Kæmpe hundefest i Vejen

17-08-2023 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den kommende weekend d. 18.-20. august afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling hos Vejen Idrætscenter. Over 2.500 hunde og deres ejere lægger vejen forbi hver dag for at blive eksteriørbedømt og i håbet om at vinde. De tre dages udstilling bliver altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvis du besøger Vejen Idrætscenter i den kommende weekend fredag til søndag, vil sandsynligheden for at møde en hund være næsten lig hundrede. Dansk Kennel Klub afvikler nemlig en tredages udstilling med over 2.500 hunde tilmeldt hver dag. Weekenden vil byde på konkurrencer om at blive både den bedste i sin egen race, men også fælles konkurrencer, hvor samtlige racer mødes og konkurrerer om i sidste ende at blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Udover konkurrencerne byder udstillingerne også på masser af stande, hvor du kan købe alt en hundeelskers hjerte kan begære.

 

Stort og småt, korthåret og langhåret

Stor eller lille. Jagthund eller selskabshund. Lang pels eller ingen pels. Spids snude eller kort snude. Du kan opleve alt på udstillingerne – og lidt til. De tre dages udstillinger har nemlig i alt 7.671 tilmeldinger fordelt på 249 forskellige hunderacer. Udstillingen giver dig altså mulighed for at opleve menneskets bedste ven i næsten 250 forskellige versioner og give et indblik i hvordan hunderacerne ikke bare er forskellige udenpå, men også indeni. For selvom hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie. Det mener adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen, at du kan finde inspiration til og læring i på en hundeudstilling:

– En hundeudstilling en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige racer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at man får valgt en hund, som passer til hele familien. Det er en klassisk brøler, at man køber hund efter udseendet og ikke har sat sig ind i »brugsanvisningen«. De enkelte racer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt.

Fakta
Godt at vide

Udstillingens adresse:

Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen.

 

Udstillingen foregår udendørs.

 

Billetpriser:

  • Voksne: kr. 65,- pr. dag.
  • Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag.
  • Børn under 6 år: gratis.
  • Familiebillet: kr. 130,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn).
  • Entré for gæstehund: kr. 35,-

 

Kontrastfyldt

Du er garanteret kontrastfyldte hundeoplevelser, når du kan gå fra ét område af udstillingen med 58 af de mindste chihuahua’er til et andet område med 71 af de kæmpe grand danois. Du kan også opleve 52 af de små, lange gravhunde eller 28 forskellige terrier-racer. Der er også mulighed for at opleve nogle af de hårløse hunderacer, såsom chinese crested eller xoloitzcuintle, eller nogle af hunderacerne med rigtig meget hår, såsom lhasa apso, bichon havanais eller pudler i forskellige størrelser og farver.

 

Hvem, hvor og hvornår?

Der er fuldt program alle tre dage. Indgangene til arrangementet åbner allerede kl. 7.45, og det er muligt at købe entrebillet til en eller alle dage. Konkurrencerne starter kl. 09.00 med eksteriørbedømmelser af de 249 forskellige racer. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om at blive dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.

Alle venlige og lovlige hunde er velkomne, dog skal alle firbenede være ældre end 3 måneder og behørigt vaccineret.

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Flot juniorhandling igen igen

18-08-2023 13:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en spændende juniorhandlerkonkurrence

Så er der billeder fra Vejen

20-06-2018 10:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Alle billederne fra Vejen er nu online

Puli tog den store pokal

17-06-2013 12:46, af Tine Luther
Det blev pulien Bubbleton Feel The Spirit, der sejrede ved Dansk Kennel Klubs udstilling den forgangne weekend i Vejen.

Dagens vinder

28-07-2011 17:58, af Tine Luther
Den første Best in Show-vinder ved Dansk Kennel Klubs internationale 4-dages udstilling i Vejen blev en svenskejet ruhåret fox terrier

Billederne fra Vejen er klar

26-06-2019 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Ingen tvivl om, at det var en fantastisk weekend i Vejen. Her kan du genopleve udstillingen gennem de billeder vi fik taget

Søndagens særlige sejre

18-06-2018 08:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom både Michael Kristensen og Cecilie Krarup har stået øverst på sejrsskamlen før, var søndagens sejre i henholdsvis Best In Show og Juniorhandling noget særligt for dem begge

Billeder fra DKK-udstillingen i Vejen er online

24-06-2014 13:39, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Vejen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader