Prisen på at have et kæledyr går kun én vej - Og det er desværre op

25-05-2023 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det  overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr

Copyright Ridehesten.com
Det overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere

Danske dyreejere bekymrer sig over de stigende udgifter for at have kæledyr. Stigende foderpriser er den største bekymring, fulgt af bekymringen om dyrlægeregningerne. Faktisk er det blevet så grelt, at mere end hver femte adspurgte (22 %) er inde i overvejelser om, hvorvidt de har råd til at beholde deres elskede kæledyr.

Og når man først har sagt A, er der som bekendt ikke langt til B. Derfor kaster undersøgelsen også lys over, hvad der skal ske med dyrene, hvis deres ejere ikke længere har mulighed for at beholde dem. Kun 13 % af dyreejerne overvejer at aflevere dyrene på et internat, mens 15 % overvejer aflivning.

– Jeg forstår, at det kan føles håbløst for mennesker, der lever med en anspændt privatøkonomi, men her er det vigtigt at man prioriterer dyrenes trivsel. Selvom det kan være en svær beslutning, har mange hunde og katte har fundet gode nye hjem ved omplaceringer, og også via et dyreinternat, lyder det fra Agria Dyreforsikrings hundeekspert, Lotte Evers.

 

Over halvdelen vil hellere skære et andet sted

I undersøgelsen kan man også læse, at hele 52% af de økonomisk trængte dyreejere hellere vil skære ned på andre omkostninger end skille sig af med deres dyr. Og det er noget, der får smilet frem på hundeeksperten:

- Det varmer mit hjerte at se, at så mange sætter deres dyr så højt på prioriteringslisten. Vi dyreejere strækker os langt for at give dyrene et godt liv hos os.

Mange gange kan man reducere udgifterne

På baggrund af undersøgelsen har Agria sammensat en række tips til, hvordan man i forhold til udgifter til kæledyr kan klippe en pels og skære en klo.

 

Otte gode spareråd

  • Køb stort ind
    Større er næsten altid bedre, og det gælder også foder, hvor det virkelig kan betale sig at købe ind i større mængder. Luft idéen om at købe foder ind sammen for dine venner, bekendte og naboer. I skal selvfølgelig tjekke holdbarheden og sørge for, I har plads. Tjek samtidig, om I bruger den billigste forhandler, eller om I kan få en fordelsordning ved at købe stort ind.
  • Børst tænder
    Ja, det er selvfølgelig vigtigt, at du børster dine egne tænder, men her tænker vi på hundens tænder. Tand- og mundhuleproblemer kan blive dyrt hos dyrlægen, og det meste kan faktisk forebygges. Særligt små hunde får meget hurtigt tandsten.
  • Digital rådgivning
    De fleste dyreforsikringsselskaber tilbyder digital rådgivning. Har du forsikret dit dyr, vil det i de fleste tilfælde være gratis at konsultere sådan en tjeneste, som potentielt kan spare dig for et besøg hos dyrlægen.
  • Køb brugt
    Næsten alt dyreudstyr kan købes brugt, det er også det bedste for planeten. Tænk også på, om du selv har noget udstyr liggende, som du kan sælge eller give videre.
  • Bliv din egen pelsfrisør
    Har du en hund, der har behov for hyppig trimning, kan det måske betale sig at tage et kursus, så du fremover kan gøre det selv.
  • Klip kloen
    Få lært din hund at få klippet kløer uden for meget ballade, så kan du gøre det selv. Du undgår også at hunden får kloskader, og sparer derfor penge på dyrlægeregninger.
  • Aktivér familie og venner i ferien
    Tal med familie og venner, hvis du har brug for at få passet dyr i en ferie. Og vær ude i god tid. Måske kan I prøve med et testbesøg? Hvis det falder heldigt ud, har du både sikret kæledyr og -passeren godt selskab under din ferie, og du sparer penge på dyrepension.
  • Sygeforsikring
    Dyrlægebesøg er blevet dyrere, så det kan nu bedre end nogensinde betale sig at tegne en sygeforsikring på dit kæledyr. Det giver desuden stor tryghed i hverdagen at vide, at I ikke risikerer at måtte aflive dyret, fordi der ikke er råd til behandling.

Læs også

Når hunden får noget på tværs

21-04-2025 07:15, af Cecilie Friis Amstrup

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Når hunden TROR, den skal have hvalpe

20-04-2025 07:55, af Cecilie Friis Amstrup

Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.

Dyk ned i det: Gør din hund til en glad vandhund

17-04-2025 07:22, af Cecilie Friis Amstrup

I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Priserne på hunde i England eksploderer

14-08-2020 12:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Storbritannien er søgningen på ”køb en hvalp” mere end fordoblet i coronatiden. Efterspørgslen har resulteret i en voldsom prisstigning på hundehvalpe. Her får du listen over de racer, der er steget mest i pris i Storbritannien

Politihund fandt nedgravede penge

20-05-2016 14:06, af Tine Luther
En jysk politihund fandt tidligere på ugen over 200.000 nedgravede kroner i haven ved en landejendom.

Hundekærlighed kender ingen pris

16-11-2020 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Turkmenistan kæmper befolkningen en hård kamp for at skaffe mad. Imens har landets diktator fået opført en guldstatue af sin yndlingshund

Dog dancing landshold inviterer til sjovt event

05-07-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august

Pris på ulovlige hunde eksploderet

29-06-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige

Danskerne bruger flere penge på kæledyr i 2016

27-10-2015 09:19, af Tine Luther
Ny undersøgelse viser, at danske kæledyrsejere vil bruge flere penge på deres hund eller kat i det kommende år. Særligt ønsket om et sundere dyr vægter tungt.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Lad din hund forbedre din livskvalitet

19-04-2025 07:21, af Cecilie Friis Amstrup

Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste