Efter i flere år at have frygtet Roskilde Festivalen kan medarbejderne på Roskilde Dyreinternat i år endelig juble. Der er nemlig blevet lyttet til deres bønner om flere vagter og en stillezone tæt på internatets skrøbelige dyr.
– Det er virkelig befriende. Vi har hegn hele vejen rundt og politiet kører hele tiden patrulje herude. Der er ikke høj musik, og hvis der endelig opstår problemer, kontakter vi politiet, og så står de her i løbet af to sekunder, jubler Mie Munck, der er hundeansvarlig på internatet.
Sidste år havde piben en noget anden lyd. Her var der kolossale problemer for internatet i løbet af Roskilde Festivalen, og sådan har det faktisk været i en del år.
– Sidste år var dråben for os. Hundene var bange og stod og rystede, men der blev ikke gjort noget fra vagternes side. Derfor var det os selv, der måtte skride til handling, hver gang nogen forsøgte at klatre ind til hundene eller smed affald herind, siger hun og fortsætte:
– Jeg har været her i otte år, og i år er første år, vi har en festival, vi ikke kan høre.
På det musikramte dyreinternat har man også været bedre forberedt på de udfordringer festivalen kan byde på, end man plejer.
– Vi kan jo naturligvis ikke styre, hvor mange hunde, der kommer til os. Men vi har sørget for, at der ikke er fyldt op i år, og de hunde, der har tydelige problemer med støj, er kommet i pleje hjemme hos mig, mens festivalen står på, lyder det fra Mie Munck, der endda har kunnet nyde denne onsdag morgen ekstra meget.
– Det er jo ikke så godt vejr, og det nyder vi, fordi så er der ingen, der bader nede i søen. Det betyder, at jeg kan gå tur med hundene dernede, og det har jeg også gjort i dag, siger hun og roser Roskilde Festivalen for deres måde at tage hensyn til internatet på i år.
– Roskilde Festival har tydeligvis taget vores kritik til sig i år, og det er vi rigtig glade for. Det hele er bare mere positivt, og vigtigst af alt, så er det meget bedre for dyrene.
Hunden.dk har været i kontakt med det ukrainske internat, Priiut Best Friends, der ligger ved Kiev. Her fortæller de om kaotiske tilstande og en stigende nervøsitet for deres hundes velbefindende
Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede tilbage i 2020, og i foråret 2022 kom projektet også til Odense. Tiden er nu kommet til, at de hjemløse i Aarhus også kan få dyrlægehjælp til deres kæledyr. Hjemløsedyrlægerne er blandt andet med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral runder fornem milepæl.
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Præsident i Dyrenes Beskyttelse, Per Jensen, har modtaget ridderkorset af Dannebrogordenen
De første otte år af sit liv, blev Richard så dårligt behandlet, at han mistede pelsen på ryggen og tissede blod. Det lykkedes en frivillig i Dyrenes Beskyttelse at redde ham i tide, og for nyligt blev han adopteret af den familie, han skal blive gammel hos. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.