Hvert år dør mange hunde som følge af forgiftning, og påsken er i den grad med til at vedligeholde den statistik, mener Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.
– Påsken er jo en højtelsket tid for mange, men den hyggelige stemning kan hurtigt ødelægges, hvis hunden skal en tur forbi dyrlægen. Symptomer på forgiftning er opkast og diarré, at hunden ryster, øget spytproduktion eller pludselige ændringer i spise- og drikkevaner, siger direktøren.
Hvis man gerne vil undgå det skrækscenarie, anbefaler hun, at hundeejere skal holde deres kæledyr helt væk fra påskemaden. Har hunden alligevel formået at bane sig vej til godterne og slugt noget farligt, skal man omgående kontakte en dyrlæge. Det kan være en god idé at undersøge inden påske, hvilke dyreklinikker i nærheden der holder åbent i helligdagene.
De værste påsketrusler
Små skåle med nødder, rosiner, chokolade og slik skal holdes uden for hundens snudehøjde. Hunde kan ikke nedbryde nødder med skaller såsom valnødder, macadamianødder og pistacienødder. Skallerne kan sætte sig fast i hundes mave–tarm-system, og selve kernen er meget giftig for hunden. Desuden skal du passe på disse ting:
– Specielt chokolade er farligt på grund af det høje kakaoindhold, der indeholder theobromin. Rosiner og friske druer er også livsfarlige, og du kan se, om din hund har indtaget det, hvis den begynder at kaste op, får diarré, kramper i maven, virker sløv og drikker meget vand. Det kan betyde, at den er ved at få nyresvigt, og i værste fald fører det til, at den skal aflives, siger Tine Antvorskov.
Hun tilføjer, at hundeejere også skal holde et vågent øje med påskepynten, da den i værste fald, kan resultere i operation hvor fremmedlegemet må fjernes enten fra mave/tarm eller hundens luftveje.
Påsken byder på hygge og god mad, men for din hund gemmer højtiden desværre også på skjulte farer
Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.
I påsken nyder mange mennesker godt af påskemaden, slik og forårsblomster, men fejringen kan være farlig for vores kæledyr. I værste fald kan de blive forgiftet. Royal Canins dyrlæge kommer med sine anbefalinger til, hvad vi skal være opmærksomme på, når det kommer til påske med vores hunde og katte
Vi bliver i butikken
Mange hunde har haft meget mere selskab de seneste måneder, end de har været vant til. Nu, hvor samfundet gradvist åbner igen, og hundeejerne skal tilbage på arbejde, er det vigtigt, at hunden igen vænner sig til at være alene hjemme
Nu sker det! De fleste af os forlader så småt hjemmekontoret eller det ufrivillige ophold på sofaen og vender igen tilbage til kontoret og kollegerne. Og dér sidder vores hund tilbage og har vænnet sig til at have os hjemme. Det gælder selvfølgelig især alle de hvalpe, der er blevet anskaffet under corona. Derfor har Agria Dyreforsikring samlet de bedste råd om, hvordan du vænner hunden til at være alene igen
Myndighederne har varslet en række nye restriktioner i syv nordjyske kommuner, hvor der er udbredt smitte på minkfarme. Restriktionerne træder efter planen i kraft allerede i morgen, fredag den 6. november, og varer fire uger frem
I en video fortæller præsident for FCI Tamas Jakkel om sine tanker omkring coronavirus og ikke mindst World Dog Show. Se videoen her
Puha sikke en melding fra Statsministeren. Lad os lige få genoplivet julestemningen. Vi vil gerne se dine flotteste julebilleder af din hund
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse