Mange hundeejere vil opleve at hunden en gang imellem pludseligt udvikler et vådt og væskende sår uden nogen synlig grund. Hunden kan blive meget generet af såret, og vil ofte begynde at kredse, slikke og klø i såret. Denne form for sår kaldes hot spots, og kan udvikles når som helst, men ses især i varmt og fugtigt vejr, eller hos hunde, der bader meget og derigennem bliver våde.
Hvad er et hot spot?
Hot spots er en hurtigt udviklende, overfladisk hudbetændelse, der også går under navnet retriever eksem, sommersår og fugtig eksem. Det opstår typisk som følge af en mindre, undseelige skade på huden, som en rift, et insektstik. Når hunden kløer sig i området ødelægges hundens barrierer, og de ellers harmløse hudbakterier kan slå sig ned og udvikle en ubehagelig hudbetændelse. Jo mere hunden slikker, kløer og kradser i området, jo større bliver problemet, og betændelsen kan vokse og det påvirkede område blive større og større.
Hot shops er ikke farlige, men utroligt smertefulde og generende for hunden. Allergier, og andre underliggende sygdomme, kan medvirke til at udvikle et hot spot.
Hvordan ser hot spots ud?
Hot spots ses som et afgrænset område på hundens hud, hvor pelsen tabes og hudens overflade ødelægges, så der kommer et vådt, overfladisk sår. Såret er rødt, og huden omkring er hævet. Det vil typisk væske så meget, at pelsen omkring er våd og fedtet. Såret vil ofte udvikle sig hurtigt – nogle gange kan såret gå fra en let rødmen i huden til et stort væskende sår i løbet af en dag eller to. Hos hunde med lang pels, kan det nogle gange være svært at se omfanget af betændelse, og ejeren opdager kun såret som følge af det våde sekret, der udskilles.
Hvordan forebygger du problemer med hot spots?
1. Hold hunden fri for lopper og flåter
Loppe- og flåtbid kan være kløende og dermed udløse udviklingen af et hot spot. Har din hund ofte problemer med lopper og flåter, kan forebyggende behandling mindske risikoen for problemer med hot spots
2. Vask hunden efter en tur på stranden
Saltvand kan udtørre huden og den tørre hud kan begynde at klø, og dermed være årsag til udviklingen af et hot spot. Vasker du din hund efter at den har badet i havet, kan du fjerne saltet og mindske udtørringen af huden.
3. Tør hunden, når den er blevet våd
Våd eller fugtig pels, kan gøre huden våd. Hud der er vådt i længere tid kan begynde at klø, og det kan foranledige et hot spot. Tør derfor din hund grundigt efter bad, svømmeture eller gåture i regnvejr.
4. Børst din hund
Tyk og matteret pels, kan have sværere ved at tørre og huden under kan let blive irriteret. God pelspleje kan derfor mindske risikoen for udvikling af hotspots
Hot spot er inficerede sår der dukker op i varmt og badevenligt vejr. Hunde er især udsat, der hvor pelsen er tæt - på kinder, under ører, ved hals og på lænden
Mens København fortsat er det område med flest udbrud af hjerte- og lungeorm, så tager Odsherred en overraskende andenplads, hvad angår hotspots for de farlige parasitter
Hotspot, retriever eksem, sommer eksem eller fugtig eksem er allesammen navne på en akut fugtig hudbetændelse, der kan være særdeles plagsom for hunden
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.