June Hansen har lært en vigtig lektie. Frem over skal hun kun købe hunde fra gode opdrættere, som hun har undersøgt, mødt og set i aktion. Det har hun lært, efter hun har haft en rigtig uheldig oplevelse med et hvalpekøb på Den Blå Avis.
– Jeg fandt sælgeren på Den Blå Avis, men havde også set hvalpene på andre side med forskellige priser. Jeg kom i kontakt med ham over SMS på daværende tidspunkt fortalte han mig, at tæven var avlsgodkendt, men at hanhunden ikke havde stamtavle. Derfor var de så billige, fortæller June Hansen.
Mødet
På grund af sælgerens og Junes arbejde kunne det ikke lade sig gøre at komme over og se hvalpene. Derfor fik June sendt billeder og 2 videoer med nogle af hvalpene.
– Jeg valgte så en hvalp, og vi aftalte, at denne skulle leveres i Køge Havn 2. oktober, fortæller hund.
I mellemtiden forsøgte hun flere gange at få fat på sælger, hvilket viste sig at være ret så vanskeligt. Han tog ikke telefonen når hun ringede og ringede heller ikke tilbage. June overførte 1500 kroner i depositum.
2. oktober kommer sælger til Køge Havn sammen med en kammerat og tre hvalpe.
– Jeg havde min veninde med, som opdagede, at den hvalp, jeg skulle have, havde en skade på benet. Det sad helt skævt. Vi gjorde opmærksom på dette og fik at vide, at det måtte være sket på færgen. Jeg blev tilbudt at få den for færre penge, men jeg sagde, at jeg ikke ønskede at få en syg hund med hjem, fortæller June Hansen.
Hun fik vist en af den andre hvalpe, som en anden køber havde afvist at købe. Der er god kemi mellem June og hunden, og hun vælger at købe ham. Han får navnet Hansen.
Hansens kvaler
– Han begyndte at halte, så jeg gik til dyrlægen, som mente, at vi skulle se tiden an, da det kunne være vokseværk. Dage blev til uger, som blev til måneder, hvor jeg, som hundeejer, tænkte, at der er noget helt galt her. De mange dyrlæger, der tilså ham, mente han var for ung til at komme til røntgen af sine hofter. I januar måned blev jeg henvist til Universitetshospitalet for familiedyr, hvor man fandt, fastspændinger i ryggen, så vi aftalte at begynde til kiropraktor, hvilket gav gode resultater til at starte med. Men der kom flere og flere dage, hvor Hansen gik dårligt på sine bagben og ikke havde det store overskud til at være i hopla, som racen ellers er kendt for.
I5. marts valgte dyrlægen så, at tage ham til røntgen og dommen lød:
Løse hofter, Albuedysplasi,
Løse knæ og begyndende gigt.
June talte med flere dyrlæger, som alle syntes, at den bedste løsning var at aflive Hansen, da han kun var 8 måneder og allerede havde alle de problemer.
Mandag 9. marts blev Hansen aflivet.
– Denne handel har gjort rigtig ondt, fordi jeg valgte at tro på, at han solgte hunde på bedste vis, og det har været svært at skulle sige farvel til en hund, som var blevet en del af familien, fortæller June Hansen og fortsætter:
– Jeg kunne ikke give ham et langt og værdigt liv, men jeg kunne give ham en værdig død.
– Jeg har selvfølgelig lært af mine fejl, at jeg fremover skal købe hund med stamtavle, og at besøge hvalpene og se de forhold de går i, slutter June Hansen.
Uenig sælger
Vi har forelagt historien for sælgeren, som er meget uenig i June Hansens fremstilling.
– Hvalpene kommer fra Danmark af min tæve og ikke noget jeg har købt i Polen og lagt til en anden mor. Alle mine hvalpe bliver sundhedstjekket, og min dyrlæge har sagt, at hun aldrig har set så flotte hvalpe, hvor der ikke var nogen fejl. Jeg har to tæve, hvor den en har haft to kuld og den anden ingen, lyder det fra sælgeren, der fortsætter:
– Historien med June er en uheldig historie, hvor jeg for eksempel ikke vidste, at hun bor på anden sal. Jeg har faktisk tilbudt hende at mødes og snakke om det. Fordi jeg går op i, at mine hvalpe får et godt hjem. Der er mange ting, der kan påvirke hvalpene. Det kan for eksempel være trappen, mad osv., siger han.
På trods af sælgerens uenighed har vi valgt at trykke Junes historie, da den også florerer som et meget delt Facebookopslag, og da der er flere, der har skrevet, at de har haft dårlige oplevelser med sælgeren.
Vi har valgt at holde ham anonym for også at kunne få hans side af historien med. Vi håber under alle omstændigheder, at denne historie kan være med til at gøre folk opmærksomme på vigtigheden af at købe hunde de rigtige steder.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Ny svindelsag med hundehvalp har set dagens lys. DKK kalder svindlen kynisk og opfordrer til, at man støtter organiserede opdrættere
Vi har fået et tip om, at der florerer falske hundeannoncer på nettet. Derfor gælder det om at være opmærksom og kritisk
Går du og drømmer om at anskaffe dig en hund, så har købhund nu fået en ekstra feature, som gør det nemmere for dig
Ifølge Psychic World er stjernetegn også en ting for kæledyr. Her får du en oversigt over, hvilket stjernetegn dit kæledyr helst skal have
Den store stigning i antallet af køb af hundehvalpe her i coronatiden kan få katastrofale konsekvenser, advarer Fødevarestyrelsen
Hunde er som bekendt menneskets bedste ven, og sådan er det også under coronakrisen. Flere og flere anskaffer sig nu hunde, og det kan være en god idé, så længe valget er velfunderet. Er købet derimod impulsivt og begrundet i længslen efter socialt samvær og underholdning til børnene, kan det på sigt koste hunden livet
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen