IMPONERENDE: Blind løber K9 på Vilhelmsborg

17-01-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Winnie Vestergård er ikke en kvinde der er bleg for at tage en udfordring. Som formand for Brugernes Førehundeordning og Danmarks eneste blinde førerhundeinstruktør var hun kun et splitsekund om at sige ja til at kaste sig ud i 12 km K9 Biathlon til Hundedagene på Vilhelmsborg d. 30 maj – 1 juni, da Lotte Höhrmann fra Hundedagene kontaktede hende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan en blind løbe K9 Biathlon?

”Selvfølgelig kan jeg det” Lød svaret, hvorefter der kom et lille ”shit, der skal trænes”. Lotte Höhrmann foreslog i første omgang 3km ruten, men for Winnie er det alt eller intet, så selvfølgelig står den på de 12km.

Hvor andre ser forhindringer og umuligheder, ser Winnie udfordringer og muligheder. Med sin humoristiske tilgang til livet og de udfordringer det giver ”ikke at kunne se en skid” – for nu at bruge Winnies egne ord, så er hun virkelig en kæmpe inspiration.

K9 Biathlon er kort fortalt et forhindringsløb med hund, dvs. at Winnie og hendes førerhund Data, skal igennem 12 km yderst kuperet terræn, fyldt med forhindringer der også byder på masser af vand og mudder. Hverken Winnie eller Data kender ruten på forhånd og ingen af dem har løbet K9 Biathlon før, men det afskrækker ikke den seje fynbo.

Tør du være Winnie’s øjne?
Winnies eneste betingelse er, at der skal findes en løbemakker. Det betyder, at Lotte Höhrmann/Hundedagene nu på vegne af Winnie søger en rutineret løber, der tør tage udfordringen sammen med Winnie.

– Vi har nu kendt Winnie igennem et par år og et mere fantastisk, sprudlende og selvironisk menneske skal man lede længe efter. Derfor kan vi godt garantere, at det ikke bliver kedeligt, udtaler Lotte Höhrmann

Hvis du skal følge med Winnie, skal du være klar på lidt af hvert, for hun rap i replikken og ikke bange for at kaste sig ud på gyngende grund. Målet er ikke at vinde men at gennemføre og vise, at hvor der er vilje er der vej – blind eller ej.

Har du fået mod på at kaste dig ud i et K9 Biathlon, kan du tilmelde dig løbet på Vilhelmsborg her 

(Hvis du har mod på at kaste dig i sølet med Winnie og Data, skal du kontakte Lotte Höhrmann fra Hundedagene på lotte@hundedagene.dk eller pr. tlf. 22770706)

For mere information om K9 Biathlon og Hundedagene se www.hundedagene.dk og www.lilleskovslot.dk

 

Læs også

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Motionsløb for hund og ejer i Tisvilde Hegn

31-01-2024 08:45, af Anne Cecilie Sohl

Foreningen DIRTY PAWS, som er en Løbeklub for hund og ejer, inviterer til løb med hund den 24. februar i Tisvilde Hegn. Tag med og få en hyggelig og sjov tur med din hund.

Svar på spørgsmål om hundeadfærd

24-01-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste uge bragte vi en historie om de mærkelige ting, hunde kan finde på at gøre. Vi opfordrede i den forbindelse vores læsere til at komme med eksempler på underlig adfærd fra deres egne hunde. Dem har vi samlet her, og vi har fået Lise Lotte Christensen til at give et bud på årsagen

Fra Retrieverbogen: EN ELLER FLERE hunde

10-06-2022 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der flere, der vælger at have mere end én hund. Når man forelsker sig i en bestemt hunderace, kan ske, at en bliver til to. At eje to hunde kan være meget givende både for hundene og ejerne. Oftest er det helt uproblematisk, men det tager reelt set tre gange så meget tid at have to hunde. Det er ikke nok at lave noget med hundene sammen hver dag – de skal også ud og opleve verden hver for sig og have individuelle opgaver.

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Lise Lotte viser julegaveideer til hunde og hundeejere på tv

11-12-2014 11:28, af Tine Luther
DKK's adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen, giver nogle bud på julegaveidéer i aften kl. 20.30 i Tv2 Frihuset.

Dacia går all in på K9 Biathlon

09-02-2023 10:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

2023 bliver et stort hundeår. Snart er det tid til European Dog Show, og VM i dogdance som bliver årets helt store højdepunkt. Men som vi tidligere har skrevet, bliver der også masser af K9 Biathlon for alle, og nu afslører Dacia, at virksomheden bliver navngivende hovedsponsor for K9 Biathlon hele 2023

Agria indgår strategisk samarbejde med Vuffeli

08-03-2023 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det gode hundeliv er målet med samarbejdet mellem Agria Dyreforsikring og hundemadsvirksomheden Vuffeli. Det er første gang, Agria indgår i et kommercielt samarbejde

Dansk Kennel Klub advarer imod hundehvisker

06-01-2011 10:04, af Anne Kristine Tollestrup

Dansk Kennel Klub’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen advarer imod den mexikansk-amerikansk hundetræner Cesar Millan, der den 10. maj i år gæster danmark for med sit show: ”Cesar Millan LIVE".

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.