Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

Copyright Ridehesten.com
Adrian Stoica og Hurricane vandt verdens mest sete TV-program, "America's Got Talent". Nu har du chancen for at opleve dem live i Herning. Foto: Presse

Hest, hest, hest og tophund – dette års gallashow under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning fra den 6. – 10. marts sætter i høj grad fokus på HESTE, men også hunde i et topnummer, som kommer helt fra USA. Foruden de mange velkendte Dansk Varmblods hingste og sportsheste, vil publikum i år kunne nyde mange andre hesteracer under det spektakulære show.

Der er skabt en tradition for, at showet har et tema. I år er ingen undtagelse. Dette års tema er ”Movie Klip” og som titlen siger, skal vi ind i filmens forunderlige og underholdende univers.

Danske ryttere og udenlandske artister er i fuld gang med at finpudse deres del af showet, og de glæder sig til at underholde og tryllebinde publikum i Jyske Bank Boxen. En af dem, som i høj grad ser frem til mødet med det danske publikum, er Jesse Drent. Den hollandske hestetræner og influencer Jesse Drent har næsten en halv million følgere på Instagram. Her deler han sin dagligdag med hestene, og ikke mindst den frække shetlænderhingst Macho, som han tager med til Herning.

Et verdenskasse nummer – med en hund

Publikum ved gallashowene fredag og lørdag aften nyder i høj grad også, når Showudvalget har fundet et godt hundenummer. I år bliver publikum ikke snydt for et internationalt nummer i absolut topklasse. Det er vinderen af ”America’s Got Talent” Adrian Stoica, som sammen med sin talentfulde hund, Hurricane, kommer til Herning med sit underholdende, morsomme og helt fantastiske nummer.

Kendisser og et hemmeligt topnavn

Nålene er rødglødende hos de syresker, som er i gang med at skabe kostumerne til gallashowet. Og dermed kommer de smukke kostumer til at være en del af totaloplevelsen, som også omfatter brugen af de mange LED-bander og –skærme.

Som altid krydres flere af de stemningsfulde og mere actionprægede indslag af dansere og sangere. I år kan publikum se frem til at opleve det største musiknavn, vi endnu har haft på plakaten under gallashowene – og hvem er så det? Se det er altså en dyb hemmelighed.

Sidder du nu og tænker, ja ja, men musikken er altså alt for høj til gallashowet, også for hestenes skyld, så har Showudvalget i år valgt at skrue ned for volumenknappen til publikumshøjttalerne. I forhold til hestene på banen, så er teknikken i Boxen helt unik, og det betyder, at lyden altid har været vendt mod publikum og ikke ind på banen. Og dermed er der væsentlig mindre lyd, på selve opvisningsbanen.

Der er dog ingen tvivl om, at publikum kommer til at juble, heppe og larme, når flere kendisser kommer på banen i en dyst (uden hest), som mange nød det sidste år, hvor VM-holdguldvinder i dressur Nanna Skodborg Merrald satte konkurrenterne til vægs i ”Stjernetræf”. Hvad dette års kendisser, influencere og topryttere skal dyste i – se det kan I opleve i Herning.

Køb billetter til Dansk Varmblods Hingstekåring HER

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet