Mynder gav den gas i Herning

08-03-2020 10:03, af Pernille Junie Pedersen

Vi har modtaget dette fantastiske skriv fra en begejstret myndeejer. Nyd det 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Torben Blach

Heste er ikke det, som har min største interesse, men det har hunde til gengæld og især mynder.

Derfor kunne jeg umuligt gå glip af den opvisning, som Myndeklubben skulle stå for til gallashowet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning.

Dog var det temmelig sent at arrangementet kom mig for øre, og med viden om at billetterne normalt er revet væk længe før, fik jeg temmelig hurtigt og halvt i panik, startet computeren op. Heldigvis, og måske takket være Corona virus, var der stadig ledige pladser, så jeg spurgte min hesteglade teenagedatter, Laura,om hun ville med, og der var intet hun hellere ville.

Jeg glædede mig som et lille barn - havde bobbet mig selv op i pænt tøj, opsat hår, makeup og smykker, for jeg skulle til gallashow og se mynderne sprinte.

Vi havde adgang til Hest & Rytter messen fra kl. 17, så vi havde et par timer til at shoppe og besøge staldene, samt se på de smukke heste. Min datter var rigtigt i sit es og da vi kom ind i de store stalde, stoppede hun op ved den første hest, for der skulle nusses, og den næste hest og den næste igen og så fremdeles. Jeg stod lettere utålmodig, trippede lidt og spurgte hende om hun skulle nusse hver eneste hest, for så kom vi da aldrig videre. Jeg ville gerne finde DKK standen, men jeg var også klar over, at jeg måtte styre min utålmodighed og min stærke trang til at alt skal handle om hunde, og nyde tiden med min datter. 

Så efter at have nusset en masse lækre heste, købt sporer, spist spanskrør og taget billeder af en glad teenager, kunne vi endelig opsøge DKK standen og få en snak, inden det var tid til at trække hen til Boxen.

Der var et hav af mennesker, som skulle se gallashowet og jeg var næsten ikke til at skyde igennem af stolthed, for alle disse mennesker skulle se de ildsjæle, som jeg tilbringer rigtig mange gode timer sammen med, både mennesker og mynder. Alle disse mennesker skulle have et indblik i vores verden og jeg var glad og stolt på min klubs vegne. 

Vi blev lukket ind og fik fundet vores pladser og sad spændte og fyldte af forventning. Da showet gik i gang og de islandske heste tøltede ivrigt afsted inde i arenaen, blev jeg så overvældet og rørt at jeg fik våde øjne, og min teenagedatter blev lettere pinligt berørt over sin bevægelige mor. 

Da ”Mynteklubben” (Myndeklubben) blev præsenteret, måtte jeg lige krumme mine tæer engang, men hvad – jeg synes efter hånden at man vænner sig til, at folk sammenligner vores hunde med en krydderurt, så jeg blev hurtigt god igen, og da mynderne og deres slaver kom gående ind i arenaen, var jeg helt oppe at stå, pegede og råbte ”Der er de, der er de” og klappede i hænderne af begejstring. Og det skal siges, at hvis min teenager ikke var pinligt berørt tidligere, så blev hun det i hvert fald. Jeg tror simpelthen, at hun håbede sædet kunne opsluge hende, eller endnu bedre – mig!

Da luren begyndte at køre, starteren gav rygdunk og de første to whippets blev sluppet, gik der stor begejstring i publikum. Der blev hujet, heppet, klappet og grinet – især da den ene whippetikke var enig i, at løbet var forbi, for der var da en dejlig stor arena, hvor man lige kunne tage en sejrsrunde.

Den lille løbsglade farisæer blev indfanget og de næste løb kunne løbe af stablen. De to afghanske mynder fejede elegant hen over sandet, med pelsen svævene i bølger om sig, og der gik et ”Åååååhh” gennem publikum, som blev bjergtaget af det smukke syn.

Det blev i alt til fire gange 100 meters sprint og desværre endte ”konkurrencen” uafgjort, så gode råd var dyre, for der skulle findes en vinder, men heldigvis kunne den lille friske Welsh CorgiCardigan Diesel komme til undsætning, og han piskede efter luren på sine små korte ben og med sine store parabol-ører lige i vejret, så der lød et ”Nuuuurrrhhh” over hele tribunen. Det var prikkenover i’et, da Diesel kastede sig over luren, forsøgte at trække afsted med sit bytte og vandt dagens 100 meter sprint over mynderne.

Mine Damer og Herrer, jeg præsenterer for jer vinderen af 100 m. sprint ved Dansk Varmblods hingstekåring 2020 – corgienDiesel!!

Jeg vil gerne slutteligt sige en stor tak til folkene bag opvisningen. I er nogle fantastiske ildsjæle, og i gjorde det virkelig godt. Ogsåtak for det store arbejde, tid og engament lc-udvalget lægger for dagen, så vi kan give vores hunde den glæde, at gøre det de er skabt til.

Tak til Myndeklubben for at favne sine medlemmer og være en dejlig klub at være i.

 

Med venlig hilsen et ærefyldt myndeklubmedlem.

 

Læs også

Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

Hingstekåring fortsætter

06-03-2020 14:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Har du planer om at tage til Hingstekåring i Herning, så får Statsministerens opfordring til at aflyse arrangementer med flere end 1000 deltagere ingen konsekvenser for afviklingen

Masser af hunde i Herning

04-03-2020 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag starter årets Hingstekåring i Herning. Men det er ikke kun heste, du kan opleve ved det store event. Der er også noget for hundefolket

Mynder på DKK Ringsted

06-03-2023 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der var lagt op til en marathon lure coursing træning med 70 løb, da mynderne afholdt deres første aktivitet på DKK’s nye hundeaktivitetscenter i Ringsted i weekenden

Polarudstilling for mynder

19-10-2020 15:32, af Marianne Nielsen

At kalde 12 graders varme for arktisk klima er måske lige at stramme den. Men forestil dig du er en mynde og stammer fra varmere himmelstrøg, så var det nok en passende metafor for vejret, da Myndeklubben afholdt deres oktober udstilling på et stadion i Århus - udendørs

Fredericia: Eksjæger med kometkarriere

08-02-2020 13:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I ring 10 er der fyldt med mynder af alverdens slags. En af dem er en galgo espanol importeret fra Spanien

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.