Jarnved advarer hundeejere efter næsten fatal fejl

16-08-2018 13:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdsbehandler og træningsinstruktør Irene Jarnved fik sig mandag noget af et chok, da hendes hund efter et maveonde spiste kantbånd fra bilen. Nu advarer hun andre hundeejere

Copyright Ridehesten.com
Her ser man maveindholdet. Privatfoto

 

Selv de klogeste og mest erfarne hundeejere har lov til at blive endnu klogere. Det måtte Irene Jarnved sande, da hun i mandags stod med en syg hund.

Hunden Fait, der er en ft-springer spaniel, begynder mandag formiddag at spise en masse græs, og Irene Jarnved tænker, at Fait har spist noget, som skal op igen, og hun lader derfor hunden spise af græsset. Fait kaster græstotter op 3-4 gange.

Dette er der som sådan ikke noget usædvanligt i, men i løbet af dagen udvikler situationen sig.

Irene Jarnved har selv delt historien på Facebook til advarsel og lærdom for andre hundeejere. Her følger hendes historie, som hun skriver den på det sociale medie.

Operationen
Jeg skal ud at køre ved middagstid, og som sædvanligt tager jeg hundene med. De ligger i deres hundebure i en times tid.
Da jeg kommer hjem, ser jeg at Fait har trukket kantbåndet af ca. 1/4 af sit liggeunderlag (ca. 40 - 50 cm.)
Og hun har spist det! Fait har ALDRIG ødelagt noget og har aldrig spist noget, hun ikke skulle.
Så hun har tydeligvis været i panik over, at hun ikke har kunnet komme til græs - og har så flået i kantbåndet som erstatning for at spise noget, der kunne hjælpe hende med at kaste op.Hun virker trist og skidt tilpas, men ikke meget dårlig. Så efter vagtdyrlægens råd, vælger jeg at se tiden an, om hun skulle kaste det op eller se om det kom ud med afførringen.
Tirsdag morgen vælger jeg at få tid på Faxe Dyrehospital, der undersøger hende og tager røntgen.
De finder masser af maveindhold og kan derfor ikke kikkertundersøgelse hende. De tænker, at det er foder - på trods af, at jeg selvfølgelig ikke har fodret hende, hvis hun nu skulle have fået forstoppelse.
Vi bliver sendt hjem med beskeden om at komme igen i morgen - hvilket så er onsdag.
Tilstandene i mavesækken var de samme = ingen passage.
Fait bliver lagt i narkose for at blive kikkertundersøgt. Det viser sig, at maveindholdet er mega meget græs! Og blandet med 4 x 10 cm. lange kantbånd.
Kantbåndene er for lange til at dyrlægen kan trække dem ud - så Fait må opereres, hvor de skærer mavesækken op og tager indholdet ud.
Fejlen er min og jeg har lært en MEGET dyr lektie!!!
Lad IKKE hunden være i bilen eller bur eller kurv med et tæppe, når den har behov for at spise græs for at kaste op!
Jeg har haft mange hunde - og har et utal af gange oplevet lignende situationer med græsspisning. Men aldrig nogensinde med dette udfald. Og tænker at det kan ske for alle.
Se mit opslag som en velment hjælp til andre, der heller ikke kunne forestille sig denne konsekvens af græsspisning.
Og vær venlig ikke at “kvittere” med sure opstød eller bedrevidende, negative kommentarer.
For jeg føler mig hårdt nok ramt i forvejen.

Irene Jarnved fortæller til hunden.dk, at operationen tog mere end 3 timer, og den lange operation har naturligvis taget hårdt på hunden:

– På grund af den langvarige narkose, har hun selvfølgelig været ret påvirket efter hun er vågnet op. Hun har det ok efter omstændighederne. Jeg skal være meget obs. på at den skånekost, hun skal have i de næste dage, gives i meget små mængder, da hendes mavesæk ikke må udvides overhovedet under helingen af såret. Hun er på medicinering med smertestillende og kraftig antibiotika for at sikre, der ikke opstår en betændelsestilstand i området, nu hvor de har været inde i mavesækken.

Læs også

Derfor spiser hunden græs?

06-04-2023 08:18, af Astrid Gerd Holtet

Snart vokser græsset frem med en vældig fart, og mange hunde kaster sig over de grønne strå. Hunde spiser græs af flere forskellige årsager, og ofte er det ganske problemfrit

Det er lige så svært at miste sit kæledyr som et familiemedlem

29-11-2022 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når Mette i årets udgave af DR’s Gift ved første blik græder over tabet af sin elskede hund, Gunnar, så er hun ikke alene. En ny, dansk undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danske hundeejere oplevede sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som hvis de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven

Pengehund fandt stort beløb gemt i bil ved grænsen

12-10-2022 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Toldstyrelsen gjorde en god fangst i forbindelse med en kontrol tæt ved landegrænsen. To mænd er nu sigtet i sagen

Blind dreng hjælper hund

20-12-2012 14:14, af Tine Luther
En blind dreng fra Massachusetts samler penge ind til operation, der skal redde en boston terriers syn.

Nyt jagttræningskoncept

04-02-2012 09:01, af Tine Luther
JAGTTEAMET er kursusstedet, der tilbyder kvalificeret hvalpe- og hundetræning – både som teoretisk og praktisk undervisning. Bag konceptet står Irene Jarnved, der bl.a. er fast skribent på HUNDEN, og Lise Vedelsby.

Akut hæmoragisk diarré hos hunde

10-10-2019 08:24, af Astrid Gerd Holtet

Akut hæmoragisk diarré syndrom ses hos hunde hele året, men i vinterhalvåret stiger antallet af tilfælde

Hver anden hvalp ender hos dyrlægen

24-05-2012 10:58, af Tine Luther
Så er det hvalpetid. Mange familier køber en lille ny hvalp i løbet af foråret og sommeren. Men de kluntede små ender ofte hos dyrlægen - og det kan koste dyrt. Hver anden hvalp ender hos dyrlægen, inden den fylder to år, og allerede i løbet af det første år er det hver fjerde lille hund, der får brug for operation, sårpleje eller medicinsk behandling.

Bailey brækkede benet efter fald fra sofa

28-11-2017 15:45, af Lina Porsborg Laursen

Den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey faldt ned fra sofaen og brækkede benet. Der skulle to dyrlægebesøg og adskillige røntgenbilleder til før bruddet blev konstateret, men nu er benet opereret, og Bailey er klar igen

Diarré og opkast: Julemad er ikke for hunde

14-12-2020 20:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen

Agria SKK Forskningsfond uddeler 11 millioner til forskning i sundere dyr

31-01-2023 10:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.