Hvis under 90 % af en population ikke er vaccineret, er der risiko for epidemier. Derfor er det vigtigt, at man sørger for, at ens hund er dækket ind med de rigtige vaccinationer. Alle hunde bør vaccineres imod: - Hundesyge - Parvovirusdiarré - Smitsom leverbetændelse Der udover bør man overveje at vaccinere hunden yderligere i følgende situationer: Hunde, der færdes tæt sammen med andre hunde (i kenneler, hundeskove, til konkurrencer, på træningspladser, jagt, mv.) bør desuden vaccineres imod: - Kennelhoste Hunde, der ofte bevæger sig i natur, hvor der er kontakt til gnavere, mus og rotter samt overfladevand, vandpytter og mudder (eller er sammen med andre hunde, der gør) bør endvidere vaccineres imod: - Leptospirose Skal man til udlandet, skal hunden vaccineres mod rabies. Desuden bør man snakke med sin dyrlæge om, hvorvidt der er behov for andre vacciner eller lignende. Hvornår skal hunden vaccineres? Hvalpe vaccineres to gange med 3-4 ugers mellemrum. Det anbefales i 8-ugers alderen, for så kan hvalpene hurtigt komme ud blandt andre hunde, og den vigtige, tidlige socialisering kan ske. Indtil 8-ugers alderen er hvalpene beskyttet via råmælken fra deres vaccinerede mor. Hvalpene vaccineres imod hundesyge, parvovirusdiarré og smitsom leverbetændelse og eventuelt kennelhoste. Unghunde vaccineres året efter sidste vaccination. Voksne hunde vaccineres imod hundesyge, parvovirusdiaaré og smitsom leverbetændelse hvert andet eller tredje år alt efter vaccinens type. Er der behov for det, kan man vaccineres imod kennelhoste og leptospirose hvert år. Kilde: Dyrlæge Johanne Østerbye
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse