Mandag morgen sad en schæferhvalp alene på bagsædet i en parkeret bil i Aalborg. Både døre og vinduer var lukkede i bilen. Derfor kunne det være blevet farligt for den lille hund, hvis ikke en borger havde ringet til vagtcentralen.
Herfra fik man ringet til ejeren af bilen, som fik en lille lektion i, hvordan man skal behandle hunde på en varm dag som i dag.
Ejeren skyndte sig herefter at få åbnet et vindue i bilen og placeret en skål vand i bilen, så hunden kunne få lidt at drikke. Det skriver Nordjyllands Politi i deres døgnrapport.
På baggrund af denne historie, som kunne have udviklet sig tragisk og fordi solen netop nu står flot højt oppe på himlen, må det være tid til at repetere, hvordan det nu er med hunde i varme biler.
For selvom vi alle vil vore hunde det bedste, så kan en simpel forglemmelse blive skæbnesvanger. For det skader vel ikke, at man lige er inde at handle, mens hundens sidder ude i bilen, eller gør det?
Så varmt bliver der i bilen
Sandheden er, at det kan faktisk sagtens være skadeligt. Temperaturen stiger hurtigt i en lukket bil, og hunde sveder ikke gennem huden som vi mennesker. De sveder gennem tungen og poterne. Derfor halser hunden for at holde kropstemperaturen nede, og den halser hurtigere og hurigere, jo varmere det bliver. Hunden vil også savle, og savlen går måske over i fråde, hvis det bliver rigtig slemt. Og når den savler, mister den væske og får endnu sværere ved at komme af med varmen. Det får kropstemperaturen til at stige yderligere, og inden længe er vores hund faldet om med hedeslag.
Derefter mister den bevidstheden og vil dø, hvis ikke den bliver afkølet.
Den svenske kennelklub har gennemført et forsøg, hvor man undersøgte, hvor varmt det egentlig bliver inde i en bil.
Forsøget viste, at mens temperaturen i bilen lå på behagelige 23 grader om morgenen klokken 8.30, hvor temperaturen udenfor var 22 grader. Klokken 12.30 var temperaturen udenfor steget til 27 grader, mens temperaturen inde i bilen var steget til hele 52 grader.
Den svenske kennelklubs pressetalsmand, Hans Rosenberg udtalte efter forsøget, der blev foretaget i sommeren 2014, at der var stor forskel på temperaturerne i bilen, og at det flere steder føltes meget varmere end de steder, temperaturen blev målt.
Et studie fra New Zealand har vist, at en hund kan få livstruende skader efter 20 minutter i en 49 grader varm bil. Derfor er der al mulig grund til at huske at passe på.
Slå ruden ind
Men hvad må du egentlig gøre, hvis du ser en hund have det alt for varmt i en bil? Det spørgsmål har politiet svaret på. Du ser en hund ligge livløs i en bil, og mistanken falder straks på hedeslag. Hvad kan du gøre, og hvad må du gøre? Dette er, hvad politiet siger:
Derudover oplyser politiet, at man hellere må ringe en gang for meget til vagtcentralen end en gang for lidt, hvis man har mistanke om, at en hund er ved at få hedeslag i en bil.
Det er altid en god ide at lade en rude stå åben i bilen og sørge for, at hunden har vand. Men allerbedst vil det være at tage hunden med sig, eller lade den blive hjemme, hvis man absolut ikke kan have den med ind.
Mens vi andre har nydt solens varme stråler har D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie fået ny hund
Betjente fra Københavns Politi reddede mandag eftermiddag en schæferhvalp fra en varm bil ved at afliste en rude
Det er blevet sommer i Danmark og temperaturerne kan blive rigtig høje til tider. Det er derfor vigtigt at tage hensyn til din hund og hjælpe den igennem varmen.
Katja Zweidorff har altid elsket dyr og i særdeleshed hunde. Det var hendes store kærlighed til de firbenede venner, der i foråret fik hende til at kaste sig ud i et nyt eventyr som dansk importør af Hugo & Celine – Ice Cream for Dogs.
Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være “tudseforgiftning”
”Du danske sommer, jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig”. Sådan indledes en af vores elskede sange nemlig ”Sommervisen” fra 1923 af Thøger Larsen. Og sådan tegner denne sommer da også til at blive. Det ene øjeblik skinner solen, men det næste øjeblik står det ned i stænger. Alligevel tager vi til stranden med vores hunde og nyder en dejlig dukkert. Og så kan der efterfølgende opstå problemer med ”hotspots”.
Årets Roskilde Festival er endnu ikke for alvor skudt i gang. Alligevel fortæller hundeansvarlig på Roskilde Dyreinternat, at internatets hunde allerede er stressede over festivalgæsternes respektløse adfærd
Det er overvældende, når man beder om billeder fra en solskinsdag med hunden, og der så kommer 168. Derfor er vi blevet nødt til at bide dem over i 7 dele. Her får I 25 billeder
Det er overvældende, når man beder om billeder fra en solskinsdag med hunden, og der så kommer 168. Derfor er vi blevet nødt til at bide dem over i 7 dele. Her får I 25 billeder
En 18.000 år gammel hvalp er fundet i Sibirien. Indtil videre har man ikke kunnet fastslå, om det er en ulv eller en hund
Flere og flere læsere har gjort os opmærksomme på, at hundeposer i stigende grad bliver efterladt i naturen. Nu vil Miljøstyrelsen også gøre noget ved problemet
Mange danskere har en hund stående øverst på ønskelisten. Men hvis du lever med et stramt budget, kan det være svært at udvide familien. Her får du 5 gode råd til, hvordan du kan holde udgifterne til en ny hund på et minimum
Johanna Allanach har i samarbejde med Hurtta kreeret en julekalender, som nok skal få hundefolket til at glæde sig
I en ny bog gør psykolog Clive Wynne rede for, hvorfor hunde er så kærlige over for mennesker. Hans konklusion vil måske overraske nogen
Dogley.com har lavet en undersøgelse af danske hundenavne i 2019. her får du de 20 mest populære
Chica er en rhodesian ridgeback på fire og et halvt år, som forsvandt den 26. oktober. Hendes ejer forsøger desperat at finde hende
Ny forskning viser tydelige neuroanatomiske raceforskelle i hundes hjerner, og forskellene har betydning for racernes adfærd og karaktertræk
I navneundersøgelsen fra Dogley.com har de også lavet en liste med de 15 mest kreative navne, men det kan vi gøre bedre
Endnu en gang har en hundeejer fundet lokkende godbidder med farligt indhold på sin tur med hunden. For et par uger siden skete det på Bornholm, nu er det sket i Rungsted