128 mennesker i kø på telefonen. 1181 ubesvarede mails. Det var, hvad de fire medarbejdere i Dansk Hunderegister stod foran, da de mandag måtte indse, at de befandt sig midt i shitstormens øje.
Årsagen til stormen var, at flere hundeejere mente, at de ikke kunne finde sig selv og deres hund i registeret, efter dette var blevet digitalt.
– Den korte version af, hvad der skete i weekenden er, at der var nogle hundeejergrupperinger, der havde en diskussion i deres gruppe, som handlede om, at de ikke kunne finde sig selv i registeret. Det greb om sig, og udviklede sig på det nærmeste til en shitstorm, fortæller Jan Rodtwitt, der er sekretariatschef i Dansk Hunderegister.
Panik
På Facebook flød kommentarerne i en lind strøm. Nogle var kritiske overfor hunderegisteret, mens andre opfordrede til, at man slog koldt vand i blodet. På hunderegisterets hjemmeside oplevede man, at der pludselig var 10 gange så mange besøgende som på en almindelig dag. Det betød, at systemet blev overbelastet, og det hele begyndte at gå langsomt. På grund af den megen trafik tog ting, der plejer at tage 30 sekunder pludselig fem minutter, og det har været med til at forværre stemningen.
– Der bredte sig jo en panikagtig stemning blandt hundeejerne. Mange skulle ind for at tjekke, om de kunne finde sig selv på siden. Her havde vi lagt noget information op, men det valgte flere at læse som fanden læser biblen, siger Jan Rodtwitt og fortsætter:
– Og når folk ikke har kunnet komme ind, så bliver nogen ramt af panik.
Sekretariatschefen er overrasket over, at stormen netop har ramt nu, da man faktisk gik over til det digitale 3. oktober.
I forsvar
Dansk Hunderegister reagerede ved at gå i forsvarsmode. De lukkede telefonerne og forsøgte at arbejde i det system, der sammenlignet med den normale hastighed mest mindede om hastigheden, man i sin tid kunne opnå på et gammelt hostende modem.
I dag forsøger medarbejderne i Dansk Hunderegister at besvare de mange mails. Telefonerne vil de forsøge at åbne igen onsdag. Men fra Jan Rodtwitt er beskeden klar.
– Det, der kom frem under vores shitstorm, er fejlagtigt. Alle myndigheder kan finde frem til hundeejerne i systemet. For at se sine hunde skal man gøre, som vi skriver i instruksen. Man skal bruge sit NemID, brugernavn og kodeord, og kan man ikke huske de to sidste, kan man få det af os. Der er ikke nogen problemer med registeret. Det eneste problem var, at vi havde for meget trafik, som man kender det på SKAT.dk eller en billetside, som pludselig oplever en ekstraordinær stor mængde trafik. Derfor var det her en kæmpe storm i et glas vand.
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
Omkring hver femte danske familie har en hund i husstanden, hvilket gør de firbenede væsener til danskernes foretrukne kæledyr. Ifølge opgørelser fra Dansk Hunderegister og Dansk Kennel Klub er det forsat labrador retrieveren, der topper listen som den mest populære hunderace i 2023, men der er også nye racer, der har sneget sig ind blandt favoritterne.
Som hundeejer er man vant til, at hunden skal registreres, men er du en af de mange hundeejere, der også har kat, skal den måske også snart registreres
Nu kan du se alle billederne fra Herning
– Helt tilbage siden DogDays i 2019 har vi drømt om at kunne klæde hundeejere endnu bedre på til livet med hund - og endelig er vi klar! Nu lancerer DogCoach et nyt, online univers, nemlig DogCoach Family, som både giver inspiration, samt adgang til at lære af udvalgte eksperter indenfor alle områder af livet med hund, fortæller Founder af DogCoach, Linn Radsted.
Var du i Neumünster i søndags så kan det være, du er fanget på et af vores billeder, som nu er online
Så er billederne fra weekendens udstilling i Roskilde online. Der er mange, så måske er der også et af dig og din hund
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.