Hver dag gør kæledyr en ekstraordinær forskel for utallige danskere omkring i landet. Derfor er det igen tid til at hylde Danmarks pelsklædte helte, når Agria Dyreforsikring for femte år i træk leder efter ”Danmarks Dyrehelt”. I løbet af de næste par uger opfordres danske dyreejere til at indsende historier om deres helt egne dyrehelte - blandt de indsendte historier findes en vinder.
Puk Elgård, tv-vært og storhjertet dyreelsker, tager del i eftersøgningen som del af konkurrencens dommerpanel, hvor hun skal være med til at udpege Danmarks Dyrehelt 2019. Hun glæder sig til at opleve den store forskel, dyr gør for deres ejere:
– Jeg vil gå meget langt for at hjælpe mine dyr, og jeg ved, at mine dyr vil gå langt for at hjælpe mig. Det var fantastisk at se det livgivende bånd mellem dyr og ejer, da vi ledte efter sidste års dyrehelt, og jeg glæder mig helt utroligt til at læse mange rørende historier igen i år.
Danmarks Dyrehelt 2019 skydes i gang i Jylland, hvor den første af tre regionale vindere skal findes. Jyske kæledyrsejere har således en uge til at indstille dyr, som gør en særlig forskel for sin omverden. Den jyske vinder kåres i uge 40, hvorefter turen går til Fyn og Sjælland samt Øerne. Når de tre regionale vindere er fundet, kåres den endelige vinder af Danmarks Dyrehelt 2019 i uge 44.
Formålet med kampagnen Danmarks Dyrehelt er at fejre danske kæledyr for den glæde, de giver, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Sidste år løb besøgsponyen Laban fra Nordjylland afsted med titlen for det helt særlige nærvær og den glæde, som han spreder på plejehjem i regionen. Året før, i 2017, blev Molly fra Odense kåret som Danmarks Dyrehelt. Med sine fantastiske egenskaber hjælper og støtter Molly både børn med læsebesvær og er besøgshund for ældre.
Hvem skal vinde i 2019
Tine Antvorskov er direktør i Agria Dyreforsikring, og hun slår fast, at alle kæledyr har mulighed for at blive Danmarks Dyrehelt 2019:
– Der er ingen fast opskrift på, hvad en dyrehelt er, og alle kæledyr har en chance for at vinde. Hvert år modtager vi mange fantastiske og overvældende historier om danske dyrehelte, og igen i år vil vi prøve at hylde så mange af dem som muligt. Så hvis du sidder med en helt i skødet eller på skulderen, håber jeg at du vil dele jeres historie.
Blandt de indsendte historier kårer Agria Dyreforsikring en regional dyrehelt i hver af de tre regioner, som går videre til finalen i konkurrencen om at blive Danmarks Dyrehelt 2019. Et hold af dyreeksperter og dyreelskere sidder i konkurrencens dommerpanel og hjælper med at finde vinderen. Katrine Johansen, der indstillede vinderen af Danmarks Dyrehelt 2018, Laban, er med i dommerpanelet.
De regionale vindere vinder hver 5.000 kroner, og den endelige vinder tildeles 20.000 kroner. Alle pengepræmier skal doneres til dyrevelgørenhed efter eget valg.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Mange hunde ender med at have et lidt belastet forhold til koste, sneskovle og ikke mindst støvsugeren. For nogles vedkommende begynder det dårlige forhold allerede i hvalpetiden, for andre opstår problemet senere og uden at vi måske helt er opmærksomme på, hvad der er sket
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Nyt studie har undersøgt betydningen af hvor hvalpen vokser op de første otte uger, og resultaterne peger på at stueopdræt kan mindske risikoen for adfærdsproblemer
På messedelen, Alt til hund, i weekendens arrangement i Frederiksborgcentret var der især to produkter, der pirrede publikums nysgerrighed
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse