Japansk VM-dommer til agility i Viborg

22-10-2018 13:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Miriam Søndergaard var hurtig ved tasterne, da næste års VM-dommere i agility blev offentliggjort. Det lykkedes hende nemlig at gafle en af dommerne til konkurrencen i Viborg 13-14. april. Derfor kan de danske udøvere få en forsmag på, hvad der bliver lagt vægt på ved verdensmesterskaberne

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Når agilitykonkurrencen hos InDog Elite Center i Viborg fløjtes i gang 13. april 2019, får deltagerne lov til at blive bedømt af Toshiyuki Oba, der som navnet antyder er fra Japan. Men ikke nok med, at han er en berømt dommer og agilityudøver i Japan. Han skal også dømme VM i 2019, og derfor er det lidt af et scoop Miriam Søndergaard har gjort.

– Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men pludselig dukkede det op i mit feed på Facebook, at han skulle være dommer ved VM. Jeg skyndte mig til tasterne for at invitere ham til turneringen her i Viborg, for jeg ved, det skal gå hurtigt med at få fat i dommere, som skal dømme VM, fortæller Miriam Søndergaard.

Japanske venner
Den japanske dommer takkede ja til invitationen, og det giver de danske udøvere en helt fantastisk chance forud for VM næste år.

– Der er jo forskel på, hvordan dommere bygger baner op. Toshiyuki Oba er kendt for at bygge baner med god afstand mellem forhindringerne. De danske udøvere får et indblik i, hvordan han bygger banerne, og hvordan han dømmer, og det er virkelig en stor hjælp frem mod et VM, lyder det fra Miriam Søndergaard, der indrømmer, at hun med sin lydighedsbaggrund ikke kender det store til den japanske dommer, men heldigvis har hun kontakter.

– Jeg har nogle venner i Japan, som kunne fortælle mig, at han både er berømt og respekteret, siger hun.

Udvidelse
Men hvilke forhold venter der så en japansk dommer, når han begiver sig mod Danmark, Viborg og InDog Elite Center?

– Vi går netop nu og planlægger en større udvidelse. Vi får lagt 400m2 til vores agilityareal, hvilket betyder, at vi får en ekstrem lækker agilitybane, som udover at være landets største også giver mulighed for tilskuerpladser på langsiden, fordi hallen er bredere end andre haller i Danmark, fortæller hun.

Udover den japanske topdommer bliver konkurrencen også bedømt af Regin Reinhard, der ligesom Toshiyuki Oba har hang til baner med god afstand mellem forhindringerne.

Agilitykonkurrencen er en officiel DKK agilitykonkurrence med landsholdsudtagelse.

Læs også

Tivoli går i hundene - på den gode måde

14-08-2024 13:40, af Anne Cecilie Sohl

Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.

Nye regler for danmarksmesterskaberne i agility

01-11-2023 19:01, af Anne Cecilie Sohl

Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point. 

Agility: Lillian Rose vinder DM igen

04-09-2022 14:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De små hunde har været i agilityfinalen, og igen i år kunne Lilian Rose fejres som Danmarksmester. Denne gang med en ny hund

Landsholdet til VM i dog dancing er udtaget

30-04-2018 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Til juli er der VM i dog dancing i Holland. Danmark er både repræsenteret i heelwork to music og freestyle

KLUMME: Tak for støtten på Bornholm

19-09-2022 09:19, af Olena Skliarova

Her får du klummen fra det seneste nummer af HUNDEN. Klummen er skrevet af Olena Skliarova, der er næstformand i den ukrainske kennelklub, og som var dommer på udstillingen på Bornholm

Verdens bedste Natasha overrasket over guldet

08-10-2018 14:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var en glad Natasha Gjerulff Jensen, hunden fangede på telefonen dagen efter, hun havde erobret verdensmesterskabet i agility. Før mesterskabet havde hun helt andre ambitioner end en medalje

Surf VM for hunde - galt eller genialt

07-08-2019 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her på redaktionen er vi lidt i tvivl. En hund på et surfbræt i havets bølger, er det egentlig noget, hunde bryder sig om?

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Dansk border collie blandt verdens bedste

10-11-2011 17:23, af Tine Luther
Den danske border collie Jumping Joe ejet af Erik Holmgaard blev nr. 5 ved VM i hyrdning for border collier.

Agility: Ingen medaljer til det danske hold

06-10-2018 08:07, af Dorthe Kiærulff

Trods store forhåbninger og flotte indsatser på førstedagen blev det ikke til medaljer til Danmark i agility for hold. Nu gælder det de individuelle konkurrencer

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt