If you can dream it - you can do it

14-02-2024 13:14, af Anne Cecilie Sohl

I et tilbageblik på årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show i Herning 2023, fortæller vi her om Logslund Balto, der under den allersidste finale denne weekend skrev historie. 

Copyright Ridehesten.com
Logslund Balto i ringen med handler Marie Louise Christensen. Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Tekst: Lisbeth Ahm Hansen

I år var der 6600 hunde tilmeldt, 278 forskellige racer  og opdrættere fra 22 forskellige lande. Tina Nielsen og hendes 3 årige gammel dansk hønsehund, Logslund Balto, var også med.

16 gammel dansk hønsehunde var tilmeldt dagens udstilling og her vandt Balto sit første slag og blev bedst i racen (BIR).  Dermed kvalificerede Balto sig til kampen om at blive Bedste hund af Danske Racer. 

Tina havde allieret sig med handler Marie Louise Christensen (bedre kendt som Tulle) til at vise ham frem i Store Ring. Balto og Tulle kom smukt og stilfuldt ind i de store flotte omgivelser i Herning hallerne sammen med de andre nationale racer: broholmer, dansk/svensk gårdhund, sort spids, dansk spids og grønlandshunden. Balto shinede og faldt i dommer Tomas Rohlins smag og vandt titlen som Bedste hund af danske racer. Hermed var andet slag vundet.

— Stolte var vi og spændingen blev pludselig meget større inden gruppe 7 - alle de flotteste stående jagthunderacer skulle ind, fortæller Tina Nielsen med stor entusiasme i stemmen.

28 forskellige stående jagthunderacer løb ind i Store Ring og blev dømt af dommer Siret Lepasaar fra Estland.

Fire blev valgt ud og dommeren placerede dem i rækkefølge alt efter hvem han syntes, der var smukkest.

— Ikke et øje var tørt da dommeren valgte Balto som den bedste og smukkeste hund i gruppe 7, beretter Tina og man kan tydeligt ane, at minderne spiller for fulde drøn på indersiden af hendes nethinde.

— Det var et stort øjeblik for os alle, siger hun og fortsætter:

— stemningen i hallen var fantastisk! 

Det tredje slag var vundet.

Let the show Begin

De 6600 hunde var nu blevet reduceret til ti. En hund fra hver gruppe skulle nu dyste imod i hinanden i Best in Show.

— Da Balto og Tulle kom ind, var det lige før, taget lettede i Herning, fortæller Tina og fortsætter:

— Tænk en dansk hund - og så oven i købet en af vores nationale racer - havde kæmpet sig vej til finalen i Best in Show. Det er ikke ret tit det sker.  

Alle ti hunde blev fremvist igen og Balto satte ikke en pote forkert. Hans handler havde ro og overblik, og de leverede en flot præstation.

Dommeren, Karl-Erik Johansson fra Sverige valgte fire hunde ud. Endnu engang var Balto blandt de bedste.

— Det var næsten magisk, drømmer Tina sig tilbage.

— Nu vidste vi, at han ville blive placeret i Best in show og tiden var kommet til, at dommeren skulle placere de fire hunde. Speakeren nævnte ikke Balto, som nummer fire, ej heller tre. Vi kunne næsten ikke trække vejret. Jeg tror nærmest man kunne høre en knappenål falde til jorden, smiler hun.

Der var nu kun to hunde tilbage, som blev sendt ud på endnu en runde - en æresrunde.

I samme øjeblik lød det fra højtaleren: — Og vinderen er….  Logslunds Balto! 

Det fuldstændigt uvirkelige skete for Tina Nielsen og jublen ville ingen ende tage.

— Ord kan slet ikke beskrive hvordan det føltes, siger Tina med tårevædede øjne. Dagens fjerde og sidste slag var vundet, og Logslunds Balto flot ført frem af Tulle vandt BIS 2023 på DKK’s internationale Dansk Vinder udstilling i Herning, Winter Wonder Show.

— Det er faktisk kun sket én gang før at en gammel dansk hønsehund har vundet - og det er 52 år siden, præciserede Tina.

Hun og hendes mand kniber sig stadig af og til i armene, og gemmer denne store oplevelse for evigt i deres hjerter.

Copyright Ridehesten.com
Der var store smil da Balto vandt BIS finalen som den første gammel dansk hønsehund i 52 år. Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet