Det er tre år siden, sagen om Kim Walls voldsomme død rystede hele Danmark. I går havde tv-serien om sagen premiere på TV2, og det har kanalen udnyttet til at fortælle nye historier fra sagen. En af de historier handler om de svenske lighunde, der blev hentet ind for at hjælpe i eftersøgningen af den svenske journalist.
26. august 2017 flød en torso uden hoved, arme og ben i land på den sydvestlige del af Amager. Det var en kvindetorso. En DNA-test viste, at var Kim Walls torso.
Nu stod efterforskerne med den opgave at finde resten af Kim Walls lig. Uden dette ville det blive svært at bevise, hvordan Kim Wall var død.
Opgaven var enorm for dykkerne, og 29. august fik de hjælp fra svenske lighunde. En hjælp, der i første omgang ikke gav den store succes.
Hundene gøede flere gange fra deres båd på vandet, men hver gang viste markeringerne sig at føre dykkerne ned i et dyb uden spor af den svenske journalist.
Hundene blev kilde til nogen utilfredshed, da dykkerne var trætte af, at hundene gøede uden der var noget under vandet, mens de svenske hundeførere var utilfredse med dykkerne, fordi de ikke fandt noget, hvor hundene markerede.
Efter noget tids eftersøgning lærte efterforskerne, at ligvæske kunne føres 200 meter med strømmen. Derfor blev dykkerne sendt ned i vandet 200 meter fra, hvor hundene havde markeret. Men igen kom dykkerne op til overfladen uden at have fundet noget.
Drabschef Jens Møller Jensen mødte Torben Vang, der er kaptajn på havmiljøskibet Aurora og som har speciale i blandt andet strømforhold i Køge Bugt. Han kunne fortælle, at med strømforholdene kunne ligvæsken have bevæget sig en kilometer. Derfor skulle dykkerne i vandet en kilometer fra hundenes markering.
5. oktober gik dykkerne igen i vandet. Denne gang med større forhåbninger, men igen kom de tomhændede til overfladen.
Dagen efter skete det så. Dykkerne fandt en pose med Kim Walls orange trøje, et par timer senere fandt de et ben, kort efter fandt de endnu et ben, og til sidst fandt de Kim Walls hoved.
Hundene havde gjort deres arbejde godt, og med den rette hjælp kunne dykkerne bruge hundenes markeringer til at finde resterne af Kim Wall.
Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en beagle fundet på Jellingvej i Vejle den 29. maj.
Et nyt projekt vil bruge droner med termisk kamera til eftersøgning af forsvundne eller bortløbne hunde.
Den 3. juni i år, kl. 06.10 oplevede jeg mit – og nok de fleste hundeejers – værste mareridt. Her opdagede jeg, at nogle af mine hunde – der iblandt en tæve og tre af hendes hvalpe, som var 9 uger gamle – var sluppet ud af en bagdør. Døren var blæst op ud til en nedlagt lade, og der havde de fundet et hul og var smuttet ud i den store verden.
Netop nu forsøger flere mennesker at finde den forsvundne hund Izy, som har været væk siden 28. januar. For at gøre ondt værre er hundens ejer død under eftersøgningen
Mandag klokken 23.00 blev Nala fundet
Når en hund forsvinder, står vi sammen om at hjælpe. Det må være læren af den eftersøgning, der netop nu er i gang for at finde Lars Løkke Rasmussens hund Beauty
Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet