Kim Wall og lighundene

29-09-2020 11:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den makabre sag om Kim Wall er i disse dage aktuel igen, da tv-serien, Efterforskningen, kører på TV2. Her får du lidt om, hvordan de svenske lighunde arbejdede

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er tre år siden, sagen om Kim Walls voldsomme død rystede hele Danmark. I går havde tv-serien om sagen premiere på TV2, og det har kanalen udnyttet til at fortælle nye historier fra sagen. En af de historier handler om de svenske lighunde, der blev hentet ind for at hjælpe i eftersøgningen af den svenske journalist.

26. august 2017 flød en torso uden hoved, arme og ben i land på den sydvestlige del af Amager. Det var en kvindetorso. En DNA-test viste, at var Kim Walls torso.

Nu stod efterforskerne med den opgave at finde resten af Kim Walls lig. Uden dette ville det blive svært at bevise, hvordan Kim Wall var død.

Opgaven var enorm for dykkerne, og 29. august fik de hjælp fra svenske lighunde. En hjælp, der i første omgang ikke gav den store succes.

Hundene gøede flere gange fra deres båd på vandet, men hver gang viste markeringerne sig at føre dykkerne ned i et dyb uden spor af den svenske journalist.

Hundene blev kilde til nogen utilfredshed, da dykkerne var trætte af, at hundene gøede uden der var noget under vandet, mens de svenske hundeførere var utilfredse med dykkerne, fordi de ikke fandt noget, hvor hundene markerede.

Efter noget tids eftersøgning lærte efterforskerne, at ligvæske kunne føres 200 meter med strømmen. Derfor blev dykkerne sendt ned i vandet 200 meter fra, hvor hundene havde markeret. Men igen kom dykkerne op til overfladen uden at have fundet noget.

Drabschef Jens Møller Jensen mødte Torben Vang, der er kaptajn på havmiljøskibet Aurora og som har speciale i blandt andet strømforhold i Køge Bugt. Han kunne fortælle, at med strømforholdene kunne ligvæsken have bevæget sig en kilometer. Derfor skulle dykkerne i vandet en kilometer fra hundenes markering.

5. oktober gik dykkerne igen i vandet. Denne gang med større forhåbninger, men igen kom de tomhændede til overfladen.

Dagen efter skete det så. Dykkerne fandt en pose med Kim Walls orange trøje, et par timer senere fandt de et ben, kort efter fandt de endnu et ben, og til sidst fandt de Kim Walls hoved.

Hundene havde gjort deres arbejde godt, og med den rette hjælp kunne dykkerne bruge hundenes markeringer til at finde resterne af Kim Wall.

 

Du kan læse meget mere om eftersøgningen her.

Læs også

Husker du Hector

05-07-2021 14:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da der i 2018 var VM for schæferhunde i Randers, blev en af deltagernes hunde stjålet. Efter lang tids eftersøgning, blev hunden fundet igen. Hunden hed Hector, og en video på youtube viser, at Hector er i topform

Hunde hjælper katastrofeområde på Hawaii

15-08-2023 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øen Maui, der er en del af Hawaii, hærges netop nu af skovebrande. Mange mennesker har mistet livet, og midt i det hele går hunde rundt og leder efter omkomne

Beagle fundet i Vejle

31-05-2024 12:07, af Anne Cecilie Sohl

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en beagle fundet på Jellingvej i Vejle den 29. maj.

Lille hund fundet i Sæby

06-03-2024 11:26, af Anne Cecilie Sohl

Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00. 

En solstrålehistorie på en meget våd lørdag

20-11-2019 15:00, af Leif Richardt

Om en Schæferhund fra Schæferhundeklubben For Danmark Kreds 21 Djursland

Flere hundreder hjælper med at finde Løkkes hund

05-01-2021 12:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en hund forsvinder, står vi sammen om at hjælpe. Det må være læren af den eftersøgning, der netop nu er i gang for at finde Lars Løkke Rasmussens hund Beauty

Politihunde fandt forsvundne børn

08-10-2019 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag forsvandt tre børn fra en skole i Randers. Det var politihunde, der fandt frem til børnene

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse