Hver dag gør kæledyr en ekstraordinær forskel for utallige danskere omkring i landet. Derfor er det igen tid til at hylde Danmarks pelsklædte helte, når Agria Dyreforsikring for femte år i træk leder efter ”Danmarks Dyrehelt”. I løbet af de næste par uger opfordres danske dyreejere til at indsende historier om deres helt egne dyrehelte - blandt de indsendte historier findes en vinder.
Puk Elgård, tv-vært og storhjertet dyreelsker, tager del i eftersøgningen som del af konkurrencens dommerpanel, hvor hun skal være med til at udpege Danmarks Dyrehelt 2019. Hun glæder sig til at opleve den store forskel, dyr gør for deres ejere:
– Jeg vil gå meget langt for at hjælpe mine dyr, og jeg ved, at mine dyr vil gå langt for at hjælpe mig. Det var fantastisk at se det livgivende bånd mellem dyr og ejer, da vi ledte efter sidste års dyrehelt, og jeg glæder mig helt utroligt til at læse mange rørende historier igen i år.
Danmarks Dyrehelt 2019 skydes i gang i Jylland, hvor den første af tre regionale vindere skal findes. Jyske kæledyrsejere har således en uge til at indstille dyr, som gør en særlig forskel for sin omverden. Den jyske vinder kåres i uge 40, hvorefter turen går til Fyn og Sjælland samt Øerne. Når de tre regionale vindere er fundet, kåres den endelige vinder af Danmarks Dyrehelt 2019 i uge 44.
Formålet med kampagnen Danmarks Dyrehelt er at fejre danske kæledyr for den glæde, de giver, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Sidste år løb besøgsponyen Laban fra Nordjylland afsted med titlen for det helt særlige nærvær og den glæde, som han spreder på plejehjem i regionen. Året før, i 2017, blev Molly fra Odense kåret som Danmarks Dyrehelt. Med sine fantastiske egenskaber hjælper og støtter Molly både børn med læsebesvær og er besøgshund for ældre.
Hvem skal vinde i 2019
Tine Antvorskov er direktør i Agria Dyreforsikring, og hun slår fast, at alle kæledyr har mulighed for at blive Danmarks Dyrehelt 2019:
– Der er ingen fast opskrift på, hvad en dyrehelt er, og alle kæledyr har en chance for at vinde. Hvert år modtager vi mange fantastiske og overvældende historier om danske dyrehelte, og igen i år vil vi prøve at hylde så mange af dem som muligt. Så hvis du sidder med en helt i skødet eller på skulderen, håber jeg at du vil dele jeres historie.
Blandt de indsendte historier kårer Agria Dyreforsikring en regional dyrehelt i hver af de tre regioner, som går videre til finalen i konkurrencen om at blive Danmarks Dyrehelt 2019. Et hold af dyreeksperter og dyreelskere sidder i konkurrencens dommerpanel og hjælper med at finde vinderen. Katrine Johansen, der indstillede vinderen af Danmarks Dyrehelt 2018, Laban, er med i dommerpanelet.
De regionale vindere vinder hver 5.000 kroner, og den endelige vinder tildeles 20.000 kroner. Alle pengepræmier skal doneres til dyrevelgørenhed efter eget valg.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Hunden.dk vil gerne fejre både store og små mærkedage – uanset om det handler om en firbenet ven, en kendt profil i hundeverdenen eller en personlig begivenhed. Tip redaktionen, og vær med til at hylde alt det, der gør hundelivet helt særligt.
I en tid hvor fødselsraten i Danmark falder, viser en ny undersøgelse fra Agria, at 56 procent af de 18-39-årige kæledyrsejere mener, at hund og kat helt eller til en vis grad kan være et alternativ til at få børn.
Nyt studie viser at hundeejere er dårlige til at afmåle den rigtige mængde af foder til deres hund – og det kan ende i underernæring eller overvægt
Græsagner kan sætte sig fast i blandet andet hunden poter eller øregang og give voldsomme gener. Som følge af det tørre vejr, er der særligt mange tilfælde i øjeblikket
Efteråret er officielt over os, og inden længe prydes de danske skovbunde med kastanjer. Men man skal være ekstra opmærksom på de skønne frugter, hvis man er hundeejer, da de er giftige og således kan være livsfarlige for de firbenede
Genious dog challenge er en onlinekonkurrence, hvor man vil finde verdens mest intelligente hund. Mærkeligt nok er ingen danske hunde med i konkurrencen
Hvorfor skulle man dog tage på hundeudstilling, hvis man ikke er udstiller eller måske ikke har hund? Det får du her 10 grunde til
Mine vindruer er lige til at plukke. Grønne og saftige og fulde af smag bruger jeg dem i salaten sammen med rucola, feta og ristede pinjekerner. Vi elsker vindruer, men de er og bliver det rene gift for vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet