KLUMME: Tak for støtten på Bornholm

19-09-2022 09:19, af Olena Skliarova

Her får du klummen fra det seneste nummer af HUNDEN. Klummen er skrevet af Olena Skliarova, der er næstformand i den ukrainske kennelklub, og som var dommer på udstillingen på Bornholm

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Det var en stor ære for mig at være en del af fejringen af Dansk Kennel Klubs 125-års jubilæum, og det var naturligvis en stor fornøjelse at møde dejlige venner fra hele verden på Bornholm.

De sidste måneder har været hårde for os alle, for Ukraine, ukrainske hundeejere, alle ukrainere og for alle, der bekymrer sig for os og hjælper os.

Dansk Kennel Klub er nogle af dem, der virkelig bekymrer sig for os, ønsker at hjælpe os og virkelig gør meget for at støtte og hjælpe det ukrainske folk. Derfor var det også meget vigtigt for mig at få muligheden for personligt at takke Jørgen Hindse, Wilfred Olsen, Jette Nielsen og hele deres team for deres indsats, tid og hengivenhed.

Deres uvurderlige hjælp redder liv. Den redder hundeliv og hundeejeres liv, og det er virkelig umuligt at sætte ord på, hvor meget det betyder for os alle.

125 år er rigtig mange år, men når man kender de folk, der får det hele til at fungere, står det hele fuldstændig klart. Det er fantastiske mennesker, som arbejder sammen, guidet af et klogt menneske med en stærk vilje samt klare og ærlige værdier. Dette garanterer mindst 125 år mere med stor succes og udvikling for Dansk Kennel Klub.

Og de berømte bornholmerudstillinger må man jo bare opleve både som udstiller og dommer. Udstillingsområdet er fantastisk, ringene er organiseret perfekt, der er styr på detaljerne, det hele er pakket ind i en let og venlig atmosfære, og så er der selvfølgelig også utroligt smukke hunde.

For mig var det ikke blot en hundeudstilling i topklasse til inspiration og glæde, men jeg oplevede det også som et tilbageblik på et tidligere liv. Et liv uden krig.

Først var det en smule underligt og på en måde skræmmende, at der skete noget så fantastisk bare 2000 km fra krigen, men så begyndte jeg at forstå, at det er det, vi lever og kæmper for. For retten til at nyde vores liv, til at elske vores hunde og gøre dem glade, til at være sammen med vores venner. Alt dette giver hundeudstillingerne os.

For mig er en hundeudstilling bestemt ikke blot en evaluering af hunde, deres racers udvikling eller landets opdræt og avl. En hundeudstilling er ikke bare en kamp for titler, rosetter og pokaler. En hundeudstilling er stedet, hvor man mødes med kære venner og deler vores kærlighed til og viden om det, vi laver. Det er stedet, hvor vi bruger mere tid med hundene, leger en time mere med dem, giver dem en masse kys – og krammer de dybeste og mest kærlige skabninger i denne verden: vores hunde.

Selvom en dommer har en lang liste af hunde foran sig, så er der altid tid til at nusse lidt med alle bløde (og knap så bløde) hunde, der kommer ind i ringen. De har også været tidligt oppe, haft en lang tur, og er måske stressede af at vente ved ringen i den smeltende augustsol. De fortjener al mulig kærlighed, uanset hvad der foregår omkring dem.  

Krigen i Ukraine lader os ikke leve normale liv lige nu, vi kan ikke planlægge kuld, opdrætte hvalpe eller afholde hundeudstillinger. Mange opdrættere er flyttet til andre lande, nogle oplever tragedier med tab af venner, huse, hunde eller kenneler. Men jeg ved, at ukrainske hundeejere drømmer om, når vi har vundet krigen, at mødes igen og afholde hundeudstillinger og nyde hvert sekund af det, ligesom vi gjorde på Bornholm.

Jeg er meget taknemmelig for invitationen fra DKK og for muligheden for at se vores drømme i virkeligheden.

Tak til alle for den støtte, jeg følte på Bornholm, og jeg håber, I alle kommer til at nyde European Dog Show næste år, som helt sikkert bliver en kæmpestor succes.

Månedens klummeskribent Olena Skliarova er næstformand i den ukrainske kennelklub og deltog som dommer på udstillingen på Bornholm. 

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Forstår din hund egentlig hvad du siger

06-05-2021 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er de nemme: hunden logrer med halen og spidser ører. Men din hund sender dig også andre signaler om, hvordan den har det. Og de signaler som du sender den, kan faktisk også have en stor betydning for dens adfærd

Overlevede 40 hagl og levende begravelse

30-05-2011 14:50, af Anne Kristine Tollestrup
Hunden Star overlevede at blive skudt med 40 hagl og derefter blive levende begravet.

Fem tips til løbetræning med hunden

17-09-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ud af fem danske hunde er overvægtige, men efterårets orienteringsløb, hvor både hund og ejer kan motionere sammen, skal være med til at styrke helbredet. Få fem råd til løbetræning med din firbenede ven

1. juni er Hundens Dag

31-05-2019 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selv om – eller måske netop fordi - hunden er menneskets bedste ven, kræver et hvalpekøb forberedelse og omtanke. 1. juni sørger lokale hundeklubber og opdrættere for, at du kan opleve hele hunde-raceparaden på tæt hold og få gode råd til det perfekte match

Betændelse i mellemøret

08-09-2021 15:35, af Astrid Gerd Holtet

Betændelse i mellemøret kan være meget generende og smertefuldt for hunden, og kan i værste fald ende i ansigtslammelse. Vi ser nærmere på hvorfor mellemørebetændelse opstår og hvad det betyder for hunden 

Efterlad aldrig din hund i en varm bil

02-06-2021 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse fraråder hvert år, at hunde efterlades i biler om sommeren, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt. Det kan dog have fatale konsekvenser

NOSTALGI: Historien om hunden, der sørgede sig ihjel

31-07-2021 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Denne historie stammer fra oktobernummeret fra 1981. Historien skulle være ganske sand, og det er Staffan Møllerberg, der var sportsreporter på Radio Kronoberg i Sverige

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.