun havde fået den undersøgt hos dyrlægen havde denne påvist, at hunden blandt andet havde giardia og led af flere sygdomme, som dyrlægen undrede sig over, ikke var blevet opdaget hos avleren.

Vidnet kunne fremvise dyrlægeregninger for over 36.000 kroner, og disse krævede hun erstatning for. Forsvareren mente dog ikke, at det kunne påvises, at de 36.000 kroner skyldtes fejl og mangler, som avleren burde have kendt til. 

Dommeren fortalte vidnet, at kravet om erstatning ville blive afgjort, når dommen bliver afsagt. Grundet flere aflysninger bliver dommen først afsagt til juni. 

Læs også

Se dig for i hvalpejunglen

06-02-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags var vi til stede i Retten i Randers, hvor to personer er tiltalt for at have solgt ikke mindre end 85 hvalpe på to år uden at have tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at drive erhvervsmæssig handel med hunde. Men hvordan genkender man sælgeren, som alene har profit for øje

Uhyggelig hundesag ved Randers

12-03-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom

Kald mig bare bolonka

25-06-2023 11:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For at udtale det fulde racenavn skal man ikke have kigget ret dybt i de bornholmske fadøl eller kølige hvidvin. Heldigvis kan man bare kalde racen bolonka

 

45 nye besøgsvenner er klar

20-12-2011 12:24, af Tine Luther
Poul Thomsens labrador Farbror og godt 40 andre hunde er - under TrygFondens besøgshundeprojekt - blevet godkendt som besøgshunde på plejehjemmene i Randers.

Dansk speciale om franske bulldogs vejrtrækning

23-08-2018 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK’s sundhedsudvalg uddeler hvert år støtte til projekter med fokus på sundhed hos hund. For mange veterinære specialestuderende er det en unik mulighed for at gennemføre studier, der ellers ikke ville have været mulige

Falsk drægtighed – når hunden tror den skal have hvalpe!

23-10-2017 20:22, af Astrid Gerd Holtet

Nogle tæver kan blive falsk drægtige efter de har været i løbetid - og i den forbindelse kan der ses både fysiske og psykiske ændringer

Ræv dræber hunde i villaområde

11-03-2020 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid har en ræv været på rov i villahaver i Holbæk, hvor den har dræbt flere hunde

Quattro er Årets Politihund

05-12-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark. 
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris

Bedste oplevelse i Vejen

21-08-2023 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet hverdag igen, men var det egentlig ikke en ret god weekend i Vejen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.