Den 11 ½ år gamle lhasa apso Maggie har en lang udstillingskarriere bag sig med internationale titler og præmier, og nu kan den føje endnu en roset til samlingen. Årets Veteran 2017 blev Maggie med 15 point. Andenpladsen gik til Bubbleton Feel The Spirit, puli, også med 15 point. Tredjepladsen gik til Leading Angel's Esteemed, australian shepherd, med 13 point. Se hele resultatet her
- Det er jo fantastisk! Det er rigtig mange om buddet i veteranklassen, fordi det er alle de gamle stjerner og vinder-hunde. På udstillingen på Bornholm opdagede jeg, at hun førte, og derfor skulle jeg selvfølgelig til Herning, og se om hun kunne vinde, fortæller Anni Jensen, som har haft Maggie siden hun var hvalp.
Tidligere havde Anni Jensen amerikanske cocker spaniels, men hun gik over til lhasa apso på grund af racens skønhed. Nu har hun 4 lhasa apso, hvor de fleste bliver udstillet. Derhjemme er det Maggie, som styrer flokken.
- Hun er en bestemt dame. Men Maggie har også et rigtig godt temperament, og hun er en sød og klog hund, siger Anni Jensen.
Lidt om lhasa apsoen
I magasinet HUNDEN's raceportræt fra juni 2011 om Lhasa apsoen står der blandt andet: Lhasa apsoen stammer fra højsletterne i Tibet. Den har været anvendt som selskabshund og vagthund i tibetanske klostre, ved hoffet og hos overklassen gennem mange, mange år. Lhasaen blev betragtet som lykkebringer og man mente, at den beskyttede mod onde ånder.
Lhasa apsoens imponerende pels er en historie for sig. Den er, som nævnt, udviklet under barske klimatiske forhold og består af temmelig grove dækhår og en kraftig underuld. Pelsen er sædvanligvis først færdigudvokset, når hunden er 2-3 år gammel. Vil man holde pelsen på sin lhasa apso toptrimmet, kræver det stor omhu og en del arbejde. Hunden skal vaskes ofte – typisk en gang om ugen – og friseres en del. Resultatet er en hund med et helt unikt udseende, der tiltrækker mange blikke.
Læs hele raceportrætter her
Rigtig mange hunde har fundet vej til udstillingen på Bornholm. Det er svært ikke at blive bjertaget af de mange hunde, det fantastiske vejr og den dejlige solskinsø
Er du til chihuahua så skulle dugøre dig selv en tjeneste og se galleriet her
Mens hunden tog det ret roligt, var ejer Bitta Wöhliche opløst i glædestårer over at vinde BIS 1 lørdag
Dagens BIS-vinder skulle så ualmindeligt meget igennem, inden den kunne kalde sig BIS og Vikingvinder
Så er det blevet lørdag i Vejen. Her er en oversigt over, hvor du finder de forskellige racer
Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden inviterer til ”Kampen om København” set fra hundeperspektiv, vil Ballerup Idrætsby blive fuld af hundeglam, højt humør og logrende haler. Der lægges ud med første bjæf lørdag kl. 10
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?