Redningsaktion gav brækket finger

17-06-2020 13:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom man er erfaren opdrætter, går tingene ikke altid som man forventer. Det kan Lotte Höhrmann skrive under på

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Søndag aften var en af de der dejlige sommeraftner, som vi allerede er blevet så vant til. Men hos Lotte Höhrmann og hendes familie udviklede aftenen sig meget dramatisk. 

 

To af deres fem golden retrievere, Anne og Saga, tumlede i haven, som de ofte gør, men pludselig opdagede Lotte og hendes mand Torben, at noget var helt galt. 

Anna havde fået sin underkæbe ind under Sagas halsbånd, hvor den sad fast. Begge hunde kæmpede. Anna for at få underkæben fri og Saga for ikke at blive kvalt. 

 

Lotte og Torben sprang op. Der var ikke tid til at hente noget at skære halsbåndet over med, så mens Torben kæmpede med at holde Anna, kæmpede Lotte med at få Annas kæbe fri af halsbåndet. 

Missionen lykkedes, men i det øjeblik Annas kæbe kom fri, klappede hun tænderne sammen i ren refleks og mellem hendes tænder sad  Lottes højre ringefinger. 

Fingeren brækkerr ved det yderste led og hang kun lige sammen. Men Lotte og Torben ved, at Annas reaktion var helt naturlig. 

— Hun var jo bange og kæmpede for at overleve. Derfor var det en ren refleks, at hun klappede tænderne sammen. Det var bare uheldigt, at jeg havde fingeren lige der, lyder det fra Lotte Höhrmann. 

Oplevelsen har fået parret til at tænke på, om de kunne have gjort noget anderledes. 

— Vi har da blandt andet tænkt, at det måske er en dum ide, at de har halsbånd på, når de leger, men det har de altså for en sikkerheds skyld. Vi bor lige ud til en stor vej, og vil gerne kunne gribe fat i dem, hvis de er på vej ud, siger Lotte og fortsætter: 

— Vores grund er naturligvis hegnet forsvarligt ind, men vi har også to børn, og det kunne jo ske, at en af dem glemte at lukke lågen: 

Rent lovgivningsmæssigt skal hundene også have flere halsbånd på, hvis de skulle finde på at stikke af. Derfor er parret blevet enige om, at det nok i højere grad handler om at være tæt på hundene. 

— Man skal kunne skride hurtigt ind, hvis ulykken sker. Vi har taget alle forholdsregler og bruger almindelige gode halsbånd, som sidder stramt til. Derfor burde det sådan set ikke kunne ske. Men det kan det altså, og så gælder det bare om at være tæt på, siger Lotte og fortsætter: 

— Det her kunne jo lige så vel være sket på en træningsbane, i en hundeskov eller andre steder, hvor hunde går med halsbånd. Så jeg må bare opfordre folk til at være opmærksomme. 

Hjemme på matriklen har episoden også ført til undervisning i hundeadfærd. Børnene har fået at vide, at hvis den slags nogensinde sker igen, må de ikke gribe ind, men få fat på en voksen så hurtigt som muligt. 

Her tre dage efter uheldet har alle hunde det godt. Hele hundeholdet er naturligvis mærkede af situationen, men der er ikke sket nogen fysisk skade på nogen hunde. Derfor går tiden nu med at give hundene ro og tryghed, mens Lotte fyldes med antibiotika og venter på at fingeren heler. 

Læs også

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Så er der billeder fra K9 Biathlon

07-06-2023 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er billederne fra i lørdags klar. Du kan finde et link til billederne i denne artikel

Vi keder os…gemte godbidder

02-08-2017 06:27, af Anne Ekenberg

Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…

Hundeskov nummer 250 klar til bjæf og leg

02-11-2021 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et nyt skovområde nær Assens på Fyn åbner lågerne nu til hundeskov nummer 250. Her er både fri leg og gode forhold for hunde og deres tobenede venner

Bella påkørt og forsvundet

11-12-2019 13:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag morgen kørte en bil galt ved Blenstrup. I bilen var to hunde. Den ene fik ejeren kaldt til sig, mens den anden stak af

Jeg har aldrig ...

11-04-2020 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lad os udnytte påskeferien til at lege en lille leg. Legen går i al sin enkelthed ud på, at man får et point for hver af nedenstående ting, man aldrig har gjort. Hvor mange point får du?

Sådan blev Nala fundet

19-11-2019 14:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

36 timer. Så længe var den 12 uger gamle hvalp Nala på flugt efter en ulykke. Her får du hele historien om eftersøgningen og hvor og hvordan hun blev fundet

Mishandlet hund fundet i live

07-07-2016 11:12, af Kasper Larsson
En indisk medicinstuderende og en kammerat filmede deres sadistiske leg, hvor de smilende kastede en rædselsslagen lille hund ud fra en 30 meter høj bygning. Hunden er nu fundet i live

Brug leg som belønning

08-10-2017 11:43, af Astrid Gerd Holtet

Har man trænet med sin hund, har man måske også oplevet at stå på træningspladsen og vifte med godbidderne, imens hundens fokus er rettet et helt andet sted hen – alt andet virker bare meget mere interessant, end de små runde kiks man har i hånden. Men hvad kan man så gøre?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.