Neil Short: Ros hunden for at prøve

03-07-2021 10:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage er engelske Neil Short på besøg hos Indog Elite Center i Viborg, og han er et særdeles spændende bekendtskab

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

– Jeg har lavet det her i 25 år, og Neil Short er den bedst træner, jeg har mødt, siger Miriam Søndergaard, da vi træder ind i Indog Elite Center for at følge Neil Shorts arbejde med en gruppe lærelystne lydighedsudøvere.

Der går da heller ikke mange minutter, før man med selvsyn kan konstatere, at denne brite er noget særligt. Med overskud, overblik og en god portion britisk humor guider han deltagerne rundt i utraditionelle øvelser, som alle har et formål.

– Jeg kigger meget på, hvordan folk håndterer fejl. Som mennesker har vi en frygt for at fejle, og det vil jeg gerne ændre på, siger han.

Netop det med at turde at fejle er en stor udfordring. For det er sårbart at stille sig op og fortælle om de ting, man har svært ved. Det oplever Miriam Søndergaard også på helt tæt hold:

– Jeg hører tit, at folk ikke tør melde sig til et kursus som dette, fordi de er bange for at stille sig frem og fortælle om de ting, de har svært ved. De er bange for, at andre vil se skævt til dem, fordi deres udfordringer ikke er ”gode nok”, og så hører jeg også, at folk ikke vil være til besvær, siger hun og fortsætter:

– Det gør mig faktisk rigtig ked af det, for hvad er det for en verden, vi lever i, hvor man er bange for at stå frem og få hjælp til det, man har svært ved. Og med hensyn til Neil Short, så er han den bedste af de bedste til at få deltagerne til at føle sig trygge og have en god oplevelse.

Ude på banen bryder både Neil og deltagerne ud i et jubelbrøl, da det lykkes for en deltager at få sin hund til at sitte, mens hun selv ligger ned på ryggen. Det er en øvelse, der skal få hunden til at lytte til kommandoen og ikke fokusere så meget på handlerens krop.

Det lykkedes ikke for hunden i første forsøg. Det lykkes heller ikke for hunden i andet forsøg, men til sidst forstår den, at den skal sitte, og den bliver gavmildt belønnet for sin succes. Men for Neil Short handler det mere om at fokusere på vejen end på målet. For når vi fokuserer på målet, bliver vi pressede.

– Vi skal først og fremmest have det sjovt. Jeg har rigtig meget fokus på at huske at rose hunden, når den forsøger. Derfor fik hunden, der skulle lære at sitte også masser af ros, selvom den ikke gjorde det rigtigt de første par bange. Den fik ros, fordi den faktisk forsøgte, og det er rigtig vigtigt, siger Neil Short og fortsætter:

– Vi kan bruge samme princip med vores børn. Jeg har en datter, der under lockdown skulle lave en matematikopgave i skolen. Hun havde lavet alle opgaver, men fik svar tilbage om, at hun havde to fejl. Dem skulle hun selv finde og rette. I stedet for at rose hende for at have gjort et forsøg og fået de fleste opgaver rigtige, så lå fokus på, at hun havde lavet to fejl.

Det er en meget positiv indgangsvinkel, Neil Short har til hundetræning, og det smitter i den grad af på deltagerne, der griner, pjatter og lærer en masse nye ting.

– Folk får hvad de vil have til konkurrencerne, og de får også en bedre og gladere hund i hverdagen, når man træner på denne måde, siger han og fortsætter:

– Nu har vi været i gang i halvanden dag, og vi griner helt ned i maven, og der er ingen der skælder deres hunde ud. Her er en meget afslappet stemning, og jeg nyder virkelig at være her. Det er tydeligt, at alle elsker deres hunde, og alle er dygtige til at tage imod mine råd.

At Neil Short nyder at være i Danmark og i Indog Elite Center har manifesteret sig i en fast aftale mellem Miriam Søndergaard og Neil.

Resten af året kommer Neil Short nemlig til Viborg fire dage hver måned for at køre kurser. På den måde håber Miriam og Neil, at det bliver nemmere for deltagerne at fastholde de nye rutiner.

 

 

Læs også

Miriam på TV

07-04-2021 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvor går man hen, hvis man vide noget om hunde? Man går naturligvis til den tidligere verdensmester i lydighed. Det gjorde DK4 for en måned siden, og nu får Miriam snart debut på tv

(Gammel) kending Årets Hund i lydighed

12-11-2018 15:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom Miriam Søndergaard nu har vundet 13 gange med fire hunde, er det stadig specielt at vinde Årets Hund i lydighed

Japansk VM-dommer til agility i Viborg

22-10-2018 13:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Miriam Søndergaard var hurtig ved tasterne, da næste års VM-dommere i agility blev offentliggjort. Det lykkedes hende nemlig at gafle en af dommerne til konkurrencen i Viborg 13-14. april. Derfor kan de danske udøvere få en forsmag på, hvad der bliver lagt vægt på ved verdensmesterskaberne

Verdensstjerner kommer til Viborg

12-06-2019 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du og din hund til nosework, så er det nok en god ide at drage til Indog Elite Center i Viborg til august

Indog lancerer nyt og forbedret hundetelt

27-10-2023 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten. 

Lydighed: Farvel til en verdensmester

20-08-2021 15:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det netop overståede VM i lydighed blev sidste optræden ved et verdensmesterskab for Miriam Søndergaards Casey. En hund, der har vundet mere end de fleste

 

Japansk VM-dommer dømte agility i Viborg

15-04-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der atter engang agility hos Miriam Søndergaard i Indog Elite Center i Viborg. Arrangementet, der satte deltagerrekord, havde prominent dommerbesøg

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.