Et større antal hunde blev holdt under uforsvarlige forhold i en privat bolig i Jammerbugt kommune, da de i første omgang blev fundet af en hundepatrulje fra Nordjyllands Politi, flyttet af ejeren og siden genfundet af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed den 22. juli 2019 på en anden adresse i kommunen.
Politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed i Nordjylland har siden opstarten 1. juli 2019 arbejdet med bl.a. ulovlig handel med hunde. Den første sag af denne type var fra Mariagerfjord kommune og blev afgjort med en bøde på 35.000 kroner tidligere på måneden. Nu er nærværende sag fra Jammerbugt så også afgjort – her er tale om et større antal hunde og igen overtrædelser af dyreværnsloven. Bøden lyder på 10.000 kroner.
- Den endelige sigtelse i sagen fra Jammerbugt indeholder to forhold. Dels er dyreværnsloven overtrådt ved, at hundene ikke havde adgang til tørt leje, frisk vand og udeområde, dels ved at have undladt at sørge for behandling af en hund, som havde en stor kræftknude og en hudlidelse. Desuden fandt vi en løs stikkontakt, hvor hundene kunne komme til skade ved at bide i ledningen. Og så var der 14 hunde på adressen, som ikke var registreret i Dansk hunderegister, forklarer politikommissær Henrik Taagaard, leder af den specialiserede dyrevelfærdsenhed.
Vigtigt, at hvalpekøber holder øjnene åbne
Henrik Taagaard er tilfreds med, at man har fået taget hånd om de mange hunde i Jammerbugt. Han opfordrer hvalpekøbere til at være bevidste om deres egen indflydelse på dyrevelfærd, når de står i en købssituation.
- Jeg forstår virkelig godt, at det kan være tillokkende at købe en hvalp til en god pris eller måske endda købe en hvalp for at redde den fra nogle forhold, som bare ikke er i orden, men det er en bedre løsning at anmelde forholdene til politiet, advarer Henrik Taagaard.
Han er klar med konkrete råd til hvalpekøbere, der gerne vil undgå at bidrage til ulovlig handel eller vanrøgt af dyr:
- Lad først og fremmest være med at købe en hvalp ’ude i byen’ på et mødested som fx en parkeringsplads. Forlang i stedet for at se, hvor hundene sover og spiser, og sørg også for at se moren til hvalpen og resten af kuldet. Så kan du også bedre vurdere hundens sociale evner i forhold til både hunde og mennesker. Alarmklokkerne bør også ringe, hvis sælgeren kun vil modtage kontanter, råder Henrik Taagaard.
En 45-årig mand blev onsdag I Retten i Odense dømt for flere tilfælde af dyremishandling
17 Golden Retrievere er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i en usædvanlig stor hundesag. Hundene kommer fra et dødsbo, hvor de igennem længere tid har gået for selv, og flere af hundene var derfor faretruende tynde, da de ankom til internatet i Brande
I sidste uge fortalte vi om den store sexmisbrugssag fra Norge. Strafferammen er tre år. Det er NOAH, der arbejder for dyrs rettigheder meget utilfredse med
En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.
I den hjerteskærende sag om vanrøgt mod 61 hunde i Gjerlev ved Randers er den 71-årige kvinde netop blevet idømt et års betinget fængsel
Vi har siden oprettelsen af det nye dyrepoliti fulgt deres arbejde tæt. Nu er det næsten et år siden, enheden blev oprettet, og i den tid har den opsporet 81 sager
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 modtog flere henvendelser om dyr i nød i 2018 end nogensinde før
Den nyoprettede specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, 4. juli 2019, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog, staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl
Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse
Henrik Taagaard fra Dyreværnsenheden i Nordjyllands Politi lagde i onsdags en video på Facebook med en opfordring til de danske hundeejere
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.