Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klubs tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 6100 hunde blive bedømt af eksteriørdommere, og disse hunde er fordelt på ikke mindre end 242 forskellige racer. Hundeudstillingen samler ikke blot hunde og mennesker fra alle dele af Danmark, men der kommer hunde fra i alt 16 forskellige lande. Lande, både fra Norden, Europa og sågar Canada og USA. Igen i år er der to prestigefyldte titler på højkant; På lørdagens internationale udstilling dyster hundene om titlen som Hammershusvinder, og på søndagens nationale udstilling dystes der om titlen som Bornholmsvinder.
Mød din nye bedsteven
Drømmer du om et nyt familiemedlem i form af en firbenet bedsteven, så er en hundeudstilling det helt rigtige sted at starte. Og det uanset om du drømmer om at få et bamseknus af den store bløde bjørnehund newfoundlænderen – eller om du vil løbe om kap med den elegante, men lynhurtige afghanske mynde. Eller måske drømmer du om at komme hjem hver eneste dag til den altid glade og legesyge boxer? Du kan møde dem alle, og de 239 andre hunderacer i løbet af weekenden:
– Du kan selvfølgelig ikke købe en hund med hjem fra en hundeudstilling, men du kan blive meget klogere på, hvad det er for et lille pelset kræ, du selv eller måske børnene er på vej til at forelske sig hovedkulds i, fortæller adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen og fortsætter:
– En hundeudstilling er en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige hunderacer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at du får valgt en hund, som passer til hele familien.
Så selv om hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund nemlig ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:
– De enkelte hunderacer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt, fortæller Lise Lotte Christensen.
Hvis du og familien efter hundeudstillingen stadig skulle være i tvivl om hvilken hunderace, der passer perfekt ind i jeres liv, eller I blot ønsker lidt mere viden, så er der rigtig meget god og nyttig information at hente på Dansk Kennel Klubs hjemmeside: https://www.koebhund.dk/
Her kan du både læse om de mange forskellige hunderacer, deres behov, deres temperament, deres aktivitetsniveau, og du kan også finde opdrættere, der har eller der venter hvalpe.
Har I allerede besluttet jer for en hunderace, eller har I hund i forvejen, får I rig mulighed for at shoppe lidt nyt med hjem fra en af standene, der findes på udstillingsområdet. Her kan man nemlig finde diverse specialprodukter til hund og ejer. Man er også altid velkommen til at komme forbi Dansk Kennel Klubs informationstelt og tale med en af medarbejderne, hvis man skulle have spørgsmål.
Der findes selvfølgelig også madboder, hvor man kan få stillet sulten og slukket tørsten.
Der er således lagt op til den helt store guldmedalje, så kom og vær med til hundefesten i Rønne.
Dato: 16.- 17. – 18. august 2024
Udstillingens adresse:
Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne
Bemærk, at udstillingen foregår udendørs.
Åbningstider:
De officielle udstillingsbedømmelser starter kl. 9 alle tre dage.
Finalekonkurrencerne, starter kl. 15.00 i finaleringen (Store Ring).
Adgangspriser:
Voksne fra 13 år: kr. 65,- pr. dag.
Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag.
Børn under 6 år: Gratis
Familie billet (2 voksne + 3 børn): kr. 130,- pr. dag.
Entré for gæstehund (+ 3. mdr.): kr. 35,- pr. dag
På første dag til international udstilling i Roskilde blev det til endnu en sejr i Store Ring for den engelske pointer, Statesman On Point, som også vandt ved seneste DKK-udstilling på Bornholm.
Tak for en fantastisk weekend på Bornholm. Nu er billederne klar
Så er det slut på Bornholm. Det har været varmt i dag, men igen har vi hygget os og nydt de mange smukke hunde
At Wilfred Olsen lørdag blev en forholdsvis suveræn vinder af afstemningen om at blive præsident for FCI’s Show Commission er et bevis på, at Wilfred og DKK har en stor stjerne i FCI
Med afgørelsen af juniorhandling søndag er sæsonen nu slut for juniorhandlerne. En sæson, der ligesom så meget andet er blevet forstyrret af Corona
Da årets Best In Show ved Crufts skulle fejres, blev festlighederne afbrudt af to demonstranter. Se videoen herunder
Efter et års pause er Show of Winners nu tilbage. Denne gang med DKK som arrangør, og vi er allerede kommet godt i gang med flere glade vindere
Er du i tvivl om, hvad gårsdagens pressemøde betyder for dig og dit hundeliv, så har DKK kigget restriktionerne igennem og skrevet følgende
Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse