Vi kender alle scenariet. Nytårsaften starter et kor af fyrværkeri-forskrækkede hunde. Dels de høje lyde og store lysglimt fra fyrværkeri, dels et generelt højere støjniveau i juleferien. Forskning viser, at film med de rette lydbølger og billeder har en beroligende effekt på familiens bedste ven, og nu lanceres Danmarks første beroligende ti timers hundefilm, A New Year's Tail. Ligesom mennesker kan bruge tv til at slappe af, så reagerer hunde også afslappende på filmsekvenser.
Der findes mellem 600.000 og 650.000 hunde i Danmark og ca. 60.000 nye hunde er kommet til i år og bor derfor hos en førstegangs-hundefamilie. Det betyder også, at mange nye hundeejere er uden erfaring med, hvordan hunde reagerer på lyd og lys i juleferien.
Danmarkspremiere på beroligende hundefilm
Med tanke på de mange berørte hunde, introduceres nu år-hund-redes bedste film i form af Danmarks første beroligende film til hunde. Den er baseret på forskningsresultater og indeholder blandt andet beroligende lyde som lyden af en hundemors hjerterytme og smaskelyde af diende hvalpe og naturbilleder i hvide, blå og gule nuancer, som er det farvespektrum hunde særligt kan se.
Den ti timer lange film, 'A New Year's Tail' er en nytårsgave fra Waoo, Danmarks førende leverandør af internet, TV og telefoni via fibernettet. Frank Poulsen Kirk, markedsdirektør i Waoo, forklarer nyskabelsen:
– Waoo’s slogan er ”Internet som det burde være”, fordi internettet er fantastisk og rummer et utal af muligheder, som vi ønsker at hjælpe kunderne til at udnytte fuldt ud. Det er kun noget værd, hvis vi beviser det. Det er fx innovative løsninger, men nytænkning kan bestemt også være de små ting med en stor effekt. Det er præcis det, som vi ønsker at opnå ved at tilbyde alle danske hunde en beroligende hundefilm i nogle dage, der ellers kan være stressende, så både to og firbenede får en dejlig jul og et godt nytår.
Fyrværkeritræning
Frank Poulsen Kirk understreger, at filmen ikke kan stå alene og at nye hundeejere med fordel kan følge de råd, der er udviklet af ekspert i dyreadfærd Anette Røpke. Hun forklarer, at man kan starte med at træne med sin hund i ugerne op til med en tryghedsøvelse, hvor hundeejeren sidder med hunden i et trygt sted f.eks. badeværelset eller hundekurv, hvor man øver hunden i at falde til ro ved at sidde sammen med hunden og ae roligt, så det over tid forbinder stedet med noget positivt.
Det hjælper at have rolige bevægelser og stryge sin hund med så langsomme strygninger, at man selv bliver helt rolig og træt. Disse rolige lidt dybe strøg udskiller bl.a. oxytocin, der er kroppens trygheds og kærlighedsstof, det giver trygge og rolige hunde. Når man sidder og træner med sin hund foran den beroligende film og kærtegner den, er der således ekstra gode odds for en god nytårsaften.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste