Kim Wall og lighundene

29-09-2020 11:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den makabre sag om Kim Wall er i disse dage aktuel igen, da tv-serien, Efterforskningen, kører på TV2. Her får du lidt om, hvordan de svenske lighunde arbejdede

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er tre år siden, sagen om Kim Walls voldsomme død rystede hele Danmark. I går havde tv-serien om sagen premiere på TV2, og det har kanalen udnyttet til at fortælle nye historier fra sagen. En af de historier handler om de svenske lighunde, der blev hentet ind for at hjælpe i eftersøgningen af den svenske journalist.

26. august 2017 flød en torso uden hoved, arme og ben i land på den sydvestlige del af Amager. Det var en kvindetorso. En DNA-test viste, at var Kim Walls torso.

Nu stod efterforskerne med den opgave at finde resten af Kim Walls lig. Uden dette ville det blive svært at bevise, hvordan Kim Wall var død.

Opgaven var enorm for dykkerne, og 29. august fik de hjælp fra svenske lighunde. En hjælp, der i første omgang ikke gav den store succes.

Hundene gøede flere gange fra deres båd på vandet, men hver gang viste markeringerne sig at føre dykkerne ned i et dyb uden spor af den svenske journalist.

Hundene blev kilde til nogen utilfredshed, da dykkerne var trætte af, at hundene gøede uden der var noget under vandet, mens de svenske hundeførere var utilfredse med dykkerne, fordi de ikke fandt noget, hvor hundene markerede.

Efter noget tids eftersøgning lærte efterforskerne, at ligvæske kunne føres 200 meter med strømmen. Derfor blev dykkerne sendt ned i vandet 200 meter fra, hvor hundene havde markeret. Men igen kom dykkerne op til overfladen uden at have fundet noget.

Drabschef Jens Møller Jensen mødte Torben Vang, der er kaptajn på havmiljøskibet Aurora og som har speciale i blandt andet strømforhold i Køge Bugt. Han kunne fortælle, at med strømforholdene kunne ligvæsken have bevæget sig en kilometer. Derfor skulle dykkerne i vandet en kilometer fra hundenes markering.

5. oktober gik dykkerne igen i vandet. Denne gang med større forhåbninger, men igen kom de tomhændede til overfladen.

Dagen efter skete det så. Dykkerne fandt en pose med Kim Walls orange trøje, et par timer senere fandt de et ben, kort efter fandt de endnu et ben, og til sidst fandt de Kim Walls hoved.

Hundene havde gjort deres arbejde godt, og med den rette hjælp kunne dykkerne bruge hundenes markeringer til at finde resterne af Kim Wall.

 

Du kan læse meget mere om eftersøgningen her.

Læs også

Lille hund fundet i Sæby

06-03-2024 11:26, af Anne Cecilie Sohl

Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00. 

En solstrålehistorie på en meget våd lørdag

20-11-2019 15:00, af Leif Richardt

Om en Schæferhund fra Schæferhundeklubben For Danmark Kreds 21 Djursland

Birgittes malinois fandt afdød

01-09-2020 11:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Birgitte Eriksen er medlem af Missing People og har været med i mange eftersøgninger. 15. august sluttede en noget særlig eftersøgning for hende og hendes hund

Flere hundreder hjælper med at finde Løkkes hund

05-01-2021 12:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en hund forsvinder, står vi sammen om at hjælpe. Det må være læren af den eftersøgning, der netop nu er i gang for at finde Lars Løkke Rasmussens hund Beauty

Labradoren Fie reddede julen for Liam på halvandet år

16-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

19. december rykkede Lis Skøtt og hunden Fie ud til en eftersøgning af en lille drengs høreapparat. Den dygtige Labrador fandt drengens høreapparat og så var julen reddet

Hund og ejer genforenet efter 12 år

22-10-2019 10:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikanske Katheryn Strang fik forleden et opkald, som hun har ventet på i 12 år

Når verden ramler og fremmede bliver til venner

11-07-2017 10:33, af Marianne Hagstrøm

Den 3. juni i år, kl. 06.10 oplevede jeg mit – og nok de fleste hundeejers – værste mareridt. Her opdagede jeg, at nogle af mine hunde – der iblandt en tæve og tre af hendes hvalpe, som var 9 uger gamle – var sluppet ud af en bagdør. Døren var blæst op ud til en nedlagt lade, og der havde de fundet et hul og var smuttet ud i den store verden.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.