- Hoopers er en mild form for agility, så alle hunde kan deltage. Ung som gammel. Jeg har altid dyrket agility, men nu træner jeg ligeså meget hoopers, fortæller Annette Laurents.
Til Store Hestedag på Roskilde Dyrskueplads i weekenden har hun lavet flere opvisninger i hoopers med sin FT cocker spaniel Aimee på 5 år.
Det er Vallensbæk Agility Sport og Hoopers, som har stået for at vise sporten frem på Store Hestedag.
Hoopers er en hundesport, hvor hundeføreren så vidt muligt via fjerndirigering guider sin hund igennem en forhindringsbane med tønder og ringe fejlfrit og så hurtigt som muligt. En sportsgren, der er skånsom for både hund og hundefører, hvilket gør at alle hunderacer og førere kan deltage.
- Det sværeste ved hoopers er, at du skal fjerndirigere din hund. Du starter med små tætte små baner, og så skal du øve din fremadsendelse igen og igen, siger Annette Laurents, og fortsætter:
- Hoopers er ikke så hård fysisk som agility. Min hund Aimee elsker det, og jeg håber, at flere får øjnene op for sporten, siger Annette Laurents.
Hunden har haft fotograf til Store Hestedag hele weekenden. Billederne kan købes på hjemmesiden om få dage.
Vi har kigget lidt i de gamle blade og fundet en artikel fra agilityens spæde ungdom. Kan du gætte årstallet for denne artikel?
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Indrømmet, vi havde en lidt travl men dejlig lørdag. Her er billeder fra de to arrangementer, vi var til
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære snude i kegle, som blev udgivet i bladet i oktober 2019
Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt
Nu er Store Hestedags program ude, og der er godt nok meget for hundefolket
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse