Mild dom i sag om hundemishandling

16-08-2017 14:22, af Anne Ekenberg

Der er faldet dom i den sag om mishandling af hunde, som er kaldt Danmarks største hundesag. Ingen bøde, en betinget fængselsstraf, og kun frakendelse til at holde hund i 3 år – andre dyr er ikke omfattet af frakendelsen. Det er de barske realiteter. “Grotesk og helt uacceptabelt” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Copyright Ridehesten.com

To år tog det at behandle sagen ved domstolene, og det fik betydning for vidneudsagnene. Hunden.dk bringer her en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse:

__________

Efter mere end to år, er der endelig faldet dom i sagen: Ingen bøde, frakendelse af retten til at holde hunde i 3 år og en betinget fængseldom på 30 dage. Dømte må stadig holde andre dyr privat. Anklageren havde krævet fængselsstraf.

“Det er fuldstændig grotesk og uacceptabelt, at hun ikke er frakendt retten til at holde dyr i enhver forstand og at forbuddet mod at holde hunde ikke er gjort permanent,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

UACCEPTABEL SAGSBEHANDLINGSTID

“Over to år er helt enkelt en uacceptabelt lang sagsbehandlingstid. Især når det gælder hvalpefabrikker, hvor bagmændene i mellemtiden frit kan avle videre og fortsætte opdræt under samme dårlige kår,” siger Britta Riis.

Desuden har den lange sagsbehandlingstid betydet, at vidnerne har haft svært ved at huske detaljer fra sagen. Det er kommet den anklagede til gode.

Britta Riis peger på politiets og anklagemyndighedernes prioriteringer som forklaring på den lange og utilfredsstillende sagsbehandling.

“Når vi som organisation har sørget for at levere alt det nødvendige bevismateriale for hundenes forfærdelige levevilkår og tilstand, er sagen ude af vores hænder. Her er det politiet og anklagemyndighederne, der tager over og har til opgave at følge sagen til dørs. Vi oplever en generel nedprioritering af dyreværnssager og ser gang på gang kritisable behandlingstider, hvor sager syltes eller udskydes som i tilfældet her”.

BRUG FOR DYREPOLITI OG FLERE RESSOURCER 

Britta Riis peger på et dyrepoliti som en løsning. Hun efterlyser dedikerede ressourcer, så sager om hvalpefabrikker og anden vanrøgt af dyr ikke ryger ned mellem to stole.

“Der er stadig et åbenlyst behov for uddannede og dedikerede politifolk, som kan forfølge sager som disse. Selvom politiet har mange opgaver, bør vanrøgtede dyr ikke nedprioriteres. Vi har et kollektivt ansvar for at sikre, at dyremishandling aldrig kan betale sig og altid straffes efter gældende lovgivning,” siger Britta Riis.

Læs også

På jagt efter hundemishandler i Malmø

02-02-2024 10:16, af Anne Cecilie Sohl

I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu. 

Uhyggelig hundemishandling i USA

06-12-2018 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange bliver man bare chokeret over menneskers mangel på empati. Her er et eksempel på ufattelig mishandling af en hund i USA

Yolo døde, da ejer efterlod den uden mad eller vand

08-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En uhyggelig sag om hundemishandling hærger netop nu England. En kvinde på 28 efterlod sin hund alene uden mad eller vand. Hunden Yolo døde en rædselsfuld død

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse